Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A szivárvány fa Susann Nordströms Orkester - True Love.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A szivárvány fa Susann Nordströms Orkester - True Love."— Előadás másolata:

1

2 A szivárvány fa Susann Nordströms Orkester - True Love

3 Amikor az ember ezt a fát először meglátja természetes élőhelyén nem akar hinni a szemének. A fa törzsét a szivárvány minden színe csíkozza, mintha egy őrült absztrakt festő mázolta volta tele, vagy egy óriási paintball csata zajlott volna a fák alatt. De ez a fa valóban ilyen. A neve is innen van: szivárványfa. Van becsületes neve is, Eucalyptus deglupta, vagyis az eukaliptusz félék közé tartozik. Főleg Ausztráliában, Indonéziában, Pápua-Új Guineában, és az egyenlítő vidékén honos.

4

5 PÉCS

6 Ez az egyetlen eukaliptuszfaj, amelyik az északi féltekén is őshonos. Ez a fajt széles körben termesztik szerte a világon, főleg a papír előállítás alapanyagaként. Ez a domináns faj a fülöp-szigeteki papírfa ültetvényeken.

7 De miért is színes. Ez a fát termesztik díszítési célokra is, mivel a sokszínű csíkok mutatósak a törzsén.

8

9 Ennek titka, hogy az év folyamán különböző időpontokban, foltokban dobja le magáról a kérgét, amely alatt feltűnik a világoszöld belső kéreg. Ez aztán elsötétül, érlelődik, amely során kék, lila, narancssárga, majd barna tónust kap. Mindezek ellenére egész hagyományos fa. Így fest erdőként:

10

11 A levelei:

12 A termése:

13 vége


Letölteni ppt "A szivárvány fa Susann Nordströms Orkester - True Love."

Hasonló előadás


Google Hirdetések