Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tanodánkban Tanodánkban Felsős gyerekek korrepetálása, tehetséggondozása Felsős gyerekek korrepetálása, tehetséggondozása Kulturális programok Kulturális.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tanodánkban Tanodánkban Felsős gyerekek korrepetálása, tehetséggondozása Felsős gyerekek korrepetálása, tehetséggondozása Kulturális programok Kulturális."— Előadás másolata:

1 Tanodánkban Tanodánkban Felsős gyerekek korrepetálása, tehetséggondozása Felsős gyerekek korrepetálása, tehetséggondozása Kulturális programok Kulturális programok Közösség építés Közösség építés Esélyegyenlőség Esélyegyenlőség

2 Kik járhatnak a Tanodába? Akik ebbe a korcsoportba tartoznak, és akarnak ebbe a közösségbe járni Akik ebbe a korcsoportba tartoznak, és akarnak ebbe a közösségbe járni Nincs felvételi, nincs előzetes meghallgatás, nincs semmilyen kikötés Nincs felvételi, nincs előzetes meghallgatás, nincs semmilyen kikötés Nincs anyagi feltétele Nincs anyagi feltétele

3 Kik is járnak a Tanodába? Endre (14) Édesapja alkoholista, édesanyja nem törődöm. Komoly egészségügyi problémái vannak, de ez a szülőket nem érdekli. Továbbtanulás előtt áll, és otthonról ehhez semmilyen segítséget nem kap. Valika (14) Szülei nem élnek együtt. Édesapja: többször próbált meg öngyilkos lenni, szívesen nyúl különböző kábítószerekhez. Édesanyja: nem Jándon él, Valika együtt 10-12 km arrébb egy faluban. Onnan jár át Valika biciklivel. Anyuka jelenleg babát vár, de nem lehet tudni kitől. Munkára hivatkozva sokszor hajnalban ér haza, addig lánya egyedül van otthon!

4 Kik is járnak a Tanodába? Timike (11) Édesapja alkoholista, akitől anyuka albérletet kér, és lassan kiteszi a házból, mivel szeretne összeköltözni Valika apukájával, bár a két gyerek egyenlőre nem tudja ezt feldolgozni, ellenséget látnak egymásban. Zsiga (12) Négyen vannak testvérek, édesanyjának ez a második házassága. Édesapja alkoholista, és az édesanyával együtt dolgoznak, de emellett ami mozdítható és vihető, azt mozdítják és viszik. Ennek következtében Zsiga is hajlamos a lopásra. 9éves kora óta dohányzik, és egy-egy cigiért, a bandához tartozásért olyan dolgokat is megtett, amikről még beszélni is nehéz.

5 Kik is járnak a Tanodába? Vivien (12) Öten testvérek, mély szegénység. Édesapja és édesanyja sem dolgozik. Jó képességű gyerek, könnyen tanul, de a tanulás otthon nem érték. Nem jöhetett a nyári táborba, mert a kis testvérre kell vigyázni. Imre (15) Vivien testvére. Egyszer megbukott, azóta átengedik, „csak szabaduljunk már meg tőle”- jelmondat alapján. A helyi hírek szerint drogokat árul.

6 Kik is járnak a Tanodába? Tündi (13) Látszólag rendben van a család, de ez a látszat. Anyuka második házassága, amelyből Tündi született. Az első gyermeke már 19 éves, és többször volt ki adva ellene nemzetközi körözés. Apuka dolgozik, jól keres. Anyuka is dolgozik, de emellett iszik, gyógyszerezik, állandó deliriumban van. Zsolt (15) Édesapja alkoholista, nincs munkája, nem is akar dolgozni, legfeljebb közmunkás. Édesanyja dolgozik, de a családnak az kevés. Kisebbségi komplexus, beilleszkedési nehézségek.

7 Kik is járnak a Tanodába? Nóri (13) Látszólag rendben van a család, de ez a látszat. Anyuka sokadik házassága, amelyből Nóri és nővére született. Jó képességű, szorgalmas gyerek. Apuka iszik, anyuka érdektelen. Nővére 16 évesen abbahagyta az iskolát, hazaköltözött egy fiúval, akivel azóta már szakítottak. Most reméljük estin leérettségizik. Dezső (12) Nóri Dezső nagynénje. Édesapja agresszív alkoholista, nincs munkája, nem is akar dolgozni, legfeljebb közmunkás. Édesanyja dolgozik, közmunka, napszám, de az kevés. Előfordul, hogy az éjszaka közepén menekülnek a szomszédokhoz, anyai nagyszülőhöz, testvérhez az apuka elől.

8 Kik is járnak a Tanodába? Teo (14) Édesapja és édesanyja is iszik. Nincs otthon főtt étel, mivel csak fetreng az anyuka. Jó képességű, szorgalmas, ügyes gyerek, de otthon ez nem érdekes.

9 Kik is járnak a Tanodába? Emma (13) Édesapja tisztázatlan körülmények között fulladt a Krasznába. A család elmondása szerint pszichés beteg, skizofrén volt. Edina szintén pszichiátriai eset. Erős nyugtatókat szed, amikor van kedve bevenni. Dohányzik, hogy oldja a feszültséget. Édesanyja szerint éjszakára többször kimarad. Lóg az iskolából, pedig nehezen tanul. Már túl van az első 5-10 szexuális kapcsolatán, hajszolva az érzést, hogy valaki szeressen.


Letölteni ppt "Tanodánkban Tanodánkban Felsős gyerekek korrepetálása, tehetséggondozása Felsős gyerekek korrepetálása, tehetséggondozása Kulturális programok Kulturális."

Hasonló előadás


Google Hirdetések