Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szent Anna.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szent Anna."— Előadás másolata:

1 Szent Anna

2 Szent Anna Asszony a keresztény és az iszlám hagyomány szerint Szűz Mária édesanyja.
Az Újszövetség semmit nem mond Szűz Mária szüleiről. Egy 2. századi apokrif szerint Mária édesanyját Annának (jelentése: kegyelemmel áldott), apját pedig Joachimnak (Isten megvigasztal) hívták.

3 „Szent Anna! Máriának Szülője, gyámola, Feléd száll az anyáknak Kérése, óhaja. A kit követniök kell, Te vagy a példakép, Óh áldd meg gyermekökkel Az anyák seregét. Kérj mennyben szent kegyelmet, - Ha kéred megleszen -, Hogy éljen minden gyermek Szentül, erényesen. Lőrinczi dicsőséges Szent Anna, könyörögj érettünk most és halálunk óráján! Amen.”

4 A legenda elbeszélése szerint Szent Anna szüleit Stolanusnak és Emerenciának hívták, akik Betlehemben éltek. Anna a Názáretben élő Joachimnak lett a felesége, s mindketten Júda nemzetségéből és Dávid házából származtak. A legenda azt is tudja, hogy Anna még élt, amikor a Szent család Nagy Heródes halála után visszatért Egyiptomból, és megláthatta a kicsi Jézust. Lelkét angyalok vitték Ábrahám kebelére, és amikor az Úr Jézus fölment a mennybe, őt is a mennyországba vitték.

5 Születése: 1.század Kr.e. Betlehem
Halála: 1-század Kr.u Názáret Jelképei: könyv, tanítja Mária nevű lányát


Letölteni ppt "Szent Anna."

Hasonló előadás


Google Hirdetések