Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium"— Előadás másolata:

1 Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium

2

3 Tagozatok A: Matematika B: Biológia C: Általános D: Hatosztályos

4 BIOLÓGIA TAGOZAT

5 A diákok többsége az érettségi vizsgák után orvosi, gyógyszerészeti, pszichológiai, biológusi vagy biomérnöki szakon szeretne továbbtanulni. Ez a képzési forma jó lehetőséget ad arra, hogy az emelt szintű érettségire eredményesen felkészülhessenek a diákok. Magas óraszámban tanulják a biológia és kémia tantárgyakat, a 9. évfolyamon csoportbontásban. Hosszú évek óta az ország 20 legjobb gimnáziuma között tartják számon iskolánkat.

6 A 2014-es toplistán a 2. legeredményesebb vidéki gimnázium a Krúdy!

7 A diákok a biológia órákon az elméleti tananyagot gyakorlati foglalkozásokon mélyíthetik el, erősíthetik meg pl. növényhatározás, mikroszkópos vizsgálatok, biokémiai kísérletek során.

8 A legkedveltebb gyakorlati órákat az állatboncolások jelentik.
Emellett élettani vizsgálatokra is szívesen vállalkoznak, például vércsoport-meghatározás, vérnyo-másmérés, tüdőkapacitás mérése.

9 A gimnázium a biológia és kémia oktatásához, a gya-korlatokhoz jól felszerelt szakelőadókkal, szertárak-kal és sokféle szemléltető eszközzel rendelkezik.

10 Kémia órákon is kísérletekkel, gyakorlati bemutatókkal, sokféle feladat megoldásával készülhetnek fel az eredményes érettségi vizsgára.

11

12 Hogy juthatsz be? Sikeres központi felvételi megírása. Jó tanulmányi eredmény.(7. év vége, 8. félév) Szóbeli felvételi biológiából.

13 VERÉBTÁBOR/ VERÉBNAPOK

14 A ,,Krúdys Szellem”

15 Kúdy-Feszt és 12 órás kosár

16 Reméljük még LÁTJUK egymást!


Letölteni ppt "Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium"

Hasonló előadás


Google Hirdetések