Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Időperspektíva a CKIK-ban (2011-2012). Időperspektíva Az embereket saját magukról, a világról és másokkal való kapcsolataikról kialakított képüket egy.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Időperspektíva a CKIK-ban (2011-2012). Időperspektíva Az embereket saját magukról, a világról és másokkal való kapcsolataikról kialakított képüket egy."— Előadás másolata:

1 Időperspektíva a CKIK-ban (2011-2012)

2 Időperspektíva Az embereket saját magukról, a világról és másokkal való kapcsolataikról kialakított képüket egy idő alapú kognitív folyamat befolyásolja. (Philip Zimbardo)

3 Befolyásoló tényezők  A szűkebben és tágabban vett szituáció  A biológiai állapot  A szociális helyzet  A földrajzi környezet  A vallás ...

4 Időperspektíva Hatása kiterjed: A gondolkodásra A viselkedésre A szubjektív jólét érzésére Az emlékezés milyenségére A jövővárás milyenségére Elemei:  Múlt(pozitív; negatív)  Jelen(hedonista; fatalista)  Jövő (Tudattalan kognitív folyamat)

5 Az emlékeket pozitívan interpretálja Boldognak érzi magát Elkötelezett a tanulmányok iránt Barátságos Társasági ember „Jobb félni, mint megijedni!”

6 Az emlékeket negatívan rekonstruálja Boldogtalannak vallja magát Önértékelése alacsony Emberi kapcsolatai szegényesek Munkája iránt érdektelen Szorongó Agresszív

7 A pillanat örömeire koncentrál Nem zavarják a kellemetlen emlékek Nincs a jövővel kapcsolatos aggodalom Aktív, energikus „Túl gyorsan múlik az idő”

8 A sorstól függ az élet Önbizalomhiány A jövő reménytelen Önromboló életmód Kóros játékszenvedély...

9 Tudatos cselekvés, pontosság Elkötelezettség a tanulmányok iránt A jutalom fontos Lelkiismeretesség Testi- lelki egészség védelme Kockázatkerülés

10

11 „Jövő” orientáció évfolyamonként A 9. évfolyam bizakodva tekint a jövőbe. A 10. évfolyam már „szembesült a dolgokkal”.

12 „Jövő” orientáció osztályonként Hol van a 10.b ? (min. 25 fő) 10.a és 10.c miért alacsony? Norma: Az erőfeszítés nem fontos. (?)

13 „Múlt-pozitív” orientáció osztályonként Feldolgozatlan negatív családi események Alacsony „múlt-pozitív” Magas „múlt-pozitív” = erőforrás

14 „Múlt-negatív” orientáció osztályonként 10.C magas jövő (alacsony) Az események zömét negatívan értékelik. Sikeres múlt érdemes építeni a jövőt

15 „Jelen-hedonista” osztályonként 9.C kockázatkereső (szerhasználat ?)

16 „Jelen-fatalista” osztályonként NINCS kimutatható különbség!

17 Üzenet NAGYON KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGÜKET!!!! Összesen több mint 1800 adatot sikerült gyűjteni, ebből a szakközépiskolájukból 378 használható adat jött be, ami rendkívül szuper Dr. Orosz Gábor


Letölteni ppt "Időperspektíva a CKIK-ban (2011-2012). Időperspektíva Az embereket saját magukról, a világról és másokkal való kapcsolataikról kialakított képüket egy."

Hasonló előadás


Google Hirdetések