Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Világörökség A világnak már számtalan vidéke, természet és ember alkotta értéke nyerte el a világörökség címet elősegítve ezzel védelmüket és fennmaradásukat.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Világörökség A világnak már számtalan vidéke, természet és ember alkotta értéke nyerte el a világörökség címet elősegítve ezzel védelmüket és fennmaradásukat."— Előadás másolata:

1 Világörökség A világnak már számtalan vidéke, természet és ember alkotta értéke nyerte el a világörökség címet elősegítve ezzel védelmüket és fennmaradásukat.

2 Tarcal is a világ ezen rangos területei közé tartozik

3 Őseink, amikor idejöttek ezt így fogalmazták meg: A világ kertjének aranyos szeglete.

4 A HELYSZIN MÚLTJA. Nem is olyan régen, úgy egy éve még ilyen állapotban voltak az épületek. A régi vegyes bolt, majd húsbolt, a szolgálati lakások tároló épülete, a jegyző házából kialakított szolgálati lakások, a volt tanács elnöki ház és fogorvosi rendelő, az orvosi rendelő és lakás gazdasági épülete.

5

6

7

8

9

10

11

12

13 AZ ELNYERT MUNKA. Mert dolgozni sem lehet csak úgy. Azt is ki kell érdemelni. Amikor pályázat útján elnyertük a 175 millió Ft-os támogatást, elkezdődött a munka. Akkor még nem tudtuk mi lesz belőle, csak a rengeteg törmeléket, szemetet, rombolást láttuk.

14

15

16

17

18

19

20

21 A „6 Puttonyos Borfalu” Végül elkészült a mű. Két polgármester és még jó pár ember kitartó munkája meghozta gyümölcsét. Amikor bejártam a falut, a „borfalut”, örömmel láttam, hogy az egykori jegyzői rezidencia nem csak megmenekült a pusztulástól, de a változás, a fiatalodás csak a javára vált. A régi épületek mind megmaradtak és a világörökség szelemének megfelelő, a turizmushoz, a borászathoz kapcsolódó funkciókat kaptak.

22

23 A régi üzlet, húsbolt a borinfónak, a borgalériának ad helyet.

24

25

26

27 A jegyzői lakásból alakult ki a Borok Háza a konferencia termekkel és alatta a borlovag teremmel.

28

29

30

31

32 A korábbi szolgálati lakásból a szakmai szervezetek háza lett.

33

34 Az egy korábbi melléképületből kemencés házat építettek.

35

36

37

38 A régi pincéből és borházból lett a borfalu pincészete.

39

40 Az egykori gazdasági épületből alakították ki a borászati múzeumot.

41

42

43 A részletek Az épületegyüttest járva érdemes az egyes épületeken belül is egy sétát tenni és elmerülni a régi és az új összhangjában, felfedezni a részleteket, megérinteni a beépített elemeket, kitapintani a megmunkált fa erezetét, érezni a faragott kő érdes felületét, tekintetünkkel kísérni a kovácsolt vas mintáinak ritmusát és gyönyörködni a törékeny üveg és a rugalmas acél harmóniájában.

44

45

46

47

48

49

50

51


Letölteni ppt "Világörökség A világnak már számtalan vidéke, természet és ember alkotta értéke nyerte el a világörökség címet elősegítve ezzel védelmüket és fennmaradásukat."

Hasonló előadás


Google Hirdetések