Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

13.Szóbeli tétel Radányi Máté. Helyi távbeszélő hálózatot kell kiépítenie a Kábelkötő Kft. Szerelőinek. Ön mint építésvezető adja ki a munkát a dolgozóknak.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "13.Szóbeli tétel Radányi Máté. Helyi távbeszélő hálózatot kell kiépítenie a Kábelkötő Kft. Szerelőinek. Ön mint építésvezető adja ki a munkát a dolgozóknak."— Előadás másolata:

1 13.Szóbeli tétel Radányi Máté

2 Helyi távbeszélő hálózatot kell kiépítenie a Kábelkötő Kft. Szerelőinek. Ön mint építésvezető adja ki a munkát a dolgozóknak. Ismertesse a föld alatti hálózatépítés technológiáját folyamatát, és készítsen írásban róla vázlatot! Nyomvonal kijelölés, földmunkák Nyomvonal kijelölés, földmunkák Alépítmény-építés Alépítmény-építés Megszakító létesítmények Megszakító létesítmények Kábelfektetés Kábelfektetés Különleges kábelek fektetése Különleges kábelek fektetése

3 Nyomvonal kialakítása Az építendő nyomvonal meghatározása során törekednünk kell arra, hogy a települést a lehető leghatékonyabb úton és leggazdaságosabb optikai kábelépítési technológiával fedjük le. Figyelembe kell venni a gerinchálózatba való becsatlakozási lehetőségeket

4 Alépítmény A kijelölt útvonalon 0,8 - 1,2 m mélyenre leásott védőcső elhelyezése.

5 Megszakító létesítmény kötésszerelvényt földalatti beton védő- szekrényben helyezzük el. A földalatti beton védő-szekrény a nyomvonal alján helyezkedik el, földdel betakarva, amely a talajfelszín művelését nem zavarja, és a „rejtettségével” a rongálás ellen védelmet nyújt.

6 Kábelfektetés Három féle módszer lehetséges az alépítménybe történő elhelyezéskor Csörlős (kézi) behúzás Befúvásos technika Beúsztatásos módszer  A legmegfelelőbb a befúvásos technika a kis távolságok miatt.

7  Légbefúvás és vízbefúvás:  Legnagyobb egyben behúzható hossz: 1000 méter.  A súrlódás csökkentése érdekében vazelin segítik a kábel behúzását.  Szükséges munkaerő: kb. 5 fő.  Napi teljesítmény: kb. 4000 méter.  A védőcső megbontása, illetve helyreállítása miatt egyéb járulékos költségek is felmerülnek, a megbontás kb. 6000 Ft, a helyreállítás pedig nagyjából 18000 Ft-ot tesz ki. Befúvásos technika

8 Csörlős behúzás  Legnagyobb egyben behúzható hossz: 150-200 méter.  Szükséges személyzet: kb. 8 fő.  Napi teljesítmény 2000 méter.  A védőcső megbontása, illetve helyreállítása miatt egyéb járulékos költségek is felmerülnek, a megbontás kb. 30000 Ft, a helyreállítás pedig nagyjából 3000 Ft-ot tesz ki.  A kábelre nagyjából 60 Kg tömeg által kifejtett mechanikai erő hat.  Ebből kifolyólag és a lehetséges feszülések miatt a kábelek mechanikai sérülései nem zárhatóak ki.

9 Magyarországon az elfogadott szállítási hossz 2.000 m. A módszerrel napi 4.000- 10.000 méternyi kábelt lehet rendeltetési helyére juttatni. Előnye: Legnagyobb előnye, hogy a védőcső megnyitása és helyreállítása nem merül fel, mint megoldandó probléma. A környezeti hatások elhanyagolhatóak, és ehhez a behúzási fajtához van szükségünk a legkevesebb munkaerőre (kb. 3 fő). Beúsztatásos technika

10 Különleges kábelek fektetése Rakétával történő behelyezésak


Letölteni ppt "13.Szóbeli tétel Radányi Máté. Helyi távbeszélő hálózatot kell kiépítenie a Kábelkötő Kft. Szerelőinek. Ön mint építésvezető adja ki a munkát a dolgozóknak."

Hasonló előadás


Google Hirdetések