Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Elterjedése Skandináviában, Oroszország északi területein, illetve Kanadában és Alaszkában honos, Grönlandra és Izlandra is betelepítették. Legdélibb.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Elterjedése Skandináviában, Oroszország északi területein, illetve Kanadában és Alaszkában honos, Grönlandra és Izlandra is betelepítették. Legdélibb."— Előadás másolata:

1

2 Elterjedése Skandináviában, Oroszország északi területein, illetve Kanadában és Alaszkában honos, Grönlandra és Izlandra is betelepítették. Legdélibb alfajuk a mongol Ujgurföldön él. Elterjedési területe tehát hatalmas, s nemrégiben még hatalmasabb volt.

3 A rénszarvas alfajai  Svalbald rénszarvas  Nowaja-Semlja rénszarvas  Hegyi/Vad rénszarvas  Szibériai tundra rénszarvas  Szibériai erdei rénszarvas  Mandzsúriai rénszarvas  Finn erdei rénszarvas  Erdei karibu  Peary karibu  Hegyi karibu  Grant karibu  Sarkvidéki rénszarvas  Queen-Charlotte szigeteki karibu

4  Hópihécske

5 Testhossz:120-220 cm Tömeg:60-318 kg Marmagasság:87-140 cm Színe:Barna,fekete,fehéres szürke Táplálék:Füvek,levelek,gombák,zuzmók Vemhesség ideje:228 nap Utódok:1 darab Újszülött tömege:5-11 kg Sebessége:60-80 km Ivarérettség:18-30 hónaposan Adatok a rénszarvasról

6 Hó… Hó.. Hó. Hóóó

7 Agancs és szarv nem ugyanaz! Szarv: az üreges szarv a koponyával összenőtt szarvcsapból és az azt körülölelő szaruhüvelyből áll, mely alapjánál folyamatosan nő. Agancs: A csontalapú agancsot a szarvasfélék évente levetik, majd újra növesztik. Változatos, érdekes alakú lehet. Sok rénszarvasnál előfordul például, hogy az agancs egyik ága lapátszerűen előremered.

8 Cupp

9 Futás közben ízületei kattogó hangot adnak. Nemcsak a bikáknak, hanem a teheneknek is van agancsuk. Csapatokban, csordákban jár, s így vonul nyaranta az északabbra fekvő területekre. A csapat vezetője legtöbbször egy öreg, tapasztalt nőstény.

10 Ejnye Rudi, ilyet nem szabad!

11 Szeretem a munkámat!

12 Mit nézel? Nem láttál még szarvas popót?


Letölteni ppt "Elterjedése Skandináviában, Oroszország északi területein, illetve Kanadában és Alaszkában honos, Grönlandra és Izlandra is betelepítették. Legdélibb."

Hasonló előadás


Google Hirdetések