Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

F AKULTÁCIÓ A P ÉCSI L EŐWEY K LÁRA G IMNÁZIUMBAN Tájékoztató a 10.a, 10.b, 10.d és 10.f osztályokban tanulók és szüleik számára.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "F AKULTÁCIÓ A P ÉCSI L EŐWEY K LÁRA G IMNÁZIUMBAN Tájékoztató a 10.a, 10.b, 10.d és 10.f osztályokban tanulók és szüleik számára."— Előadás másolata:

1 F AKULTÁCIÓ A P ÉCSI L EŐWEY K LÁRA G IMNÁZIUMBAN Tájékoztató a 10.a, 10.b, 10.d és 10.f osztályokban tanulók és szüleik számára

2 T ÖRVÉNYI HÁTTÉR Az iskola Pedagógiai Programja alapján az alábbi képzéseken tanulók kötelezően választhatnak hetente két-két órát: Arany János Tehetséggondozó Program, általános képzés emelt óraszámú angol illetve német nyelvvel, német nemzetiségi kétnyelvű képzés, magyar-francia két tanítási nyelvű képzés.

3 M ILYEN TARTÁRGYAKBÓL VÁLASZTHATNAK ? magyar nyelv és irodalom matematika történelem (németül és franciául is) természettudományos tárgyak informatika idegen nyelvek testnevelés

4 M IT JELENT A VÁLASZTÁS A JÖVŐ ÉVI ÓRARENDBEN ? A hét két napján első és második órában évfolyamszintű órán vesznek részt a 11.a, 11.b, 11.d és 11.f osztály tanulói. Magyarból, matematikából és történelemből új csoportok jönnek létre. A többi tárgyból alapórán az osztállyal marad mindenki, és a fakultációs csoport más ütemben halad. Az osztályzatot a két tanár alakítja ki.

5 M I ALAPJÁN ÉRDEMES VÁLASZTANI ? Ha van már továbbtanulási terv, akkor az adott területnek megfelelő tárgyat kell választani – ebben a www.felvi.hu nyújt segítséget.www.felvi.hu Ha még kialakulatlan a jövőkép, akkor a kötelező érettségi tárgyak több órában tanulása, vagy az ötödik érettségi tárgy választása célszerű.

6 M ILYEN ÜTEMEZÉSE VAN A VÁLASZTÁSNAK ? tájékoztató fórum osztályonkénti jelentkezések (speciális jelentkezési lap) – február második fele a jelentkezések összesítése – március első fele a jelentkezések pontosítása, esetleges módosítások- március második fele a jelentkezések alapján elkészül az iskola tantárgyfelosztása majd órarendje a következő tanévre- április-augusztus

7 M ILYEN KÖTELEZETTSÉGEKKEL JÁR A VÁLASZTÁS ? Iskolánk szabályai szerint szeptemberben lehet új fakultációt választani. Ehhez igazgatói engedély kell, valamint a szaktanárok hozzájárulása. Lehet, hogy vizsgázni is kell abból az anyagból, amit az újonnan választott fakultáción addig tanultak.

8 I NFORMÁCIÓS CSATORNÁINK, ELÉRHETŐSÉGEINK Iskolánk honlapján naprakész információk vannak : www.leoweypecs.hu.www.leoweypecs.hu Személyes konzultációra is lehetőség van, erre időpontot egyeztetni a következő címen lehet: kovacs.agnes@leoweypecs.hu

9 K ÖSZÖNÖM A FIGYELMET !


Letölteni ppt "F AKULTÁCIÓ A P ÉCSI L EŐWEY K LÁRA G IMNÁZIUMBAN Tájékoztató a 10.a, 10.b, 10.d és 10.f osztályokban tanulók és szüleik számára."

Hasonló előadás


Google Hirdetések