Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

13.Szóbeli tétel Radányi Máté.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "13.Szóbeli tétel Radányi Máté."— Előadás másolata:

1 13.Szóbeli tétel Radányi Máté

2 Helyi távbeszélő hálózatot kell kiépítenie a Kábelkötő Kft. Szerelőinek. Ön mint építésvezető adja ki a munkát a dolgozóknak. Ismertesse a föld alatti hálózatépítés technológiáját folyamatát, és készítsen írásban róla vázlatot! Nyomvonal kijelölés, földmunkák Alépítmény-építés Megszakító létesítmények Kábelfektetés Különleges kábelek fektetése

3 Nyomvonal kialakítása
Az építendő nyomvonal meghatározása során törekednünk kell arra, hogy a települést a lehető leghatékonyabb úton és leggazdaságosabb optikai kábelépítési technológiával fedjük le. Figyelembe kell venni a gerinchálózatba való becsatlakozási lehetőségeket

4 Alépítmény A kijelölt útvonalon 0,8 - 1,2 m mélyenre leásott védőcső elhelyezése.

5 Megszakító létesítmény
kötésszerelvényt földalatti beton védő-szekrényben helyezzük el. A földalatti beton védő-szekrény a nyomvonal alján helyezkedik el, földdel betakarva, amely a talajfelszín művelését nem zavarja, és a „rejtettségével” a rongálás ellen védelmet nyújt.

6 Kábelfektetés Három féle módszer lehetséges az alépítménybe történő elhelyezéskor Csörlős (kézi) behúzás Befúvásos technika Beúsztatásos módszer A legmegfelelőbb a befúvásos technika a kis távolságok miatt.

7 Befúvásos technika Legnagyobb egyben behúzható hossz: 1000 méter.
Légbefúvás és vízbefúvás: Legnagyobb egyben behúzható hossz: 1000 méter. A súrlódás csökkentése érdekében vazelin segítik a kábel behúzását. Szükséges munkaerő: kb. 5 fő. Napi teljesítmény: kb méter. A védőcső megbontása, illetve helyreállítása miatt egyéb járulékos költségek is felmerülnek, a megbontás kb Ft, a helyreállítás pedig nagyjából 18000 Ft-ot tesz ki.

8 Csörlős behúzás Legnagyobb egyben behúzható hossz: 150-200 méter.
Szükséges személyzet: kb. 8 fő. Napi teljesítmény 2000 méter. A védőcső megbontása, illetve helyreállítása miatt egyéb járulékos költségek is felmerülnek, a megbontás kb Ft, a helyreállítás pedig nagyjából 3000 Ft-ot tesz ki. A kábelre nagyjából 60 Kg tömeg által kifejtett mechanikai erő hat. Ebből kifolyólag és a lehetséges feszülések miatt a kábelek mechanikai sérülései nem zárhatóak ki.

9 Beúsztatásos technika
Magyarországon az elfogadott szállítási hossz m. A módszerrel napi méternyi kábelt lehet rendeltetési helyére juttatni. Előnye: Legnagyobb előnye, hogy a védőcső megnyitása és helyreállítása nem merül fel, mint megoldandó probléma. A környezeti hatások elhanyagolhatóak, és ehhez a behúzási fajtához van szükségünk a legkevesebb munkaerőre (kb. 3 fő).

10 Különleges kábelek fektetése
Rakétával történő behelyezésak


Letölteni ppt "13.Szóbeli tétel Radányi Máté."

Hasonló előadás


Google Hirdetések