Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ÁLLATI REKORDOK KÍGYÓK. A leghosszabb mérges kígyó  A leghosszabb mérges kígyó nem más mint a királykobra. Ez az állat Indiában honos. Hossza akár a.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ÁLLATI REKORDOK KÍGYÓK. A leghosszabb mérges kígyó  A leghosszabb mérges kígyó nem más mint a királykobra. Ez az állat Indiában honos. Hossza akár a."— Előadás másolata:

1 ÁLLATI REKORDOK KÍGYÓK

2 A leghosszabb mérges kígyó  A leghosszabb mérges kígyó nem más mint a királykobra. Ez az állat Indiában honos. Hossza akár a 6 métert is elérheti tehát nagyobb mint egy személykocsi.  Érdekesség: Latin neve: Ophiophagus ami latinul szó szerint kígyó evőt jelent.

3 A legkisebb kígyó  A legkisebb kígyó nem más mint a latinul Leptotyphlops carlae néven ismert alig 10 centiméter hosszú és egy spagetti vastagságú állat.  Érdekesség: Barbadoson éldegél, létezésére pedig Blair Hedges által derült fény.

4 A legnagyobb kígyó  A világ legnagyobb kígyója nem más mint az Anakonda! Az eddigi legnagyobb példány 11,8 méter hosszú volt.  Érdekesség: Akár 180 fokos szögben ki tudja akasztani az álkapcsát.

5 A leghosszabb méregfog  A leghosszabb méregfoga a Gaboni Viperának van ami 5 cm is lehet.  Érdekesség: A kígyó világban ő termeli a legtöbb mérget.

6 A leghalálosabb kígyó  A leghalálosabb kígyó nem más mint a TAJPÁN! Mérge 200-400x erősebb a többi kígyónál.  Érdekesség: Ez a faj Ausztráliában honos.


Letölteni ppt "ÁLLATI REKORDOK KÍGYÓK. A leghosszabb mérges kígyó  A leghosszabb mérges kígyó nem más mint a királykobra. Ez az állat Indiában honos. Hossza akár a."

Hasonló előadás


Google Hirdetések