Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Furcsa jelenségek jég golyók a parton Egy természeti ritkaság, amelyre nincs határozott meteorológiai magyarázat. Ilyen akkor történhet, ha erősen.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Furcsa jelenségek jég golyók a parton Egy természeti ritkaság, amelyre nincs határozott meteorológiai magyarázat. Ilyen akkor történhet, ha erősen."— Előadás másolata:

1

2 Furcsa jelenségek jég golyók a parton

3

4

5 Egy természeti ritkaság, amelyre nincs határozott meteorológiai magyarázat. Ilyen akkor történhet, ha erősen havazik a tavak és óceánok partjai mentén. A hóból a hullámok, nagy fagyott jég labdákat alkotnak.

6

7

8 Több száz vagy ezer jég golyó, akkorák is mint egy futball, aminek a magja hó, felhalmozódik a parton, ami egy csodálatos látványt nyújt. Ehhez a víz hőmérsékletének 0 ° C kell lennie. A kanadai Cape Breton sziget halászai ezt a jelenséget "Lolly"-nak nevezik.

9

10

11 A svéd Meteorológiai Ügynökség (SMHI) szerint, ez nagyon ritkán fog megtörténni, amikor is a felhalmozott puha havat a szél újra és újra, tovább sodorja a parton. A jég-golyók hasonló módon képződnek mint az erózió által keletkezett csiszolt kavicsok.

12 Jéggolyók a Michigan tó partján., U.S.A..

13 Jéggolyók a Michigan tó partján.

14

15 Hó hengerek

16

17

18

19 Furcsa időjárási jelenség a hóból képződő hótekercs vagy henger. Ritkán megfigyelhető jelenség, mivel a létrehozásához különleges körülmények szükségesek.

20

21 Hengerek képződnek, amikor a jégen, a szél begöngyöli a hó takarót; a hőmérséklet, a páratartalom, a szélsebesség és a terep megfelelő kombinációjával...

22

23

24 A talajt jég réteg kell hogy fedje, hogy a havat a szél könnyedén tudja görgetni. A jeget egy réteg nedves hó por, kb 2 cm vastag kell hogy fedje, a hőmérséklet a jég olvadáspontja közelében kell hogy legyen…

25 A levegő hőmérséklete fagyponton 0°, vagy a +1 ° C-t kissé meghaladva kell, hogy legyen. A szél elég erősnek kell hogy legyen, hogy görgethesse a hó-hengert, de ne rombolja azt szét; kb 40 km / h

26 Amikor a jég megpattan, a repedésnél felemeli a hó réteget, amibe a szél belekapaszkodik. Ezt követően, a szél görgetni kezdi, így halad előre, és minden fordulatnál több hó tapad rá.

27

28

29 A henger mérete a több centimétert érhet el. Az általunk megfigelt tekercs 70 cm átmérőjű volt.

30

31

32

33

34 Végül, amikor a tekercs túl nehéz lesz, vagy akadályba ütközik, megáll, maga mögött hagyva a nyomvonalát.

35

36

37 Gyakran, egy lyuk van a belső rétegben, ami annak a ténynek köszönhető, hogy ezek a rétegek vékonyabbak, mint a külső és könnyen megsemmisülnek, így a henger spirál alakú lessz.

38

39

40

41 Hó-tekercset a gravitáció is képezhet, ha egy hódarab, fáról vagy szikláról, lejtős felületre esik, és elkezd gurulni. Ilyen feltételek mellett, hó-tekercs dombos területeken is előfordulhat.

42

43

44

45

46

47 Fordította:


Letölteni ppt "Furcsa jelenségek jég golyók a parton Egy természeti ritkaság, amelyre nincs határozott meteorológiai magyarázat. Ilyen akkor történhet, ha erősen."

Hasonló előadás


Google Hirdetések