Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A TÁMOP 1.4.7-12/1-2012-0001 „FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt A foglalkoztatási megállapodások (PAKTUM) tématerületen megvalósuló.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A TÁMOP 1.4.7-12/1-2012-0001 „FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt A foglalkoztatási megállapodások (PAKTUM) tématerületen megvalósuló."— Előadás másolata:

1 A TÁMOP 1.4.7-12/1-2012-0001 „FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt A foglalkoztatási megállapodások (PAKTUM) tématerületen megvalósuló módszertani fejlesztő munka irányai, mérföldkövei

2 A módszertani fejlesztés célja  A foglalkoztatási megállapodások szakmai, minőségi sztenderdjeinek kidolgozása.  Szakpolitikai javaslatok megfogalmazása a foglalkoztatási megállapodások szabályozására és a fenntartható működést segítő belső és külső feltételrendszerre (jogi, szervezeti, pénzügyi, szakmai) vonatkozóan.

3 A módszertani fejlesztés szükségességét alátámasztó probléma  A mennyiségi növekedés – ma közel 70 különböző hatókörű foglalkoztatási megállapodás van nyilvántartásban Magyarországon – az esetek jelentős részében nem jelentett egyúttal érdemi, minőségi tartalmat és fenntartható működést.  A partnerségek nagy része nem, vagy csak részben felel meg a foglalkoztatási megállapodások fogalmának, így az Európai Unióban megfogalmazott kritériumoknak, illetve azon támogatási szempontoknak, amelyek alapján uniós források vehetők igénybe finanszírozásukhoz.

4 A módszertani fejlesztés szakaszai  Helyzetfeltáró szakasz  A módszertani fejlesztést megalapozó helyzetfeltáró kutatás  Fejlesztési szakasz  Szakmai, minőségi sztenderdek kidolgozása  Szakpolitikai javaslatok megfogalmazása

5 Fejlesztési szakaszt követő adaptálási és elterjesztési szakasz  Értékelő kutatás  Sztenderdeknek való megfelelés  Módszertani kiadvány  Kidolgozásra került sztenderdek  Kutatási eredmények  Jó gyakorlatok  Szakpolitikai javaslatok

6 Folyamatba épített értékelés A kiemelt projekt keretében végzett szolgáltatási- és módszerfejlesztő munka folyamatba épített értékeléssel támogatva valósul meg, annak érdekében, hogy a kiemelt projekt eredményei közvetlen visszacsatolása megtörténhessen, mind a projekteket megvalósító szervezetek, mind a szakpolitika irányába.

7 Köszönöm a figyelmet! Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. TÁMOP 1.4.7 kiemelt projekt „FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” munkacsoport www.foglalkoztatars.hu Székhely: 3531 Miskolc, Kiss Ernő út 25. Telephely: 1036 Budapest, Lajos u. 80. www.ofa.hu


Letölteni ppt "A TÁMOP 1.4.7-12/1-2012-0001 „FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt A foglalkoztatási megállapodások (PAKTUM) tématerületen megvalósuló."

Hasonló előadás


Google Hirdetések