Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Guglielmo Marconi Élete. Tartalom: Származása Rádióval kapcsolatos munkái Rádiós műsorszórás Marconi és Tesla Magánélete.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Guglielmo Marconi Élete. Tartalom: Származása Rádióval kapcsolatos munkái Rádiós műsorszórás Marconi és Tesla Magánélete."— Előadás másolata:

1 Guglielmo Marconi Élete

2 Tartalom: Származása Rádióval kapcsolatos munkái Rádiós műsorszórás Marconi és Tesla Magánélete

3 Származása 1874-ben született az olaszországi Bolognában. Jómódú családban nőtt föl és magántanárok tanították. Marconi Bolognában,Firenzében,és később Livornóban tanult.

4 Rádióval kapcsolatos munkái Az adást,és vételt nagy méretű antennákkal a demodulást kohérerrel(Morzejelek vételére használt eszkösz) oldotta meg. 1901-ben megvalósította az első transzatlanti rádió összeköttetést. Munkáját a haditengerészet támogatta. A Titanic rádióasi a Marconi társaság alkalmazásában voltak,nem a hajótársaságéban.

5 Rádiós műsorszórás A rádiós műsorszórás csak az 1920-as évek elején indult,de ezután népszerűsége és jelentősége rohamosan nőtt

6 Marconi és Tesla Nikola Tesla Marconi asszisztense volt Amerikában,ahol láthatta kutatásait és annak eredményeit. Marconi a rádió feltalálásáért fizikai Nobal- díjat kapott. Tesla beperelte,azzal a váddal,hogy Marconi ellopa találmányát. A legfelsőbb bíróság végül Teslának tulajdonította a rádió feltalálását.

7 Magánélete Első feleségét Beatrice O’Brient 1905-ben vette feleségül. Három lányuk és egy fiuk született. 1924-ben elváltak. 1927-ben újra megnősült és feleségül vette Maria Cristina-t. Benito Mussolini volt a tanú,amikor másodszor házasodott.

8 1937.Július 20. halt meg Rómában.

9 Források: http://hu.wikipedia.org/wiki/Guglielmo_Marc oni http://hu.wikipedia.org/wiki/Guglielmo_Marc oni http://www.eeeegyesulet.eu/digitalcity/hmp WithoutMenu.jsp?dom=AAAAGBKE&prt=AAA BAMHQ&fmn=AAABAMIF&men=AAABAMII&b em=AAABAJHW


Letölteni ppt "Guglielmo Marconi Élete. Tartalom: Származása Rádióval kapcsolatos munkái Rádiós műsorszórás Marconi és Tesla Magánélete."

Hasonló előadás


Google Hirdetések