Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A klímaváltozás káros hatásainak megelőzése, előrejelzése és csökkentése az agrár-élelmiszertermelési vertikumban Konzorciumi záróértekezlet. Gödöllő,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A klímaváltozás káros hatásainak megelőzése, előrejelzése és csökkentése az agrár-élelmiszertermelési vertikumban Konzorciumi záróértekezlet. Gödöllő,"— Előadás másolata:

1 A klímaváltozás káros hatásainak megelőzése, előrejelzése és csökkentése az agrár-élelmiszertermelési vertikumban Konzorciumi záróértekezlet. Gödöllő, 2012. december 11. TECH 08-A4/2-2008-0140 NTTIJM08 TECH 08-A4/2-2008-0140 - NTTIJM08 Jolánkai Márton

2

3 A kutatás résztvevői: AGRÁR-BÉTA Mezőgazdasági Kft. GAK Nonprofit Közhasznú Kft., Generali-Providencia Biztosító Zrt., Országos Meteorológiai Szolgálat, Szent István Egyetem

4

5 A projekt célja olyan teljes körű vertikális technológiai rendszer kidolgozása, amely képes az éghajlatváltozás mezőgazdasági- és élelmiszertermelést befolyásoló negatív hatásaiból fakadó károk előrejelzésére, megelőzésére, illetve enyhítésére. A kidolgozandó termesztéstechnológiai rendszer környezetbarát és messzemenőkig figyelembe veszi az agroökológiai elvárásokat.

6 A kutatás, fejlesztés és innováció horizontális felületei: Adaptáció a klímaváltozás hatásaihoz. Környezetvédelem. Élelmiszer, és élelmiszeralapanyag termesztési technológiák. Kutatás, fejlesztés és innováció A projekt eredményei: Teljes körű vertikális technológiai rendszer kidolgozása. Technológiai szabadalmak benyújtása. ISO minőségbiztosítási rendszer kidolgozása. Biztosítási- és kárrendezési modell kidolgozása. A kutatási eredmények alkalmazása és elterjesztése.

7 Kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenység

8 A kutatási projekt szakmai szempontból sikeresen zárult. 3 klímakár megelőző, illetve csökkentő technológia és egy komplex biztosítási kárrendezési modell kidolgozására került sor. Földművelési, növénytermesztési és gyepgazdálkodási minőségbiztosítási rendszert, egy minőség monitoring, valamint egy szaktanácsadási rendszert dolgoztak ki. Továbbá számos részfeladatban vállalt kutatást, köztük klíma modell adaptációt, kockázatelemzést, post harvest technológiai elemzést, cönológiai és termesztéstechnológiai értékeléseket végeztek el. Az eredményekből két szabadalmi bejelentés, 105 tudományos publikáció, kiadvány és szakmai előadás készült.

9 A konzorcium munkáját bemutató szakmai beszámoló, és a projekt zárójelentése elkészült. Eredményeinek összefoglalását a konzorciumi partnerek munkatervi beszámolói, kiadványai, publikációi, szabadalmi bejelentései tartalmazzák. A konzorcium munkáját bemutató szakmai beszámoló, és a projekt zárójelentése elkészült. Eredményeinek összefoglalását a konzorciumi partnerek munkatervi beszámolói, kiadványai, publikációi, szabadalmi bejelentései tartalmazzák. A jelentések és a bemutató előadások elérhetők a http://w3.mkk.szie.hu/dep/nttt/NKTH/nkth.htm honlapon. A jelentések és a bemutató előadások elérhetők a http://w3.mkk.szie.hu/dep/nttt/NKTH/nkth.htm honlapon.

10

11 Köszönöm megtisztelő figyelmüket Külön köszönet illeti Nyárai H. Ferenc és Török Gábor és mindazon közreműködők munkáját, akik hozzájárultak a projekt sikeres és eredményes befejezéséhez


Letölteni ppt "A klímaváltozás káros hatásainak megelőzése, előrejelzése és csökkentése az agrár-élelmiszertermelési vertikumban Konzorciumi záróértekezlet. Gödöllő,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések