Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A novemberi időjárás és a hirtelen hőmérsékletváltozás A készítés folyamatának bemutatása.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A novemberi időjárás és a hirtelen hőmérsékletváltozás A készítés folyamatának bemutatása."— Előadás másolata:

1 A novemberi időjárás és a hirtelen hőmérsékletváltozás A készítés folyamatának bemutatása

2 A kezdet Kezdetben az Excelben egy táblázatot szerkesztettem, melyben a novemberi hónap időjárási adatait tüntettem fel. Ahogy a mellékelt táblázatban látható mind a 30 napnak úgy a reggeli, déli illetve esti hőmérséklete is fel van tüntetve. Ezeknek aztán kiszámoltam a minimum, maximum értékét, valamint az átlagát. Ezekből egy következtetést vontam le, így meleg és hideg napokra osztva a napokat. Végkövetkeztetésként megállapítottam, hogy 25 meleg, illetve 5 hideg nap volt ebben a novemberi hónapban úgy, hogy a 0 fokot vettem visszonyítási alapnak.

3 Diagramok Minimum Maximum

4 Word  A Word-ban következtetéseket vontam le az Excel-ből beszúrt diagramokból illetve táblázatból. Majd a hirtelen hőmérséklet változás következményeiről tartottam beszámolót.

5 Globális felmelegedés Globális felmelegedésnek a Föld átlaghőmérsék letének emelkedését nevezzük, amelynek során emelkedik az óceánokés a felszínközeli levegő hőmérséklete. Az éghajlatváltozási keretegyezmény a globális éghajlatváltozás kifejezést azember által okozott klímaváltozásra használja.

6 Tengerszint-emelkedés A jégtakaró olvadásának következtében egyesek tengerszint- emelkedést jósolnak. Ennek egyrészt az az oka, hogy a melegebb tengervíznek nagyobb a térfogata, másrészt a nem úszó típusú jég (szárazföldi jégtakaró) elolvad. A vízszintemelkedés elsősorban a kicsi szigetországokat és az alacsonyan fekvő tengerparti területeket (például Hollandia, Florida) érinti. Az éghajlat-modellezés egyik vezető intézménye, a Hadley Központ (Brit Meteorológiai Intézet) előrejelzései szerint 2080-ig 40 cm-rel fog emelkedni a tengerszint, abban az esetben, ha nem sikerül korlátozni az üvegházgázok emisszióját.tengerszint- emelkedéstHollandiaFlorida

7 Glecserek olvadása A globális felmelegedés következtében nem csak a sarki jég olvad, hanem a gleccserek is visszahúzódnak, sőt eltűnnek szerte a világon, mivel nyáron több jég olvad el, mint amennyi télen újra megfagygleccserek

8 A VÉG Munkálataim végeztével boldog vagyok, hogy végre befejeztem.


Letölteni ppt "A novemberi időjárás és a hirtelen hőmérsékletváltozás A készítés folyamatának bemutatása."

Hasonló előadás


Google Hirdetések