Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Csaták, hadvezérek, katonák Honfoglaló magyarok. A magyarok hadművészete Egy honfoglaló harcos felszerelései. Magyar döfő-, és hajító lándzsák A visszacsapó.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Csaták, hadvezérek, katonák Honfoglaló magyarok. A magyarok hadművészete Egy honfoglaló harcos felszerelései. Magyar döfő-, és hajító lándzsák A visszacsapó."— Előadás másolata:

1 Csaták, hadvezérek, katonák Honfoglaló magyarok

2 A magyarok hadművészete Egy honfoglaló harcos felszerelései. Magyar döfő-, és hajító lándzsák A visszacsapó íj A rettegett hátrafele nyilazó magyar harcos.

3 Pozsonyi csata A csata ábrázolása a térképen. És Geiger Péter rajzán.

4 Kalandozások

5 A brentai csata Az ütközet ábrázolása maketten. A jól szervezett és fegyelmezett tettetett megfutamodás biztosította a csata kedvező kimenetelét.

6 Merseburgi csata A magyarok híres taktikáját az ellenség már kiismerte. A merseburgi csata állítólagos helye, Keuschberg.

7 Augsburgi csata A csata ábrázolása egy XV. századi könyvben. A német és magyar sereg felállása és mozgása. Az augsburgi csata (Echter M. festménye Münchenben) Középen, a fehér lovon I. Ottó látható.

8 Árpád Árpádról készült szobor Erdélyben. A fejedelem ábrázolása Kertai Zalán festményén. Árpád vezér egy iniciáléban, a Képes Krónikában.

9 Szent István Szent István király ábrázolása a Képes Krónikában. A király lovas szobra a Halászbástyán. Benczúr Gyula: Vajk megkeresztelése


Letölteni ppt "Csaták, hadvezérek, katonák Honfoglaló magyarok. A magyarok hadművészete Egy honfoglaló harcos felszerelései. Magyar döfő-, és hajító lándzsák A visszacsapó."

Hasonló előadás


Google Hirdetések