Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

AZ ANGOL POLGÁRI FORRADALOM ELŐZMÉNYEI. VÁLTOZÁSOK ANGLIÁBAN A XVII.SZ. ELSŐ FELÉBEN KIÉPÜLŐ MANUFAKTURÁLIS TEXTILIPAR ÓRIÁSI KÜLKERESKEDELMI BŐVÜLÉS.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "AZ ANGOL POLGÁRI FORRADALOM ELŐZMÉNYEI. VÁLTOZÁSOK ANGLIÁBAN A XVII.SZ. ELSŐ FELÉBEN KIÉPÜLŐ MANUFAKTURÁLIS TEXTILIPAR ÓRIÁSI KÜLKERESKEDELMI BŐVÜLÉS."— Előadás másolata:

1 AZ ANGOL POLGÁRI FORRADALOM ELŐZMÉNYEI

2 VÁLTOZÁSOK ANGLIÁBAN A XVII.SZ. ELSŐ FELÉBEN KIÉPÜLŐ MANUFAKTURÁLIS TEXTILIPAR ÓRIÁSI KÜLKERESKEDELMI BŐVÜLÉS TERJESZKEDŐ ÚJNEMESI BIRTOK NÖVEKVŐ VÁROSOK LONDON MÁR 300 EZRES ERŐS POLGÁRSÁG ÉS ÚJNEMESSÉG A SKÓT STUART- DINASZTIA I.JAKAB(1603-1625) I.KÁROLY(1625-49) EGYRE TÖBB AZ IPARI BÉRMUNKÁS ÉS A TÖNKREMENT PARASZT

3 A STUARTOK POLITIKÁJA PARLAMENT MELLŐZÉSE MAJD FELSZÁMOLÁSA/1628-BAN A JOGOK KÉRVÉNYE MEGBOSSZULÁSÁRA A POLGÁRSÁG ÉS ÚJNEMESSÉG KÖRÉBEN TERJEDŐ KÁLVINIZMUSSAL (PRESBITERIÁNUSOK ÉS INDEPENDENSEK) SZEMBENI FELLÉPÉS SKÓCIÁRA KITERJESZTENI AZ ANGLIKÁN ÁLLAMEGYHÁZAT SKÓT FELKELÉS SKÓTOK ELLENI NÉPSZERŰTLEN HÁBORÚ/EMELT ADÓZTATÁS EMELT ADÓZTATÁS MONOPÓLIUMOK ÁRUSÍTÁSA


Letölteni ppt "AZ ANGOL POLGÁRI FORRADALOM ELŐZMÉNYEI. VÁLTOZÁSOK ANGLIÁBAN A XVII.SZ. ELSŐ FELÉBEN KIÉPÜLŐ MANUFAKTURÁLIS TEXTILIPAR ÓRIÁSI KÜLKERESKEDELMI BŐVÜLÉS."

Hasonló előadás


Google Hirdetések