Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ÖNMEGTARTÓZTATÁS. Az önuralom kifejlesztése önuralom (lat. dominatio sui): önuralom (lat. dominatio sui): 1. erkölcsi cselekedet, amellyel az ember úrrá.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ÖNMEGTARTÓZTATÁS. Az önuralom kifejlesztése önuralom (lat. dominatio sui): önuralom (lat. dominatio sui): 1. erkölcsi cselekedet, amellyel az ember úrrá."— Előadás másolata:

1 ÖNMEGTARTÓZTATÁS

2 Az önuralom kifejlesztése

3 önuralom (lat. dominatio sui): önuralom (lat. dominatio sui): 1. erkölcsi cselekedet, amellyel az ember úrrá lesz ösztönös, érzelmi vagy kísértő indítások fölött, és tétlen marad, vagy meggondoltan, helyesen cselekszik. – 1. erkölcsi cselekedet, amellyel az ember úrrá lesz ösztönös, érzelmi vagy kísértő indítások fölött, és tétlen marad, vagy meggondoltan, helyesen cselekszik. – 2. → erény, mely képessé tesz arra, hogy az → akarat az értelem által jónak látott módon uralja az ember képességeit, hajlamait, tetteit. 2. → erény, mely képessé tesz arra, hogy az → akarat az értelem által jónak látott módon uralja az ember képességeit, hajlamait, tetteit. → erény → akarat → erény → akarat

4 önuralom = önfegyelem, önkontroll, fegyelmezettség, higgadtság önuralom = önfegyelem, önkontroll, fegyelmezettség, higgadtság

5 Mit is tesz az önuralom? Az önuralom a hozzáértés jóleső érzésével tölt el. Az önuralom önbizalmat és belső biztonságérzetet eredményez. Az önuralomnak és önfegyelemnek kulcsfontosságú a szerepe minden olyan sikerben is, amit reményeid szerint elérhetsz az életben.

6 1 Kor. 9,25 Az pedig, aki részt vesz a versenyben, mindentől tartózkodik: ők azért hogy hervatag koszorút nyerjenek, mi pedig, hogy hervadhatatlant. Az pedig, aki részt vesz a versenyben, mindentől tartózkodik: ők azért hogy hervatag koszorút nyerjenek, mi pedig, hogy hervadhatatlant.

7

8

9

10 Az a verseny, amiben mi futunk, sokkal fontosabb, mint bármelyik földi sportesemény. Az a verseny, amiben mi futunk, sokkal fontosabb, mint bármelyik földi sportesemény.

11 Az önuralom nem szabadon választható a keresztények számára. Az önuralom nem szabadon választható a keresztények számára.

12 Epiktétusz görög filozófus azt mondta: Epiktétusz görög filozófus azt mondta: “egy ember sem szabad igazán, amíg magát le nem győzte”. Jézus ezt a gondolatot ezekkel a szavakkal fejezte ki:”aki bűnt cselekszik, az a bűn szolgája” (Jn. 8,34)

13 Mit tehetünk???

14 7 lépés

15 1. Ismerd el a problémádat!

16 2. Vesd a múltat a hátad mögé!

17 3. Feleselj az érzéseiddel!

18 4. Hidd el, hogy meg tudsz változni!!

19 5. Legyél számon kérhető!

20 6. Kerüld a kísértést!!

21 1. Ismerd el a problémádat! 2. Vesd a múltat a hátad mögé! 3. Feleselj az érzéseiddel! 4. Kezdd el hinni hogy megváltozhatsz! 5. Legyél számon kérhető! 6. Kerüld azokat a dolgokat amelyek kísértést jelentenek!

22 A tartós önuralom titka:

23 7. Tanuld meg igénybe venni Krisztus erejét!

24 Krisztus adja az életet átformáló erőt!

25


Letölteni ppt "ÖNMEGTARTÓZTATÁS. Az önuralom kifejlesztése önuralom (lat. dominatio sui): önuralom (lat. dominatio sui): 1. erkölcsi cselekedet, amellyel az ember úrrá."

Hasonló előadás


Google Hirdetések