Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Lengyel Sándor Felkészítő tanár: Kókai Anasztázia Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola Iskola tér 1. Magyarkanizsa 24420 Szerbia Iskola tér.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Lengyel Sándor Felkészítő tanár: Kókai Anasztázia Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola Iskola tér 1. Magyarkanizsa 24420 Szerbia Iskola tér."— Előadás másolata:

1 Készítette: Lengyel Sándor Felkészítő tanár: Kókai Anasztázia Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola Iskola tér 1. Magyarkanizsa 24420 Szerbia Iskola tér 1. Magyarkanizsa 24420 Szerbiaosjjzmaj_kanjiza@open.telekom.rs GALAXY GRAND DUOS Kedvenc mobilom Belépés a prezentációba Belépés a prezentációba

2 Használati utasítás Erre az ikonra kattintva kiléphetsz a prezentációból. A tartalomba vezető ikon, melyen kiválaszthatsz más témákat. Rákattintva az előző diára jutunk. A következő diára jutunk. A kiválasztott témakörhöz tartozó első diára visz vissza. A tartalom dián található kiválasztott téma alapján az adott témakörhöz juthatunk. Vissza a tartalomhoz. Erre a kis buborékra kattintva az adott dián található szakszavak jelentését találod.

3 Tartalom Előszó A telefonról A telefonról Android vs. Windows Android vs. Windows Gyakorlás Források Használati utasítás Használati utasítás

4 Előszó  Melyik telefont mutatod be? A Samsung Galaxy Grand Duos telefont fogom bemutatni.  Miért pont ezt? Azért erre esett a választásom, mert nagyon régóta szeretnék egy igazán jó okostelefont, mely nem annyira drága, de mégis mintha csúcskészülékem lenne.  Már van ilyen készüléked? Nem, sajnos nincs. Jelenleg gyűjtök rá.  Akkor hogy tudod bemutatni? A prezentáció elkészítéséig egyik legjobb barátom, Bakos Renáta telefonját nézhettem át. Amióta ő megkapta, azóta teljesen rabul ejtett ez az okos kütyü.  Mi a célod –e telefon bemutatásával? Azoknak adok segítséget, akik egy jó telefont szeretnének, de úgy, hogy ne kelljen sokat költeni rá. Meg persze megmutatni, mennyire jó. :D „Gyakori kérdések”

5 A telefonról Bevezető, tartozékok Bevezető, tartozékok Külső Multimédia, adatátvitel Üzemidő Hardver, szoftver Hardver, szoftver

6 Bevezető, tartozékok A telefonról A Samsung Galaxy Grand Duos telefon egy phablet. Méretre nagyobb mint egy átlagos telefon, de kisebb mint egy tablet. A készülékkel kapsz hálózati töltőt (ha lemerül a telefon, akkor ezzel töltöd fel), USB kábelt (ez akkor szükséges, ha pl. egy képet a számítógépre szeretnél rakni a mobilról) és egy fülhallgatót. A telefon ára üzletenként változó, legolcsóbban 70 000 forintért vásárolhatod meg. Nem kis összeg, de nem is a legdrágább. Kapható sötétkék és fehér színben.

7 Külső A telefonról A készülék lekerekített sarkú, de szögletesebb mint a többi modell és az oldalai egyenesebbek. 192 g súlyú, 144 mm széles, 77 mm hosszú és 10 mm vastagságú. Műanyag hátujjal rendelkezik. Az alsó részén található középen egy normál gomb, mely a kezdőoldalra irányít és két érintős gomb, az egyik a vissza, a másik pedig az opciók. Felül található a hangszóró, mellette fény- és közelségszenzor, valamint egy előlapi kamera. Az alsó és a felső rész között található az 5 hüvelykes kijelző, ami eléggé nagy. WVGA felbontású, ami nem a legújabb, de a színek kellemesek, a pixelek normál távolságból nem is zavaróak és van betekintési szög.

8 Külső A telefonról Hátul nem sok izgalmas dolog van, a legnagyobb része sík, a szélek ívesen fordulnak rá az oldalakra. A felső tájékon egy Samsung felirat, illetve a kamera kiemelkedő optikája oldja az egyhangúságot, utóbbi mellett LED vaku (fényképkészítéskor nagyon hasznos, főleg ha sötét van az adott helyen) és a kihangosító nyílása látszik.

