Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ÖNKÉNTES MUNKÁT VÉGZŐ SZEMÉLYEK MOTIVÁCIÓI EGY 2013-AS INTERJÚS VIZSGÁLAT EREDMÉNYEI Dél-Alföldi Regionális Társadalomkutatási Egyesület Szeged.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ÖNKÉNTES MUNKÁT VÉGZŐ SZEMÉLYEK MOTIVÁCIÓI EGY 2013-AS INTERJÚS VIZSGÁLAT EREDMÉNYEI Dél-Alföldi Regionális Társadalomkutatási Egyesület Szeged."— Előadás másolata:

1 ÖNKÉNTES MUNKÁT VÉGZŐ SZEMÉLYEK MOTIVÁCIÓI EGY 2013-AS INTERJÚS VIZSGÁLAT EREDMÉNYEI Dél-Alföldi Regionális Társadalomkutatási Egyesület Szeged

2 1. Milyen tevékenységi körben dolgozik? 1. Mely területen végez önkéntes munkát? A vizsgált önkéntesek közül 17% egészségügyben (kórházi önkéntes) 40% ifjúsági/gyermektáboroztatási/gyermekfelügyeleti vonalon 14% irodai/adminisztratív vonalon 8% (vallási) karitász 20% művelődésügyi/rendezvényszervezési vonalon tevékenykedik A tevékenységek sokszor egymásba mosódnak, vannak, akik több tevékenységet is végeznek (ami adódik), a fenti arányok a legtöbbször végzett tevékenységekre koncentrálnak

3 Önkéntesség gyermekkorban és fiatal felnőtt korban, ill. Gyermekkorban az önkéntesek nagyobbik részére, (több mint felére) jellemző volt a segítségnyújtás (főként családi hatásra: fiatalabbak korrepetálása, állatvédelem, környezetvédelem). Körülbelül 45%-uk élte a gyerekek mindennapi életét, nem emlékszik különösebb, ismételten végzett jótékony cselekedetre. Fiatal felnőtt korban az arány ugyanez: körülbelül 55% végzett önkéntességként jellemezhető munkát, 45% nem. Sokan az önkéntesség fogalmát csak a 2000-es évek után tanulták meg, addig észre sem vették, hogy „önkénteskednek”. Többen állították, akik 1989 előtt voltak fiatalok, hogy akkoriban „mindenkinek megvolt a dolga, fel sem merült az önkéntes segítség. “Tehát akkor még ilyet ha mondtam volna, hogy elmegyek önkéntesnek... hát akkor azt hitték volna, hogy a... Pultz utcába [szegedi elmegyógyintézet címe] kéne mennem... evvel a problémával.”

4 Honnan szerzett tudomást az önkéntes munka lehetőségéről? A vallási közösségben, ahova jár Média (szórólap, prospektus, TV-rádió, internet) Ismerőstől Egyetemen, középiskolában diákként Pedagógusként, a munkája részeként végzi Véletlenül rábukkant a lehetőségre A munkahelyén találkozott vele A munkaügyi központban ajánlották

5 Az önkéntesség megítélése az önkéntes környezetében (család, barátok, kollégák), illetve az önkéntesek szerint Alapvetően három attitűd létezik a külső megítélőktől: 1. Büszke elfogadás és támogatás (leginkább a család és a barátok részéről): „nem csalódtunk benned”, „jó ember vagy”, stb. 2. Közömbösség („felőlem csinálhatod, ha ez jó neked”). Ritkábban a család, inkább a csodálkozó barátok, vagy kollégák reagálnak így. 3. Elutasítás, csodálkozás, meg nem értés („te ingyen dolgozol?”, „nem veszed észre, hogy kihasználnak?”, „hát ennyire hülye vagy?”) Megítélés az önkéntesek szerint: Látják, hogy a célcsoport, akikért tevékenykednek (gyerekek, betegek, sérültek, kollégák (irodában) maximálisan megbecsülik, sokszor felbecsülhetetlennek tartják a munkájukat. Néha viszont „gyanúsak” – pl. nem az állásom kell-e neki? (kórházban, szoc. otthonban gyakori nővérek, fizetett gondozók részéről az állásféltés). Összefoglalva, az önkéntesek hasznosnak érzik magukat

6 Az önkéntességen túli aktivitás (adakozás, szociális érzékenység) Szinte mindenkire jellemző a törődés másokkal, mások panaszainak meghallgatása, kérés esetén tanács adása. A legtöbben adakoznak (telefonos adományvonal, pl. árvíz esetén, pénz utalása, ruhák, könyv küldése, stb.). Néhányan nem bíznak azokban, akik pénzt kérnek (beteg gyerekeknek, stb.) – tehát adakoznak, de csakis tárgyi adományt, mert rossz tapasztalatuk van a felhasználásról. „Csak elsikkasztásra nem érdemes dolgokat”. Többen szívesen adományoznának, de nem engedhetik meg maguknak.

7 A közösségben betöltött szerepének változása az önkéntesség hatására A többség (2/3) úgy véli, hogy a társaságot jobban kedveli és keresi Ő is népszerűbb, több barátja, ismerőse lett Jobban megérti az embereket, együttműködőbb, segítőkészebb, toleránsabb, amióta önkéntes. Sokan, ha nem is személyesen, de kapcsolatban maradnak a célcsoport számos tagjával: gyerekekkel, idősekkel, betegekkel, hajléktalanokkal, stb. Többen érzik, hogy önkéntesként „végre egy közösség részei”. Az interjúalanyok kb. 4/10-ének a kapcsolatháló építésre, munkahely, külföldi (önkéntes) munka megszerzésére, nyelvtanulásra nyílt lehetősége. Van, aki éppen az önkéntességre fordított idő miatt van kevesebbet a régi ismerőseivel, de helyettük új közösségre lelt, és nem bánja ezt a cserét.

