Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Halloween október 31.. Ünnepe…  Boszorkányok  Kísértetek  Egyéb szellemek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Halloween október 31.. Ünnepe…  Boszorkányok  Kísértetek  Egyéb szellemek."— Előadás másolata:

1 Halloween október 31.

2

3 Ünnepe…  Boszorkányok  Kísértetek  Egyéb szellemek

4 Töklámpás  A töklámpás a Halloween legfontosabb jelképe.  A vigyorgó töklámpás elterjedt neve: Jack O’Lantern

5

6 Jack a tökfej Jack nevű részegestől kapta nevét, aki az ördögtől olyan ígéretet csikart ki, hogy lelke nem fog a pokolra kerülni. Jacket viszont a mennyországba sem fogadták be. Az ördög egy széndarabot adott Jack nek, amit ez egy marharépába rakott lámpásnak. Azóta Jack lelke ennek a lámpácskának a fényénél keresi nyugvóhelyét. Amerikában az eredeti marharépát a jóval látványosabb tök váltotta fel.

7 ADSZ VAGY KAPSZ! Trick or treat!

8 Jelmezesek csengetnek édességért  Halloweenkor az ajtó előtt jelmezbe öltözött gyerekek jelennek meg, akik Trick or treat! szabadon fordítva: „Cukor vagy bot!” („Cukrot vagy életet!”) kiáltással felszólítva a lakókat állásfoglalásra. Elméletileg a szerencsétlen ajtónyitónak van lehetősége „botot” választani – a következményekkel együtt. Általában a gyerekek édességet kapnak, a felnőttek pedig jót szórakoznak. Amerikában általában baráti társaságban jelmezbál t rendezve ülik meg ezt az ünnepet. A Halloween nagyon fontos ünnep Amerikában.

9

10 A keresztény mindenszentek ünnepe  Az utóbbi években Magyarországon egyre több helyen ünneplik meg. Az iskolákban beöltöznek a gyerekek és cukrot osztanak az osztályokban.

11


Letölteni ppt "Halloween október 31.. Ünnepe…  Boszorkányok  Kísértetek  Egyéb szellemek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések