Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Honti Dániel A Daniell elem. Daniell elem A Daniell-elem a galvánelemek egy fajtája. John Frederic Daniell, angol kémikus és fizikus 1836-ban.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Honti Dániel A Daniell elem. Daniell elem A Daniell-elem a galvánelemek egy fajtája. John Frederic Daniell, angol kémikus és fizikus 1836-ban."— Előadás másolata:

1 Készítette: Honti Dániel A Daniell elem

2 Daniell elem A Daniell-elem a galvánelemek egy fajtája. John Frederic Daniell, angol kémikus és fizikus 1836-ban állította össze először.

3 CuSO 4 ZnSO 4 Réz-szulfátCink-szulfát Működése

4 ZnSO 4 CuSO 4 Cink-szulfátRéz-szulfát Cinkrúd Rézrúd (+) A réz elektród, rézgálic (CuSO4) oldatban A cinkből készített elektród hígított kénsavban azaz cink-szulfát (ZnSO4) oldatban (-)

5 ZnSO 4 CuSO 4 A sóhíd biztosítja a töltések kiegyenlítődését.  A két cellát sóhíd (kocsonyásító semleges anyagot tartalmazó KCl-oldat)(kálium-klorid) vagy porózus agyagfal köti össze, amely lehetővé teszi az ionok vándorlását az oldatok között, de megakadályozza azok keveredését.

6 ZnSO 4 CuSO 4 Üresjárati feszültsége 1,1 Volt.  Megfelelő méretű cinklemez alkalmazása esetén, és ha a réz-szulfát oldal telítettsége biztosítva van, akkor közel állandó feszültség mellett közel állandó teljesítményt képes leadni.

7  A korszerű szárazelemek és akkumulátorok alkalmazása miatt, a Daniell-elemet már nem alkalmazzák.

8 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Készítette: Honti Dániel A Daniell elem. Daniell elem A Daniell-elem a galvánelemek egy fajtája. John Frederic Daniell, angol kémikus és fizikus 1836-ban."

Hasonló előadás


Google Hirdetések