Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

12. szabály: Szabálytalanságok és sportszerűtlenségek (2. rész) Alapfokú játékvezetői tanfolyam 2015.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "12. szabály: Szabálytalanságok és sportszerűtlenségek (2. rész) Alapfokú játékvezetői tanfolyam 2015."— Előadás másolata:

1 12. szabály: Szabálytalanságok és sportszerűtlenségek (2. rész) Alapfokú játékvezetői tanfolyam 2015

2 Válasz: A vétkes játékost ki kell állítani durvaságért, a játék a labdaejtéssel folytatódik.

3 Válasz: A játékvezető figyelmeztesse vagy állítsa ki őket. A játék az ellenfél javára megítélt közvetett szabadrúgással folytatódik a szabálysértés helyéről.*

4 Válasz: Állítsa meg a játékot, állítsa ki a kapust, és folytassa a játékot labdaejtéssel arról a helyről, ahol a labda a játék megszakításának pillanatában volt.* Büntetőrúgás nem ítélhető, mivel a terület, ahol az esemény történt, nem a játéktér része.

5 Válasz: A cipő vagy hasonló tárgy a játékos karja meghosszabbításának tekintendő. A játékot állítsa meg, ítéljen büntetőrúgást, és állítsa ki a szabálysértő játékost, mert szándékos kezezéssel gólt akadályozott meg.

6 Válasz: A kapust figyelmeztesse sportszerűtlen magatartásért, és a mérkőzés közvetett szabadrúgással folytatódik onnan, ahol a cipő vagy hasonló tárgy eltalálta a labdát.*

7 Válasz: Állítsa ki a játékost a gól szabálytalan megakadályozása miatt, és ítéljen büntetőrúgást. A sípcsontvédő a játékos kezének meghosszabbításának tekintendő.

8 Válasz: A játékvezető állítsa meg a játékot, figyelmeztesse a kapust sportszerűtlenségért. A játékot az ellenfél javára megítélt közvetett szabadrúgással kell folytatni.*

9 Válasz: A játékost a játéktérre történő visszatérésért figyelmeztetni kell. Ha ez egy figyelmeztetést érdemlő gáncsolás, a játékost ki kell állítani, mert ugyanazon a mérkőzésen a második figyelmeztetést kapta. A játék közvetlen szabadrúgással* vagy büntetőrúgással folytatódik.

10 Válasz: A játékost figyelmeztetni kell, mert a játékvezető engedélye nélkül lépett a játéktérre. A játékot közvetlen szabadrúgással kell folytatni a súlyosabb szabálysértést büntetve. Ha a játékvezető véleménye szerint a játékos a szándékos kezezés miatt még sportszerűtlenségben is vétkes, állítsa ki a játékost, mert az ugyanazon a mérkőzésen már a második figyelmeztetést érő szabálysértést követi el. Ha a játékvezető véleménye szerint a játékos még gólt vagy egy nyilvánvaló gólhelyzetet is megakadályozott, akkor a játékost állítsa ki.

11 Válasz: Állítsa meg a játékot. A vétkes játékost figyelmeztesse sportszerűtlenségért. A játék labdaejtéssel folytatódik arról a helyről, ahol a labda a játék megszakításának pillanatában volt.*

12 Válasz: Állítsa meg a játékot, és állítsa ki a tárgyat dobó játékost durvaságért. A játékot közvetlen szabadrúgással kell folytatni, amelyet az ellenfél végezhet el arról a helyről, ahol a szabálysértés esett, azaz ahol a találat történt vagy történt volna.

13 Válasz: Állítsa meg a játékot, és állítsa ki a játékost durvaságért. A játékot közvetett szabadrúgással kell folytatni arról a helyről, ahonnan a játékos a tárgyat dobta.*

14 Válasz: A játékot meg kell állítania. Állítsa ki a cserejátékost durvaságért. A játék az ellenfél javára megítélt közvetett szabadrúgással folytatódik arról a helyről, ahol a labda a játék megszakításának pillanatában volt.*

15 Válasz: Állítsa meg a játékot. A vétkes játékost ki kell állítani durvaságért. A játék az ellenfél javára megítélt közvetett szabadrúgással folytatódik arról a helyről, ahol a szabálysértés történt*

16 Válasz: Ítéljen közvetett szabadrúgást az ellenfél javára.*

17 Válasz: Nem. A szabályok szellemében az eset nem tekinthető úgy, mintha közben kiengedné a birtokából a labdát.

18 Válasz: Nem. Ez szabálytalanságnak minősül, amiért közvetett szabadrúgást kell ítélni. Sárga lapot nem kell adni emiatt.