8 Szeretné-e más területen is kipróbálni magát? A legtöbben meg (4/5) tudtak jelölni olyan alternatív önkéntes területet, melyet szívesen kipróbálnának. Ezek népszerűség szerint: Egészségügy Állatvédelem/környezetvédelem Szociális szféra Kultúra Oktatás Külföldi önkénteskedés „Kimondottan nehéz sorsú emberekkel való törődés (börtönökben, hajléktalanokkal, haldoklókkal). Ez utóbbi lehetőség többeknek kihívás, kíváncsiak rá, hogy elég rátermettek-e, hogy felnőttek-e a feladathoz. Ez a legelhivatottabbak célja.

9 A vallásosság és az önkéntes munka túlvilági viszonzásában való hit, és politikai aktivitás Hisz-e abban, hogy a túlvilágon jóváírják neki a földi életben tett jócselekedeteit? Az interjúalanyok 6/10-e vallásosnak mondta magát, Viszont az összes megkérdezettnek csak 1/10-e lát összefüggést az önkéntesként véghez vitt önzetlen cselekedetek és a túlvilági jutalmazás között. A többség tehát mereven elutasította, hogy azért végez önkéntes munkát, hogy ezzel „megalapozza” a későbbi, túlvilági boldogságot. Többen (3/10) hisznek abban, hogy a pozitív cselekedetek, a másoknak adott szeretet még az ő életükben „vissza jár”: szerencsésebbnek, sikeresebbnek érzik magukat, mióta önkéntesek. Több „véletlen” történt velük, amitől sorsuk jobbra fordult. Munkát, barátokat, boldogságot találtak – úgy érzik akaratlanul, de visszakapták a „befektetést”. Politika: kivétel nélkül mindenki elutasítja, hogy neki, vagy az önkéntes tevékenységnek köze volna hozzá.

10 Az önkéntes tevékenység motivációi Jól elkülönül három motivációs tényező: 1. A legtöbben, (az interjúalanyok kb. fele) az önzetlen segítség lehetősége miatt végzik az önkéntességet. A) Fennkölt szolgálatnak tartják munkájukat, mellyel egyénre szabott segítséget nyújtanak a rászorulóknak B) Előcsalják a közösség rejtett kincseit, erőforrásait. „Olyan, mint a drog”. „Büszke vagyok rá, hogy ilyen vagyok amilyen vagyok, meg szeretem az embereket és ez szerintem ez egy jó életállapot. Mert nagyon jó kölcsönhatást tett, mindenkinek jó, és kiegyensúlyozottságot teremt bennem is meg körülöttem is.” 2. „Opportunista” önkéntes (az interjúalanyok negyede): A) Tapasztalatszerzés (munkatapasztalat, szakmai gyakorlat kötelezettsége, valamilyen szakma elsajátítása - pl. rendszergazda, szociális munkás). B) Kapcsolatháló építés (későbbi elhelyezkedés, szakmai fejlődés, külföldi lehetőségek)

11 Az önkéntes tevékenység motivációi C) Személyes krízis elkerülése „Rájöttem, hogy hogy azért nekem vannak még ilyen megoldatlan, lezáratlan sérelmeim a múltban,meg problémáim, amit inkább így félretettem, és azt gondoltam, hogy ha másokon segítek akkor kicsit így elodázom a problémát a saját magam dolgairól”. 3. Értelmes elfoglaltságot keresők (a megkérdezettek negyede) A) unaloműzés (nyugdíj mellett, egyetemistaként) B) Hasznosság (a fizetett munkáját nem igazán tartja hasznosnak, élvezetesnek) „valami kellett, ami mégis visszaköt a saját szakmámhoz, mint muzeológus, hogy legyen egy kis kapcsolatom, egy kicsit érezzem, hogy nem tudom, hogy elvileg én ezt akartam valamikor”

12 (Bér)munka, mint egzisztenciális kényszer, illetve önkéntesség, mint autonóm cselekedet Többen hangot adtak annak, hogy az önkéntességet érzik az egyetlen olyan lehetőségnek, melyben valóban dolgozhatnak: Értéket teremthetnek – mert a munkájuk, amiből élnek nem ilyen „Manapság kevés a lehetőség arra, hogy tényleg olyan munkahelye legyen az embernek amit igazán szeret és így lobogni tud benne„. „Akkor úgy tényleg érzi az ember, hogy értelme van a dolgoknak. Így tartalommal telíti meg azt az időt”. „Az, [a jó az önkéntességben], hogy szabad akaratból teszem, hogy szabad akaratból, nem kényszerítenek rá. Ez nem kényszer.” „És, mikor jövök haza, [az önkéntes munkából] a szívemben olyan melegség van, hogy máma is csináltam valamit”.


Letölteni ppt "ÖNKÉNTES MUNKÁT VÉGZŐ SZEMÉLYEK MOTIVÁCIÓI EGY 2013-AS INTERJÚS VIZSGÁLAT EREDMÉNYEI Dél-Alföldi Regionális Társadalomkutatási Egyesület Szeged."

Hasonló előadás


Google Hirdetések