Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„Elmenve azután számot vetettem magammal, s úgy találtam, hogy ennél az embernél bizony bölcsebb vagyok. Mert valószínű ugyan, hogy egyikünk sem tud semmi.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„Elmenve azután számot vetettem magammal, s úgy találtam, hogy ennél az embernél bizony bölcsebb vagyok. Mert valószínű ugyan, hogy egyikünk sem tud semmi."— Előadás másolata:

1 „Elmenve azután számot vetettem magammal, s úgy találtam, hogy ennél az embernél bizony bölcsebb vagyok. Mert valószínű ugyan, hogy egyikünk sem tud semmi szépet és jót, csakhogy ő azt véli, hogy tud, noha nem tud, én viszont, mint ahogy nem tudok, nem is vélem azt, hogy tudok. Úgy látszik, hogy én evvel a kicsiséggel mégiscsak bölcsebb vagyok nála, hogy amit nem tudok, arról nem is vélem, hogy tudom.” Glokális identitás: 2/5 A transzdiszciplináris tudásfrissítő identitása

2 kiss33jános (109) beszólt Ken Robinsonnak (31,586,983) és Nicholas Carrnak (30.000+), Ha látta volna Sugata Mitrat (2,255,872), akkor neki is beszólt volna31,586,98330.000

3 Delhitől ötszáz kilométerre lévő kis faluban ottfelejtett számítógépet a gyerekek mindenféle tanítás nélkül elkezdték használni, játszottak rajta.

4 BALKÁN ÉS KÖRNYÉKE - A BERLINI FALON INNEN korszakokSZIMBÓLUMDOMINÁNS TUDÁShűség ARÁDIÓMARADANDÓhelyi közösséghez BTVKONFORMvállalathoz CTÁSKARÁDIÓREND-KÍVÜLImesterséghez DKARAOKEGYAKORLATIfőnökhöz EINTERNETHORDOZHATÓpolicy-hez FFACEBOOKSEKÉLYtöbbszörös GOKOSTELEFONKÉPIglokális

5 Kompetens vs kiművelt emberfő Mondhatnánk azt is, hogy a tudásfrissítés piaca teljesen más, mint a zöldségpiac, de azt is, hogy semmiben sem különbözik attól.

6 Az iskola után megcsinálható

7 Eliza hasonlít a miniszoknyás terapeutára… - Mannyi? - Harminc!

8 www.baracskai.hu „Az emberi szintű intelligencia legnagyszerűbb jellemzője, azonban nem az, amit akkor csinál, amikor működik, hanem az amit akkor csinál ha elakad” (Marvin Minsky)

9 A MÚLT SZÁZAD HÁROM LEGNAGYOBB TÉVHITE

10 új típusú szenvedélyes tanuló (a vödör) várja, hogy egy új típusú tanító (aki viszi) pontosan akkor legyen ott a friss tudással (vízzel) amikor kell.

11 „Senkit sem lehet akarata ellenére tanulásra kényszeríteni. A tanulás személyes választás kérdése.” (Ken Robinson)

12 Olyan könyveket kell írni amiből a legbutább diák is tud tanulni. Azt hittem, hogy a Mediokrisztánban az átlagra kell szabni és nem a szórására.

13 „Az iskolában egyáltalán nem érdekelt a geometria vagy a fizika, és nem is voltam jó belőlük. Amikor azonban játszom, valamiképpen nagyon sokat megértek ezekből.” – mondta Ewa Mataya Laurance, a világ legjobb női biliárdjátékosa.

14 Az informális tanulás olyan, mint amikor a szavannában bóklászol, és nincsenek feliratozva az állatok. Hol ezt látod, hol azt. De ahhoz, hogy közlekedni tudjál, jó, ha jártál már előtte az állatkertben.

15 A tudásfrissítés farkán találhatók a szenvedélyes tanulók


Letölteni ppt "„Elmenve azután számot vetettem magammal, s úgy találtam, hogy ennél az embernél bizony bölcsebb vagyok. Mert valószínű ugyan, hogy egyikünk sem tud semmi."

Hasonló előadás


Google Hirdetések