9 Külső A telefonról Alulra került a microUSB (az USB kábel csatlakozója) és a mikrofon, míg felül a 3,5 mm-es jack (a fülhallgató csatlakozója) árválkodik. Jobbra helyezték el a bekapcsoló gombot, balra pedig a hangerőszabályzóra lelsz.

10 Hardver, szoftver A telefonról A Galaxy Grand telefonba egy kis Broadcom BC28155-ös chipet raktak bele, amiben egy kétmagos, magonként 1,2 GHz-es üzemelő Cortex-A9 processzor található. Mellé egy Broadcom VideoCore IV grafikus gyorsító és 1 GB RAM került. A kezelő felület nem tér el az előző Samsung modellektől. A főképernyők száma hétig növelhető, a státuszmenüben számos gyorskapcsoló található. Android 4.1.2 rendszer található benne. A működési sebesség elég jó, viszont hajlamos időnként akadásokra, viszont a stabilitással nincs gond.

11 Multimédia, adatátvitel A telefonról Az elsődleges kamera 8 megapixeles, az előlapi kamera pedig 2 megapixeles. Jól átlátható kezelőfelületet alkottak hozzá, az opciók száma sokrétű. Állítható a felbontás mellett az expozíció, a vaku, az időzítő stb. A fényképező működése nagyon gyors. Az elkészült képek meglepően jók, a videók pedig FullHD felbontásúak.

12 Multimédia, adatátvitel A telefonról A zenelejátszó több szempont szerint válogatja a zenéket. Van albumborító, véletlen és ismétlő lejátszás, kapsz hangszínszabályzót, ahol egyedi beállításra is van lehetőség. Érdekesség a Zene-sarok, ami a telefonon lévő zenéket elemzi és többféle szempont szerint csoportosítja őket. A hangzással sincs komoly baj. Ha rádiót szeretsz hallgatni, az is van, jól néz ki, van RDS és lehet belőle rögzíteni.

13 Multimédia, adatátvitel A telefonról A telefon nevében található a „Duos” szó. Ez azt jelenti, hogy a telefonba két SIM kártyát is elhelyezhetsz. A kártyák közötti váltás egy érintés, viszont csak dual standby van benne, azaz amikor az egyik SIM-en beszélgetsz, a másik nem elérhető. Az adatátvitel is könnyű, a négysávos GSM és háromsávos 3G modul 21 Mbit letöltési sebességet enged. WiFi-ből dual band a/b/g/n szabványos, DLNA és hotspot-képes változatot kapsz, a Bluetooth is a legújabb 4.0 verzió. MicroUSB 2.0- val tudsz csatlakozni más eszközhöz. Belső memóriának 8 GB van, amiből viszont csak a felét, 4 GB-ot tudsz használni. Bővíteni még 32 GB-tal lehet, a kártya cseréjéhez az akkut is ki kell venni, az viszont jó ötlet, hogy a két SIM foglalata teljesen külön van.

14 Üzemidő A telefonról Ekkora méretű telefonba jut hely 2100 mAh-s kapacitású akkumulátornak. Hiába jó, de mint minden telefon, ez is le tud merülni egy nap alatt, bár ehhez több órán át működő kijelző kell. Átlagos használat mellett két nappal számolhatsz, ami középkategóriájában korrekt érték.

15 Szakszavak jelentése A telefonról Vissza a diára. Phablet – A készülék méretre nagyobb mint egy átlagos telefon, de kisebb mint egy tablet. Tablet – Táblagép. USB - Számítógépes csatlakozó.

16 Szakszavak jelentése A telefonról Vissza a diára. Opciók – Választási lehetőségek, beállítások. Fényszenzor – Fényérzékelő. Közelségszenzor - Nézi hogy mikor emeled a füledhez a telefont. Ilyenkor kikapcsolja a kijelzőt. Ha pedig elemeled, akkor visszakapcsolja. WVGA felbontás - Normál felbontás, amely 640x480 képpontot jelent. Pixel – Képpont. Betekintési szög - A képernyő síkjára merőleges irányhoz mért legnagyobb szöget jelenti, ahonnan a kép még színtorzulás nélkül felismerhető.

17 Szakszavak jelentése A telefonról Vissza a diára. LED vaku – A vaku vagy villanófény egy fényképezésnél használt mesterséges fényforrás, ami rövid időre erős fénnyel világítja meg a fényképezni kívánt tárgyat. Használatával jobban megvilágított a kép, esetleg különleges képhatások érhetők el.

