Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Egyszerű ionok képződése Stabilizáció I. 7. osztály.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Egyszerű ionok képződése Stabilizáció I. 7. osztály."— Előadás másolata:

1 Egyszerű ionok képződése Stabilizáció I. 7. osztály

2 A periódusos rendszer felépítése

3 A nemesgázok elektronszerkezete Hélium: He=2 Neon: Ne=2;8 Argon:Ar = 2;8;8 Kripton: Kr= 2;8;18;8 Xenon: Xe = 2;8;18;18;8 Radon : Rn = 2;8;18;32;18;8

4 A stabil szerkezet Minden atom nemesgáz elektronfelhőt szeretne. A lítium elektronszerkezete: Li = 2;1 Ez a szerkezet a He szerkezetéhez hasonlít. 3 proton 2 elektron - 1e - 1 elektron 2 elektron LiLi +

5 Alkálifémek stabilizációja Az első főcsoport atomjai 1 elektron leadásával egyszeresen pozitív töltésű részecskét képeznek. A töltéssel rendelkező kémiai részecskét ionnak nevezzük. A pozitív ionokat más szóval kationoknak is mondjuk.

6 Alkáliföldfémek és a földfémek ionná alakulása A második főcsoport atomjai 2 elektron leadásával kétszeresen pozitív töltésű iont képeznek A harmadik főcsoport fématomjai 3 elektron leadásával 3-szorosan pozitív töltésű ionokat képeznek.

7 Az anionok képződése A 4. és 5. főcsoport atomjai nem képeznek ionokat A hatodik főcsoport atomjai 2 elektron felvételével kétszeresen negatív töltésű ionokat képeznek. A halogének 1 elektron felvételével egyszeresen negatív töltésű ionokat képeznek. A negatív töltésű ionokat anionknak nevezzük.


Letölteni ppt "Egyszerű ionok képződése Stabilizáció I. 7. osztály."

Hasonló előadás


Google Hirdetések