Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MAGYAR AUTÓS SZAKMAI SZÖVETSÉG SZIGET FESZTIVÁL 2014. HAMIS ALKATRÉSZEK ÉS ANNAK VESZÉLYEI.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MAGYAR AUTÓS SZAKMAI SZÖVETSÉG SZIGET FESZTIVÁL 2014. HAMIS ALKATRÉSZEK ÉS ANNAK VESZÉLYEI."— Előadás másolata:

1 MAGYAR AUTÓS SZAKMAI SZÖVETSÉG SZIGET FESZTIVÁL 2014. HAMIS ALKATRÉSZEK ÉS ANNAK VESZÉLYEI

2 MASZSZ A pénzhiány sokakat arra kényszerít, hogy utángyártott, illetve hamis alkatrészeket használjanak gépjárműveik javítása során. A pénzhiány sokakat arra kényszerít, hogy utángyártott, illetve hamis alkatrészeket használjanak gépjárműveik javítása során. Sok esetben fele annyiba kerülnek, mint egy gyári darab. Sok esetben fele annyiba kerülnek, mint egy gyári darab. Sajnos ez az egészséges gyanúra okot adó nyilvánvaló különbség felülírja a minőségi alkatrész szükségletet. Sajnos ez az egészséges gyanúra okot adó nyilvánvaló különbség felülírja a minőségi alkatrész szükségletet.

3 MASZSZ A hamisított alkatrészek jellemzője a tömegszerűség és a piac részéről folyamatosan felmerülő magas szükséglet. A hamisított alkatrészek jellemzője a tömegszerűség és a piac részéről folyamatosan felmerülő magas szükséglet. A hamisított alkatrészek piaca a profitszerzés vonatkozásában vetekszik a kábítószerével. A hamisított alkatrészek piaca a profitszerzés vonatkozásában vetekszik a kábítószerével.

4 MASZSZ A sérülés utáni javítások területén alkalmazott hamis alkatrészek emberéleteket követelhettek vagy sérüléseket okozhattak, miközben ez elkerülhető lett volna. A sérülés utáni javítások területén alkalmazott hamis alkatrészek emberéleteket követelhettek vagy sérüléseket okozhattak, miközben ez elkerülhető lett volna. A jelenlegi hatósági gyakorlat szerint az ellenőrzéseket végzők nem tudnak az ilyen alkatrészek jelenlétéről. A jelenlegi hatósági gyakorlat szerint az ellenőrzéseket végzők nem tudnak az ilyen alkatrészek jelenlétéről.

5 MASZSZ Sem a biztosítók, sem a Sem a biztosítók, sem a szakértők nem vizsgálják rutinszerűen például a légzsák eredetiségét vagy a gumik megfelelőségét a halálos balesetek után. A hatóságok képviselőit a jogtulajdonosok nem képzik ki, hogy hamisat össze tudják vetni az eredetivel. A hatóságok képviselőit a jogtulajdonosok nem képzik ki, hogy hamisat össze tudják vetni az eredetivel.

6 MASZSZ Sajnos a hamisított alkatrészek felhasználására már a járművek normál karbantartási-fenntartási ciklusában sor kerülhet. Sajnos a hamisított alkatrészek felhasználására már a járművek normál karbantartási-fenntartási ciklusában sor kerülhet. Fékbetét, olaj, festék, szűrők, gyertyák. Fékbetét, olaj, festék, szűrők, gyertyák.

7 MASZSZ Egyes gyártók szerint az utóbbi másfél évben riasztóan megnőtt a hamis alkatrészek darabszáma. Egyes gyártók szerint az utóbbi másfél évben riasztóan megnőtt a hamis alkatrészek darabszáma. Míg 2008-ban körülbelül 20 millió ilyent találtak, a tavalyi év során már 70 milliós lefoglalásról érkezett jelentés egy autómárka esetében. Míg 2008-ban körülbelül 20 millió ilyent találtak, a tavalyi év során már 70 milliós lefoglalásról érkezett jelentés egy autómárka esetében.

8 MASZSZ A Renault és a Dacia szakemberei különböző tesztek segítségével mutatták be a hamis alkatrészek használatának veszélyességét: A Renault és a Dacia szakemberei különböző tesztek segítségével mutatták be a hamis alkatrészek használatának veszélyességét:

9 MASZSZ „A nem eredeti fékbetétek használata esetén a fékezési távolság akár kétszeresére is megnőhet. 130 km/h-s sebességnél, hamis tárcsa használatakor, a féktáv körülbelül 30 méter. Ezen a szakaszon úgy a saját, mint a gyereke életét is veszélyezteti, aki jó eséllyel épp a hátsó ülésen tartózkodik.” „A nem eredeti fékbetétek használata esetén a fékezési távolság akár kétszeresére is megnőhet. 130 km/h-s sebességnél, hamis tárcsa használatakor, a féktáv körülbelül 30 méter. Ezen a szakaszon úgy a saját, mint a gyereke életét is veszélyezteti, aki jó eséllyel épp a hátsó ülésen tartózkodik.”

10 MASZSZ Gyertya Gyertya Eredeti Hamisított A gyertya hatlapú részén 4 jegyű gyártási kód található.

11 MASZSZ Gyertya Gyertya Eredeti Hamisított A csomagolás szinte tökéletes másolat, csak a piros szín halványabb, a japán írásjel vastagabb, &&§ jelek láthatók és az NGK logóban nyomdai hiba van. Elveszíthetetlen, vékonyabb, körben egységes szerkezetű alátét. (A hamisról már lelóg!)

12 MASZSZ Olaj- szűrő Olaj- szűrő Ma már hologra- mozzák a dobozo- kat is. Ma már hologra- mozzák a dobozo- kat is.

13 MASZSZ Olajszűrő Olajszűrő Keress különbözőségeket! Keress különbözőségeket!

14 MASZSZ Vezérműszíj Vezérműszíj Hiába a szakszerű munka, ha a vezérműszíj csak látszólag az, ami. Hiába a szakszerű munka, ha a vezérműszíj csak látszólag az, ami. A kár: A kár: 6 db elgörbült szelep 6 db elgörbült szelep Szelepvezető Szelepvezető Motor szét-és összeszerelése Motor szét-és összeszerelése

15 MASZSZ Olajok Olajok http://auto reszek.h u/hamis- opel-olaj http://auto reszek.h u/hamis- opel-olaj

16 MASZSZ Fék Fék

17 „Eredeti” gyári Mazda fékbetét a Vateráról „Eredeti” gyári Mazda fékbetét a Vateráról Az ára 10%- a a gyári árnak… Az ára 10%- a a gyári árnak… MASZSZ

18 MASZSZ Köszönjük a figyelmüket.


Letölteni ppt "MAGYAR AUTÓS SZAKMAI SZÖVETSÉG SZIGET FESZTIVÁL 2014. HAMIS ALKATRÉSZEK ÉS ANNAK VESZÉLYEI."

Hasonló előadás


Google Hirdetések