Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kirándulások 2009.-2010.. Keszthelyi-hegységi erdő A Keszthelyi-hegység rengeteg erdeje igazán gazdag élővilágnak ad otthont. Megtalálható itt pl. a nagy.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kirándulások 2009.-2010.. Keszthelyi-hegységi erdő A Keszthelyi-hegység rengeteg erdeje igazán gazdag élővilágnak ad otthont. Megtalálható itt pl. a nagy."— Előadás másolata:

1 Kirándulások 2009.-2010.

2 Keszthelyi-hegységi erdő A Keszthelyi-hegység rengeteg erdeje igazán gazdag élővilágnak ad otthont. Megtalálható itt pl. a nagy pele és a nappali pávaszem. Számos bükkerdő és tölgyerdő is van itt. A mészben gazdag hegység egy tengeri üledékből képződött így számos növény megtalálható itt. A hely emlősállatban és nagyvadakban is gazdag.A hegység a Balaton- felvidéki Nemzeti Park része.

3 A Keszthelyi-hegység turizmusa A Keszthelyi-hegység elég sok turisztikai látványosságnak ad otthont. Itt van a Csodabogyós- barlang, a Bazalt utca. Még más látványosság is, a Szépkilátó, és hegyi kilátók is.

4 A Keszthelyi hegység épületei A Keszthelyi-hegységben rengeteg épület van. Régi várak mint pl. a Rezi és a Tátika, egy-pár kilátó és egy egyedülálló látványosság Európában a zalaszántói Sztúpa.

5 Balatonfüred Lóczy-barlang A Lóczy-barlang egy mészkőhegybe alakult barlang. Lóczy Lajos fedezte fel 1894-ben. 1934-ben pedig megnyitották.

6 Balatonfüredi hegy A balatonfüredi hegy alatt fekszik a Lóczy-barlang. A hegyen zömmel tölgyesek vannak. Állatai: vaddisznó, róka, mókus sok nagyvad, hüllő, kétéltű madár, rovar és növény.

7 Badacsonyi bányák A badacsonyi bányákban rengeteg állat él. Télen a hajnalmadár és a vándorsólyom is megfigyelhető. Az emlősállatok közül a nyúl és a róka van a legtöbben. A királykák is megfigyelhetők.

8 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Kirándulások 2009.-2010.. Keszthelyi-hegységi erdő A Keszthelyi-hegység rengeteg erdeje igazán gazdag élővilágnak ad otthont. Megtalálható itt pl. a nagy."

Hasonló előadás


Google Hirdetések