19 Válasz: Nem. Ez szabálytalan, de sárga lapot nem kell adni emiatt.

20 Válasz: Nem. Ez egy szabálytalanság, gátolja a kapust abban, hogy a kezében tartott labdától megszabaduljon. A labda kézből történő elengedése, és a labda elrúgása egy cselekvésnek tekintendő.

21 Válasz: Ítéljen büntetőrúgást. A szándékos kezezés magába foglalja a kezek és a karok szabálytalan használatát is.

22 Válasz: Ítéljen büntetőrúgást. Általában a játékvezető figyelmeztesse a játékost sportszerűtlen magatartásért. A játékos nem akadályoz meg gólt vagy nyilvánvaló gólhelyzetet, mert bedobásból nem lehet közvetlenül gólt elérni.

23 Válasz: Ítélje meg a gólt, és figyelmeztesse a játékost sportszerűtlen magatartásért.

24 Válasz: Ha előnyszabály adható, akkor figyelmeztesse a szabálysértő játékost sportszerűtlen magatartásért, amikor a labda legközelebb játékon kívülre kerül.

25 Válasz: Ha a játékvezető úgy ítéli meg, hogy az ellenfél vigyázatlanul támadja a játékost, akkor közvetlen szabadrúgással vagy büntetőrúgással kell folytatni a játékot.

26 Válasz: Büntesse a szabálytalankodó játékost az ellenfél visszatartásáért közvetlen szabadrúgással * vagy büntetőrúgással.

27 Válasz: Igen. Minden játékos és cserejátékos a játékvezető fegyelmezési jogköre alá tartozik tekintet nélkül arra, hogy a játéktéren vannak vagy sem. A piros kártya felmutatása ebben az esetben egyértelművé teszi a szankció alkalmazását.

28 Válasz: Állítsa meg a játékot, figyelmeztesse a játékost sportszerűtlenségért. A játék közvetett szabadrúgással folytatódik.

29 Válasz: Nem. Minden figyelmeztetést jelenteni kell.

30 Válasz: A kapus támadása megengedett. Egy játékos csak akkor büntetendő, ha a cselekedete ráugrás a kapusra, a kapus lökése vagy felöklelése, amely vigyázatlanul, meggondolatlanul vagy indokolatlan mértékű erőbevetéssel történik.

31 Válasz: Igen, feltéve, ha a támadás szabályos.

32 Válasz: Ítéljen büntetőrúgást.

33 Válasz: Ítéljen közvetlen szabadrúgást vagy büntetőrúgást.

34 Válasz: a)Ha a játékvezető elfogadja asszisztense lesintését, ne állítsa ki a védőjátékost, mert az nem akadályozott meg gólhelyzetet. A játékot a védő csapat javára megítélt közvetett szabadrúgással kell folytatni.* A játékos akkor fegyelmezhető, ha a játékvezető véleménye szerint már önmagában is figyelmeztetést vagy kiállítást maga után vonó szabálytalanságot követett el. b)Ha nem fogadja el az asszisztens jelzését, állítsa ki a vétkes védőjátékost, amiért az meghiúsította a nyilvánvaló gólhelyzetet, a játékot pedig folytassa a támadó csapat javára megítélt közvetlen szabadrúgással * vagy büntetőrúgással.

35 Válasz: a)Ha a játékvezető elfogadja az asszisztens lesintését, állítsa ki a védőjátékost durvaságáért, a játékot a védő csapat javára megítélt közvetett szabadrúgással kell folytatni.* b)Ha a játékvezető nem fogadja el, hogy leshelyzet történt, a védőjátékost ki kell állítani durvaságáért, a játékot pedig a támadócsapat javára megítélt büntetőrúgással vagy közvetlen szabadrúgással kell folytatni.

36 Válasz: Figyelmeztesse a játékost sportszerűtlen magatartásért. A játékot az ellenfél javára megítélt közvetett szabadrúgással kell folytatni a szabálysértés helyéről.*

37 Válasz: Ameddig a labda nem került újra játékba, a gól visszavonható. A vétkes játékost ki kell állítani, a játék közvetlen szabadrúgással * vagy büntetőrúgással indul újra.

38 Válasz: A gólt ne ítélje meg. A kapust ki kell állítani durvaságért, a játék az ellenfél csapata javára megítélt büntetőrúgással folytatódik.

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51 Kérdések?


Letölteni ppt "12. szabály: Szabálytalanságok és sportszerűtlenségek (2. rész) Alapfokú játékvezetői tanfolyam 2015."

Hasonló előadás


Google Hirdetések