Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kutya. Az emberhordákhoz kapcsolódtak Eldobott táplálékra mentek Jelenlétük megvédte az embert a ragadozóktól A kölykök az emberhez szelídültek, az ember.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kutya. Az emberhordákhoz kapcsolódtak Eldobott táplálékra mentek Jelenlétük megvédte az embert a ragadozóktól A kölykök az emberhez szelídültek, az ember."— Előadás másolata:

1 Kutya

2 Az emberhordákhoz kapcsolódtak Eldobott táplálékra mentek Jelenlétük megvédte az embert a ragadozóktól A kölykök az emberhez szelídültek, az ember falkavezérük lett 10 000 évvel ezelőtt!

3 Kutya testfelépítése megnyúlt erősek, izmosak izmos hosszú

4 Egyéb jellemzői: Lába bőrpárnás, mancsban végződik Mellső lábán 5, hátsó lábán 4 ujj található Karmai tompák, nem visszahúzhatóak a bőrpárnába, kopnak a járástól Ujjonjárók

5 Kitartó, gyors üldöző-ősi ösztöne Ragadozó,de megeszi a főtt ételt is Ha támad- harap! Állkapcsa erős Legnagyobb zápfoga – a tépőfog Hallása, szaglása kitűnő

6 Ragadozó bélyegei

7 Családtagok Nőstény- szuka Hím- kan Utód- kölyökkutya

8 Kutyafajták

9 VESZETTSÉG TÜNETEI veszettség főbb tünetei: nyálcsorgás lógó állkapocs széjjeltérő kancsalság viselkedészavar (agresszió), kóborlási hajlam, emészthetetlen tárgyak (kő, kavics, fadarab) lenyelése, nagyon jellegzetes rekedtté váló hang víziszony

10 VÉDŐOLTÁS Louis Pasteur Hőgyes Endre

11 ÉLŐSKÖDŐI ORSÓFÉREG KULLANCS Moss kezet simogatás után!!!

12 Házi feladat: Tanulni! Tk.: 48-50.oldal Írásbeli: Mf.26.oldal: 1.2. 27. oldal: 3. Szorgalmi a Mf-be: 27. oldal 4. feladat Lapozz egyet, folytatódik a másik oldalon!


Letölteni ppt "Kutya. Az emberhordákhoz kapcsolódtak Eldobott táplálékra mentek Jelenlétük megvédte az embert a ragadozóktól A kölykök az emberhez szelídültek, az ember."

Hasonló előadás


Google Hirdetések