Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Stratégiai játékok. Mit nevezünk stratégiai játéknak? Az ilyen típusú játékokban a játékosok megadott szabály szerint lépnek. Általában kötelező lépni.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Stratégiai játékok. Mit nevezünk stratégiai játéknak? Az ilyen típusú játékokban a játékosok megadott szabály szerint lépnek. Általában kötelező lépni."— Előadás másolata:

1 Stratégiai játékok

2 Mit nevezünk stratégiai játéknak? Az ilyen típusú játékokban a játékosok megadott szabály szerint lépnek. Általában kötelező lépni a soron következő játékosnak. A véletlennek ez esetben nincs szerepe, éppen ezért kidolgozható úgynevezett nyerő stratégia. A kezdeti feltételek meghatározzák, hogy az első vagy a második játékosnak van- e nyerő stratégiája.

3 Mit jelent, hogy egy ilyen típusú játékban jól játszunk, más szóval van nyerő stratégiánk? Azt, hogy el tudjuk dönteni tetszőleges kezdeti feltételek mellett, hányadikként kell bekapcsolódnunk a játékba. Legyünk-e elsők, vagy átengedjük a kezdést a játékostársunknak (aki most az ellenfelünk)? Ha ezt eldöntöttük, és okosan játszunk, akkor ellenfelünk bármilyen lépéssorozata esetén nyerhetünk.

4 A stratégiai játékokban használt elnevezések: Kezdő játékos ‒ második játékos Állás, illetve helyzet (például kezdő; vég) Lépés Vesztő, nyerő állás


Letölteni ppt "Stratégiai játékok. Mit nevezünk stratégiai játéknak? Az ilyen típusú játékokban a játékosok megadott szabály szerint lépnek. Általában kötelező lépni."

Hasonló előadás


Google Hirdetések