Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az első csoda: Kánai Menyegző

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az első csoda: Kánai Menyegző"— Előadás másolata:

1 Az első csoda: Kánai Menyegző
Jn2,1-11

2 A harmadik napon menyegző volt a galileai Kánában. Ott volt Jézus anyja. Meghívták Jézust és tanítványait is a menyegzőre. Amikor elfogyott a bor, Jézus anyja így szólt hozzá: „Nincs boruk.” Mire Jézus azt mondta: „Vajon énrám tartozik ez, vagy terád, asszony? Nem jött még el az én órám.” Anyja így szólt a szolgákhoz: „Bármit mond nektek, tegyétek meg.” Volt ott hat kőveder a zsidók tisztálkodási rendje szerint, amelyekbe egyenként két vagy három métréta fért. Jézus így szólt hozzájuk: „Töltsétek meg a vedreket vízzel.” És megtöltötték színültig. Aztán így szólt hozzájuk: „Most merítsetek, és vigyetek a násznagynak.” Ők vittek.  Amikor a násznagy megízlelte a vizet, amely borrá lett, mivel nem tudta, honnan van, csak a szolgák tudták, akik a vizet merítették, odahívta a vőlegényt, és így szólt hozzá: „Minden ember a jó bort adja fel először, és amikor megittasodtak, akkor a silányabbat: te pedig ekkorra tartogattad a jó bort.” Ezt tette Jézus első jelként a galileai Kánában, így jelentette ki dicsőségét, és tanítványai hittek benne.

3

4 „Elutasítás” Jézus NEM volt tiszteletlen az anyjával ! de
Elutasítja, hogy anyja utasítására cselekedjen! Az Atya utasítását várta! Igényled-e, hogy életed fontos döntéseiben tudd, hogy mi az Isten akarata?

5 A Csoda „emberi feltételei”
Hit Az elutasítás ellenére… Mindenki és minden ellene szól…. Engedelmesség Ha látszólag nincs semmi értelme.. Nekem jobb ötletem lenne.. Mi gátol az engedelmességben? EGO Ész-Érvek

6 Csoda: VízbőlBor Felhasználta az ő vizüket!
Jézusnak van hatalma a természet törvényein!

7 Első csoda: Átváltozás
Átlagos  Egyedi (Péter) Értéktelen  Értékes ( samáriai asszony) Bűnös, elbukott  Tökéletes ( …Én) Átváltoztat!

8 Ezt tette Jézus első jelként a galileai Kánában, így jelentette ki dicsőségét, és tanítványai hittek benne. Jn20,30-31Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek pedig azért írattak meg, hogy higgyétek: Jézus a Krisztus, az Isten Fia, és e hitben életetek legyen az ő nevében.

9 Násznagy : Először jó  Silány
A világ : Élj a mának.. Jézus : Átlagos  Egyedi (Péter) Értéktelen  Értékes ( samáriai asszony) Bűnös, elbukott  Tökéletes ( …Én) Kol1,21-22Titeket is, akik egykor Istentől elidegenedtek, és ellenséges gondolkozásúak voltatok gonosz cselekedeteitek miatt,  most viszont megbékéltetett emberi testében, halála által, hogy mint szenteket, hibátlanokat és feddhetetleneket állítson majd színe elé.


Letölteni ppt "Az első csoda: Kánai Menyegző"

Hasonló előadás


Google Hirdetések