Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

4. csoport.  Az Új Idők „a magyar úri családok képes szépirodalmi hetilapja” (1894–1949), Herczeg Ferenc szerkesztésében jelent meg.  Az akkor már elismert.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "4. csoport.  Az Új Idők „a magyar úri családok képes szépirodalmi hetilapja” (1894–1949), Herczeg Ferenc szerkesztésében jelent meg.  Az akkor már elismert."— Előadás másolata:

1 4. csoport

2  Az Új Idők „a magyar úri családok képes szépirodalmi hetilapja” (1894–1949), Herczeg Ferenc szerkesztésében jelent meg.  Az akkor már elismert írónak az első évtizedekben a kor számos jelentős alkotóját sikerült megnyernie munkatársnak, ez szavatolta a lap irodalmi anyagának egyenletes színvonalát.  Itt jelentek meg Mikszáth, Jókai, Gárdonyi, Heltai Jenő, Krúdy Gyula írásai, Bródy Sándor novellái, sőt Ady versei. Ismeretterjesztő cikkeket, útirajzokat, társasági és családi vonatkozású közleményeket, színes apróságokat is közölt.  Népszerűsége felülmúlta az összes többi irodalmi lapét.

3  Az Új Idők kiadványaként jelent meg többek között nótáskönyv, receptkönyv és illemkódex is.

4  Ez utóbbi a következő ajánlással: „Ebben a kis könyvben azokat a szabályokat kíséreltük meg összefoglalni, amelyeket – hallgatólagos megegyezéssel – a magyar középosztály tagjai, az utolsó évek folyamán, a társadalmi érintkezésben magukra nézve kötelezőnek elfogadtak.”

5 http://mek.oszk.hu/01900/01905/html/cd8/kepek/irodalomtortenet/ir33 1dszt114.jpg http://www.budaifoantikvarium.hu/sites/default/files/imagecache/prod uct_full/ujidok.jpg http://www.antikvarium.hu/konyv/foto/az-uj-idok-illemkodexe-- 11102967.jpg


Letölteni ppt "4. csoport.  Az Új Idők „a magyar úri családok képes szépirodalmi hetilapja” (1894–1949), Herczeg Ferenc szerkesztésében jelent meg.  Az akkor már elismert."

Hasonló előadás


Google Hirdetések