Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

….??. Várni… Kegyelem Álom Kíváncsiság Bosszankodás Békesség Bizalom Kitartás Türelem Remény Kölcsön Átverés Csalódás „ Ő ” Biztonság Kegyetlenség Öröm.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "….??. Várni… Kegyelem Álom Kíváncsiság Bosszankodás Békesség Bizalom Kitartás Türelem Remény Kölcsön Átverés Csalódás „ Ő ” Biztonság Kegyetlenség Öröm."— Előadás másolata:

1 ….??

2 Várni… Kegyelem Álom Kíváncsiság Bosszankodás Békesség Bizalom Kitartás Türelem Remény Kölcsön Átverés Csalódás „ Ő ” Biztonság Kegyetlenség Öröm Megéri Engedelmesség

3 Jer.Sir 3,25-26 Jó az Úr azoknak, a kik várják őt; a léleknek, a mely keresi őt. Jó várni és megadással lenni az Úr szabadításáig.

4 Várni az ígéretre …de a körülmények…

5 Mózes (1 Sám 13,8 ) - Istentől kapott ígéretet - A körülmények még rosszabbra fordultak - Engedelmes volt ! … megtanult teljesen bízni Istenben ! Megérte várni az Ő szabadítására !

6 1 Pt1,6-10 Ezen örvendeztek, noha most, mivel így kellett lennie, egy kissé megszomorodtatok különféle kísértések között, hogy a ti megpróbált hitetek, amely sokkal értékesebb a veszendő, de tűzben kipróbált aranynál, Jézus Krisztus megjelenésekor méltónak bizonyuljon a dicséretre, dicsőségre és tisztességre. Ő t szeretitek, pedig nem láttátok, őbenne hisztek, bár most sem látjátok, és kimondhatatlan, dicsőült örömmel örvendeztek, mert elértétek hitetek célját, lelketek üdvösségét.

7 Saul (1 Sám13,8-14) - Várnia kellett (volna) Sámuelre - „ …azt gondoltam, hogy mindjárt rám törnek a filiszteusok” … majd én cselekszem !  Isten elvetette Sault !!

8 Zsolt 127,1 Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők. Ha az ÚR nem őrzi a várost, hiába vigyáznak rá az őrök. 1kor3,6-7 Én ültettem, Apollós öntözte, de a növekedést az Isten adta. Úgyhogy az sem számít, aki ültet, az sem, aki öntöz, hanem csak Isten, aki a növekedést adja

9 Jósáfát (2 Krón 20,15-17) - „Ti csak maradjatok veszteg” -- Nem tétlenségre való felhívás ! 2 Thess.3,11-12 Mert halljuk, hogy némelyek tétlenül élnek közöttetek, nem dolgoznak, hanem haszontalan dolgokat művelnek. Az ilyeneknek pedig megparancsoljuk, és a lelkükre kötjük a mi Urunk Jézus Krisztusban, hogy csendben dolgozva, a maguk kenyerén éljenek. Mt24,46 Boldog az a szolga, akit ilyen munkában talál ura, amikor megjön! … Holnap induljatok ellenük ! Jer.sir3,27 Jó, ha a férfi már ifjúkorában igát hordoz

10 Jósáfát (2 Krón 20,15-17) - „Ti csak maradjatok veszteg” -- Nem tétlenségre való felhívás ! NEM a ti harcotok !! 1. Sátán Krisztus tervét akarja meggátolni! 2. A Győzelem, a dicsőség az Istené !

11 Mit jelent várni? 22Az Úr kegyelmessége az, hogy még nincsen végünk; mivel nem fogyatkozik el az irgalmassága! 23Minden reggel meg-megújul; nagy a te hűséged 24Az Úr az én örökségem, mondja az én lelkem, azért benne bízom. 31 Mert nem zár ki örökre az Úr. 32 Sőt, ha megszomorít, meg is vígasztal az ő kegyelmességének gazdagsága szerint.

12 Miért jó várni ?? Jó az Úr ! Minden nap átélhetjük a jelenlétét! Megerősíti a hitünket! Meglátjuk, hogy Isten cselekszik! Biztonságban lehet az életünk!

13 Jó az Úr ! … akik várják Ő t !


Letölteni ppt "….??. Várni… Kegyelem Álom Kíváncsiság Bosszankodás Békesség Bizalom Kitartás Türelem Remény Kölcsön Átverés Csalódás „ Ő ” Biztonság Kegyetlenség Öröm."

Hasonló előadás


Google Hirdetések