18 Szakszavak jelentése A telefonról Vissza a diára. microUSB - Az USB kábel csatlakozója. jack - A fülhallgató csatlakozója. Bekapcsoló gomb – A telefon bekapcsolására szolgáló gomb. Hangerőszabályzó – Hangosítás és halkítás.

19 Szakszavak jelentése A telefonról Vissza a diára. Processzor - Az utasítások értelmezését és végrehajtását vezérli. RAM – Tetszőleges hozzáférésű memória. Státuszmenü – Itt jelennek meg az értesítések, néhány beállítás stb.

20 Szakszavak jelentése A telefonról Vissza a diára. Expozíció – A fényérzékeny anyag megvilágítása. FullHD - 1920x1080 képpontból álló képekből épül fel.

21 Szakszavak jelentése A telefonról Vissza a diára. Hangszínszabályzó – A zene hangosítása és halkítása. RDS - Az RDS-rendszer többfajta információt ír le, például időt, műfajt és előadót, illetve rádióállomás-azonosítást is.

22 Szakszavak jelentése A telefonról Vissza a diára. GSM - A mobil távközlés globális szabványa. 3G - Egy vezeték nélküli mobilinternet szabvány. Wifi – Vezeték nélküli internet. DLNA - A DLNA-val a gyártók célja az, hogy egy olyan nyílt szabványt rendszeresítsenek, ami lehetővé teszi, hogy a különböző elektronikai eszközök egymáshoz csatlakozhassanak és tartalmat cseréljenek egymás közt. Hotspot - Egy nyilvános, vezeték nélküli internet-hozzáférési pont. Bluetooth - Rövid hatótávolságú, adatcseréhez használt, nyílt, vezetéknélküli szabvány.

23 Android vs. Windows  Az Android érintőképernyős telefonokra/táblagépekre van optimalizálva, a Windows főként asztali számítógép használatra lett tervezve.  Az Android fő tulajdonsága, hogy alkalmazásokból épül fel. A Windows is használ ilyeneket, pl. a jegyzettömb, hangfelvétel stb. de már pl. a közösségi oldalakat böngészőn keresztül nyithatod meg, Androidra pedig külön mobil alkalmazás készül amit telepíteni kell.  Windows asztali rendszerben kizárt dolog, hogy sms-t írj vagy telefonálj. Androidon ezt megteheted, hisz telefonra van tervezve.  Androidon.apk, Windowson.exe kiterjesztésű programokat lehet telepíteni.  Mindkét rendszert személyre tudod szabni, de Androidon sokkal több lehetőség tárul feléd.  Androidon az ujjaddal irányítasz, Windowson számítógépes egérrel. Ez csak néhány különbség a kettő között, de a két rendszernek teljesen más szerepe van. Az Android a telefonokat uralja, míg a Windows a számítógépeket. Mindkettő a saját eszközén a tökéletes. Mi a különbség?

24 Gyakorlás Írtam neked néhány állítást. Ha úgy gondolod, hogy igaz amit írtam, akkor az igaz gombra, ha hamis akkor a hamis gombra kattints. A jó válasz megváltozik zöld színűre, a rossz válasz pedig pirosra. Teszteld a tudásod! A telefon neve Samsung Galaxy Grand Neo. Fehér és sötétkék színben kapható. 1,2 GHz-es processzor található benne. 1 SIM kártyát tehetsz a készülékbe. Android 4.1.2 rendszer található benne. 4,9 hüvelykes a kijelzője. 2 GB RAM áll rendelkezésedre. A videók FullHD felbontásúak. igaz igaz igaz igaz igaz igaz igaz igaz hamis hamis hamis hamis hamis hamis hamis hamis

25 Kilépés a prezentációból. Kilépés a prezentációból. Vissza a tartalomhoz. Vissza a tartalomhoz.Források Irodalom és szakszavak jelentése: http://mobilarena.hu/index.html http://pcworld.hu/ http://en.wikipedia.org/ http://hu.wikipedia.org/ http://www.mimi.hu/informatika/ http://wikiszotar.hu/ http://www.kislexikon.hu/ http://netpedia.hu/ http://idegen-szavak.hu/ http://www.google.com/ Képek: http://mobilarena.hu/teszt/samsung_ galaxy_grand_duos_nagy_kijelzo_nagy _ar/ https://images.google.com/ Köszönöm hogy megtekintetted a prezentációm!


Letölteni ppt "Készítette: Lengyel Sándor Felkészítő tanár: Kókai Anasztázia Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola Iskola tér 1. Magyarkanizsa 24420 Szerbia Iskola tér."

Hasonló előadás


Google Hirdetések