Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az Özönvíz.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az Özönvíz."— Előadás másolata:

1 Az Özönvíz

2 Amikor látta az Úr, hogy az emberi gonoszság mennyire elhatalmasodott a földön, megbánta az Úr hogy embert alkotott a földön. Ekkor azt mondta: - Eltörlöm a föld színéről az embert, akit teremtettem és az állatokat, csúszómászókat, égi madarakat is. De Nóé kegyelmet talált az Úr előtt.

3 Isten ezt mondta Nóénak:
- Elhatároztam hogy minden élőnek véget vetek, mert erőszakossággal telt meg a föld, mert mindenki rossz útra tért. Te Noé csinálj bárkát és vigyél fel minden állatból egy nőstényt és egy hímet. Mert én özönvizet fogok hozni a földre, hogy elpusztítsak minden élőlényt.

4 És Nóé úgy tett ahogy Isten mondta összegyűjtött minden állatfajból egy hímet és egy nőstényt, és felépítette a bárkát.

5 Az özönvíz Isten ítéletének vagy megváltásának fogható fel
Megváltás: A pusztulás a világ megtisztulását jelenti. Ítélet: Mert embert teremtett a földre. Elhatározta Isten a teremtés részleges visszavonását, elpusztítását. Szimbólumok: -Bárka: Az új világ lélekmentője. -Víz: Az élet-halál szimbólum az Ószövetségben. Az Újszövetségben a keresztség előképe. -Szivárvány: Zsidók szerint a béke jelképe. Özönvíz után Nóé áldozatát fogadja Isten, újra szövetséget köt az emberrel. Visszavonja a föld megátkozását. Szövetség jele a Szivárvány


Letölteni ppt "Az Özönvíz."

Hasonló előadás


Google Hirdetések