Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

NAPI ARCÁPOLÁSI RUTIN.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "NAPI ARCÁPOLÁSI RUTIN."— Előadás másolata:

1 NAPI ARCÁPOLÁSI RUTIN

2 A Bőrtípus meghatározása
A Bőrtípus meghatározása

3 Bőrtípusanalízis Figyelnie kell a bőrtípusát, hiszen az eredetileg zsíros bőr is átváltozhat érzékennyé, a normál vegyessé. Most nézzük meg, hogyan sorolhatnánk be a bőrtípusát? Normál bőr: A „tökéletes” bőr. Sima, puha, finom szerkezetű, nem hámlik, Nem szárad ki, nem lesz zsíros, és nem képződnek rajta pattanások. Ilyen bőrük legtöbbször csecsemőknek, gyerekeknek van.

4 Bőrtípusanalízis Ez a bőr igényel figyelmet, ápolást, jó étkezést, és a megfelelő szépségápolást, hogy ilyen is maradjon. Száraz bőr: Apró szerkezetű, finom, de tapintása kemény. Esetleg hámlik, és ráncosodásra hajlamos. Ha lehet, ne tegyük ki szélsőséges, forró, szeles, vagy túl hideg időjárásnak. A hidratálók és más anyagok pótolhatják a bőr természetes olajozóját, a faggyúréteget.

5 Bőrtípusanalízis A hidratáló ápolók alapvetően fontosak a száraz bőrhöz is. Érzékeny bőr: Finom, és áttetsző, de ráncosodásra hajlamos. Megjelenhetnek apró, felszíni erek is. Irritálhatja, kivörösödhet, ha allergénekkel, vagy olyan termékekkel kerül kapcsolatba, mint a parfüm, pollen, vagy lanolin. Tartózkodjon a szélsőséges időjárástól, valamint a túl összetett kozmetikai termékektől.

6 Bőrtípusanalízis Zsíros bőr: Fénylő felületű, és általában hajlamos a pattanásképződésre. (A pattanásosodás egy külön fejezet tárgyát képezné, ezért ebben az anyagban mellőzzük a kifejtését.) Lényeges, hogy erre a problémára is létezik megoldás. Talán éppen a naturkozmetikumok fogják kezelni ezt a problémát is. Mindenesetre kerülje a durva tisztítókat, mert

7 Bőrtípusanalízis a bőr túlságos kiszárításával éppenhogy serkenteni fogják a faggyútermelést, és nem szabályozzák azt. A finom tisztítás a legjobb, mert fenn tudja tartani a bőr zsír-egyensúlyát. Vegyes bőr: A leggyakoribb bőrtípus a es korosztálynál. Az áll-orr-homlok vonalában (T-vonal) zsírosabb bőrt nevezzük vegyes bőrtípusnak.

8 Bőrtípusanalízis Az arc többi része eltérő ettől a T-vonaltól. A szem, orcák, nyaktáji bőrfelület száraz. Mindkét testtájékra csakis a saját típusának megfelelő ápolószereket használja! Ne feledje el, hogy a bőrtípus általában nem állandó, az idő előrehaladtával szárazabbá válik. (Ezt saját magamon is nagymértékben tapasztalom. Elexier)

9 Bőrtípusanalízis Aki tizenéves korában pattanásoktól szenvedett, ne könyvelje el magát élete végéig zsíros bőrűnek. Vizsgálja meg a bőrét erős fényben, smink nélkül, nagyító tükörben. Hasznosnak tartják az alábbi bőrpróbát is: A T-vonal, az orcák, a homlok zsírosodását egy száraz, tiszta papírzsebkendővel leitatva tudjuk megállapítani.

10 Bőrtípusok ápolása A bőrtípusának elemzése után el kell végeznie A helyes kezeléseket, hogy megfelelően ápolja a bőrét. Ragaszkodhat a régi, jól bevált szereihez, ha vannak ilyenek- vagy kipróbálhat új, természetes, erőszakmentes készítményeket is. A naturkozmetikumok is igen hatékonyak. (Már csak azért is, mert az adalékanyagok szinte teljesen hiányoznak belőlük)

11 Bőrtípusok ápolása Fontos: allergia lehetősége miatt mindig végezzük el a bőrpróbát! Amennyiben vannak régi, jól bevált szerei, azokat tartsa meg. És most jövünk a részletekkel, bőrtípusok szerint

12 Normál bőr A normál bőrtípust is napi, gyengéd ápolással tartsa is meg ilyennek. Ne vegye magától értetődőnek, használjon naponta finom lemosókat, arcvizeket, hidratálókat, és hetente egyszer arcpakolást.

13 Száraz bőr Védje, óvja ezt a törékeny bőrt a hőingadozásoktól, és széltől. Kerülje a szappanhasználatot, helyette finom Arclemosó tejet, alkoholmentes arcvizeket és nappali-éjjeli hidratálókat használjon. Mindig használjon éjszakai krémet. Hetente egy-két alkalommal pedig hidratáló arcpakolást tegyen fel.

14 Érzékeny bőr Az érzékeny bőrt távol kell tartani minden lehetséges (akár a levegőben, akár a kozmetikai termékekben előforduló) allergéntől. Olyan lemosókat, arcvizeket, és hidratálókat használjon, melyekben nincs alkohol, illatanyag, sőt lehetőleg lanolin sem. Kerülje a komplex szintetikus, magas feldolgozottságú vegyi anyagokat tartalmazó ránctalanító (s egyéb) krémeket, mert ezek

15 Érzékeny bőr ellentétes reakciót válthatnak ki.
Lehetőleg kerülje az arcpakolásokat és a bőr- radírokat is.

16 Zsíros bőr A zsíros bőr könnyen „problémás” bőrré változhat, ezért ne folyamodjon durva készítményekhez, melyek a problémát csak súlyosbíthatják. Könnyű, kiegyensúlyozott pH-jú szappant, lemosót, vagy arcvizet használjon, és zsiradékmentes hidratálókat. Megjegyzés: a szappanok otthoni pH-mérése kissé bonyolult.

17 Zsíros bőr (De nem lehetetlen!) Az oldószer (10 ml deszt.víz), a szappan, (1 g),és ha szerencsénk van, akkor indikátorunk olyan 8-9 közötti értéket fog mutatni.

18 Zsíros bőr Heti egyszer vagy kétszer használjon bőrradírt, és heti egy alkalommal a bőr mélyebb rétegeit is tisztító arcpakolást. Bizonyos bőröknek jót tesz a heti egyszeri gőzölés is. Ha sminket visel, használjon napfényblokkoló védőalapozót, mielőtt sminkel. Igaz, a mai alapozókat legtöbbször ilyen adalékokkal készítik. A fényvédő adalék nem csak a nap káros sugarai ellen véd.

19 Smink eltávolítása Mindig távolítsa el az összes sminket, különösen éjszakára. Néhány szer különösen makacs lehet, mint pl a vízálló szempillaspirál. A legkönnyebben babaolajos vattával távolíthatja el a festéket. Használhat édesmandula-olajat is ehhez. Törölje át arcvízzel, ha nem akarja bőrén hagyni az olajat. (Merthogy az irritáló lehet, az érzékeny szeműeknek)

20 Speciális bőrápolás Mindenkinek szüksége van speciális ápolásra, hogy a bőrét a legjobb formában tartsa. A férfiaknak is van speciális bőrápolási igénye, ők csak mostanában kezdenek jobban érdeklődni bőrük gondozása iránt.

21 Vegyes bőrtípus Vegyes bőrtípus: Ne essen abba a csapdába, hogy úgy kezeli a bőrét, mintha zsíros volna. Használjon könnyű lemosókat, és arcvizet, va- lamint nemzsíros hidratálókat, de fordítson különös gondot a száraz (érzékeny) területekre. Használjon heti egyszer bőrradírt az áll és

22 Vegyes bőrtípus homlok alkotta T-alakzaton, és könnyű arcpakolást egyszer vagy kétszer egy héten.

23 Alapvető bőrápolási eljárások mindenkinek
Bármilyen bőrtípushoz tartozzék is, használjon szemzselét, finoman a szemkörnyéki bőrre kenve. Fontos a fényvédő krém is,ha hosszabb időt tölt a szabadban. Rendszeres alap-kezelésre van szükség ahhoz, hogy a bőr egészséges, tiszta és finom maradjon. Vallásos szertartással ragaszkodjon a mindennapi kezelésekhez, ha jó eredményt akar elérni.

24 Alapvető bőrápolási eljárások mindenkinek
Legyen ez az első tevékenysége reggel és legyen ez az utolsó este. Bánjon a bőrével mindig finoman, ne nyújtsa, vagy húzgálja, nehogy szarkalábak képződjenek. Ha napi bőrápolási teendőit elkezdi, és ragaszkodik kedvenc gyári termékéhez, jólteszi, ha egyforma márkájú gyártmányt használ. Megpróbálhatja a gyári termékeket naturkészítésűekre cserélni, ezek vannak olyan jók, ha nem jobbak, mint a gyáriak.

25 Alapvető bőrápolás mindenkinek. Lemosás
A rutin első teendője. Célja a szennyeződések eltávolítása a bőr mélyebb rétegeiből. Lényeges, hogy finom készítményeket használjon, és ha van kedvenc, tartsa meg. Finom szappanok (pH semleges) is megfelelnek. A hidegkrémek túlságosan nehezek, nyújthatják, húzhatják a bőrt. A száraz-típusú bőrre lemosó-folyadékokat aján-

26 Alapvető bőrápolás mindenkinek
latosabb használni krémek helyett, mert ezeket könnyedebb mozdulatokkal lehet felhordani a bőrre. Arcvizek használata Az arcvíz lehűti a bőrt, és eltünteti a lemosó Utolsó maradványait is. Némely arcvíz alkoholtartalmú, ezért ragaszkodjon az alkohol-és illatmentes arcvizekhez, melyek mindenki számára megfelelőek.

27 Alapvető bőrápolás mindenkinek
Lehetőleg vattapamaccsal vigye fel az arcára, sőt, külön-külön a két orcára a maximális higiénia miatt. Hidratálás A hidratálás létfontosságú, még zsíros bőrűeknek is. A hidratálók sora a folyékonytól a sűrű, krém- formáig terjedhet. A sűrűkrémek ugyan alkalmasak a száraz bőrhöz, de némelyik húzhatja, nyújthatja a bőrt, ezért nem alkalmas.

28 Alapvető bőrápolás mindenkinek
A folyékony hidratálókat azonban bárki alkalmazhatja. A hidratálókat könnyed mozdulattal az ujjbeggyel simítsa el az arcán, különösen óvatos mozdulatokkal a szem környékén, amit egyébként csak a speciálisan erre a területre készített zselékkel, szérumokkal szabad ápolni. A bőr védelme Legyen a szemzselé és az ajakápoló a mindennapos bőrápolás része.

29 Alapvető bőrápolás mindenkinek
A szemkörnyéki bőr az egész test legvékonyabb bőrrétege, az ajakban pedig igen kevés faggyúmirigy található. Ezért mindkét terület külön nagyon körültekintő ápolást igényel. Ezen kívül az ózonréteg sérülése miatt védeni kell a bőrünket a potenciális rákkeltő ultraibolya sugárzástól, fényvédőkrém alkalmazásával, amikor napfénynek vagyunk kitéve.

30 Alapvető bőrápolás mindenkinek
Szemzselé Legyen nagyon óvatos a szemkörnyéki finom bőrrel, mert az azoknak a területeknek egyike, amely leghamarabb mutatja a szarkalábakat, és a ráncokkal az öregedést. Minden reggel és minden este kenjen a kisujjával könnyedén egy kis szemzselét a szemüreg csontjainak környékére. Használhat gyári készítményt lehetőleg illatanyag-és alkohol nélküliterméket, vagy kipróbálhat valami natúr-készítményt.

31 Alapvető bőrápolás mindenkinek
Ajakbalzsam Ahhoz, hogy az ajak kiszáradását megakadályozza, feltétlenül használjon ajakbalzsamot. Bármikor használhatja: reggel, napközben, mindig, ha szabadba megy, és éjszakára is. Amikor balzsamot használ rúzsozás előtt, akkor a rúzs egyenletesebben fog eloszlani.

32 Alapvető bőrápolás mindenkinek
Fényvédő készítmények Az olivaolaj például kiváló fényvédőszerként szolgál. Használja mindig, ha napozik, de ne vigye túlzásba a napfürdőzést. Másik megoldás a gyári termék, ezeknek a fényvédő-faktora sajnos próba-szerencse. A világoshajú-és bőrű emberek rendszerint nagyobb védelemre szorulnak, mit sötétebb bőrű embertársaink.

33 Még több a honlapon: www.elexier.hu
Köszönöm, hogy megtekintette a Napi Rutin Bőrápolási segítséget! Még több a honlapon:


Letölteni ppt "NAPI ARCÁPOLÁSI RUTIN."

Hasonló előadás


Google Hirdetések