Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1. Érettségi témakör.  A kommunikációs folyamatokat (irány, időbeliség és térbeliség szerint).  Egy választott példán keresztül bemutatni a kommunikáció.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1. Érettségi témakör.  A kommunikációs folyamatokat (irány, időbeliség és térbeliség szerint).  Egy választott példán keresztül bemutatni a kommunikáció."— Előadás másolata:

1 1. Érettségi témakör

2  A kommunikációs folyamatokat (irány, időbeliség és térbeliség szerint).  Egy választott példán keresztül bemutatni a kommunikáció általános modelljét.  A szoftverekhez kapcsolódó jogokat.  Az informatikával kapcsolatos etikai szabályokat.

3  Tájékoztatás  Információk cseréje  Lényege: az ismeret közlés  Tárgya: a hír  Emberek közti kapcsolat teremtés formája  Információ: új ismeretet hordoz  Hír: mozgásban lévő információ

4  Irány szerint:  Egyirányú  Kétirányú  Időbeliség szerint:  Egyidejű  Nem egyidejű  Térbeli elhelyezkedés szerint:  Egy helyen lévő  Nem egy helyen lévő

5  Nincs élő kapcsolat a feladó és a címzett között  Egy adó van és több vevő  Időben elszakad az adás és a vétel  Közvetítő csatorna a médium (magyarul: közvetítő közeg)

6  Fontos, hogy a kódot mind a feladó, mind a címzett ismerje!  Választott példa a modell bemutatására: Telefonbeszélgetés címzett csatorna (továbbító) vevő adó kódolás dekódolás kódolás hír jel vett jelüzenet zaj információ- forrás (feladó)

7  Szerzői jog  A szerzői jog tulajdonosát törvény védi a jogtalan felhasználókkal szemben.  Szoftver forgalmazás  Freeware szoftvereknek: olyan szoftverek, amelyek szabadon terjeszthetők és korlátlanul használhatók  A shareware szoftverek szintén szabadon megszerezhetőek, de a használatukban valamilyen korlátozás érvényesül: 30 napig használhatóak szabadon Esetleg nem minden menüpont működik

8  Mire jogosít:  A szoftver használatára vonatkozó engedélyt (licenc) szerezzük meg  Csak 1 gépre telepíthetjük  Ha mi már nem akarjuk használni a szoftvert, eladhatjuk  Mire nem jogosít:  A programról sem és a dokumentációról sem készíthetünk másolatot továbbadás céljából  Nem jogosít a későbbi verzióinak használatára

9  A számítógép üzemeltetője felel azért, hogy a gépen csak jogtiszta szoftverek legyenek!  BSA (Bussines Software Alliance) („szoftverrendőrség”)

10 1. E-mail 2. Chat 3. Hálózati munka 4. Közösen használt számítógépek

11


Letölteni ppt "1. Érettségi témakör.  A kommunikációs folyamatokat (irány, időbeliség és térbeliség szerint).  Egy választott példán keresztül bemutatni a kommunikáció."

Hasonló előadás


Google Hirdetések