Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szembesít a drámatréning. A csapat 2-nél több fő A csapat nem fogja a jótékony hatásait magától, automatikusan kifejteni. Kellenek struktúrák, normák,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szembesít a drámatréning. A csapat 2-nél több fő A csapat nem fogja a jótékony hatásait magától, automatikusan kifejteni. Kellenek struktúrák, normák,"— Előadás másolata:

1 Szembesít a drámatréning

2 A csapat 2-nél több fő A csapat nem fogja a jótékony hatásait magától, automatikusan kifejteni. Kellenek struktúrák, normák, szabályok, szerepek, és célok. Ezen elemek fogják mederbe terelni, és ott tartani a csapattagok energiáját –Nélkülük a csapat ténylegesen „szétfolyik”.

3 A csapat Vállalatoknál,mint működési forma a termelékenység legerősebb bástyája lehet a szervezetben – ideális esetben. Ez azonban nem mindig van így! Sokan a csapatot a felelősség-elkenés eszközének, az értekezleteken töltött időt pedig pocsékolásnak tartják – nem ritkán joggal.

4 A csapat kovácsa: a tréning Lehetőséget teremti meg ahhoz, hogy a munkatársak összehangolódjanak, feloldódjanak. Hibája: - Nem az adott helyzetre keres megoldást- Hátrahagyjuk a munkahelyi, otthoni problémát - Kezd lecsengeni, főleg a 3. alakalom után

5 Drámatréning Konkrétabb céllal küldi el az alkalmazottakat továbbképzésre, Nemcsak az együttműködés, hanem az adott munkavégzés hatékonyságát is növeli.

6 Drámatréning Személyiségtréning, ahol a tréner a résztvevők érzelmeire, kommunikációs stílusára próbál hatni. Egy történet keretében vezeti végig az embert mások és saját maga reakcióin Valódi színészekkel átélhetőbb atmoszféra

7 Drámatréning Szituációk: - Diszkrimináció (romák, fogyatékkal élők, nemi, generációk közti...) - Kiégés megelőzése - Korrupció kezelése - Szabálytudat erősítése - Egyszerű hétköznapi problémák...

8 Drámatréning A résztvevők beleszólhatnak a végkifejletbe és beszállhatnak szerepelni Játék, ugyanakkor komoly és maradandó lelki hatása lehet

9 Példa1 A fogyatékosokkal addig vagyunk toleránsak, amíg nem találkozunk velük (Egyből mondjuk, hogy elfogadjuk, de ezt magunkban is kell tudatosítani)

10 Példa2 A vaknak mondjuk: „Látod, ez tényleg jó ötlet!” Majd zavarba jövünk és elnézést kérünk Az eshet rosszul, ha bocsánatot kérünk!

11 Példa3 Nem csak kellemetlen helyzetek: Egy szomorú/fáradt kollega munkájának megkönnyítése is lehet szituáció Ha ismerjük, tudjuk, hogy minek örül! Lehet akár egy beszélgetés, egy gesztus,amit tehetünk érte. Érezni kell, meddig mehetünk el és mikor hagyjuk békén!

12 Tapasztalat Rövid időn belül hatalmas változást idézhet elő (1*8, vagy 2*4 óra) Nemcsak belső, hanem külső szemlélőként rádöbbenhetünk dolgokra Átélhetjük mások helyzetét-(rosszul esik, jól esik...)

13 Tapasztalat Az élmények befogadása érzelmi síkon történik: Megtapasztaljuk - Garantáltan tartós! A jövőben konfliktusok fellépésekor is figyelembe veszik mások meglátását.

14 Tapasztalat Toleránsabbak a drámatréningen résztvevők egymással Saját magukat is képesek lesznek kívülről figyelni – Saját hibák észrevétele, belátása

15 Tapasztalat Az eljátszott szituációk átültetése a gyakorlatba segít Átélője a társaság előtt később is könnyebben szerepel, nem feszeng ha elő kell állni ötletével

16 Jövő Már az iskolákban kellene kezdeni Megkönnyíti az ismeretanyag rendszerezését,hozzásegít ahhoz, hogy a játszók minél gazdagabb személyiséggé váljanak, anélkül, hogy eltűnne életükből a további vizsgálódáshoz szükséges derű.

17 Jövő Remélhetőleg az alkalmazása minél több vállalkozás, szervezet munkáját elősegíti, a csoportok szerkezetét, dinamikáját átalakítja!

18 Köszönöm a figyelmet!

19 Készítette: Barzsó Rita Forrás: - Paraszt Imre, HR Portal - www.adsidera.hu - Gabnai Katalin: Drámajátékok c. könyv


Letölteni ppt "Szembesít a drámatréning. A csapat 2-nél több fő A csapat nem fogja a jótékony hatásait magától, automatikusan kifejteni. Kellenek struktúrák, normák,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések