Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Oktatóprogram CINAHL keresés

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Oktatóprogram CINAHL keresés"— Előadás másolata:

1 Oktatóprogram CINAHL keresés http://support.ebsco.com/training/resources.php

2 Üdvözöljük az EBSCO CINAHL keresés oktatóprogramjában, amely bemutatja a CINAHL adatbázist, a betegápolás és azzal rokon területek irodalmának legátfogóbb forrását. Az oktatóprogramban megtanulhatja az egyszerű és összetett keresőképernyőkön való keresést.

3 Kulcsszavas keresés végrehajtásával kezdünk az Egyszerű keresés képernyőn, az elérhető Keresési opciókat kinyitva. Írja be a migraine szót a Keresés mezőbe. A kereséshez további szűkítőket adhat, mint például a Lektorált anyagok és Rendelkezésre álló referenciák.

4 Automatikusan OR kapcsolatot hozhat létre a keresőszavak között a Bármely megadott keresőszó keresése keresési mód melletti választógomb kijelölésével. A keresőkifejezések közti AND kapcsolat létrehozásához válassza az Összes megadott keresőszó keresése keresési módot. Jelölje be a Kapcsolódó szavak alkalmazása négyzetet a találatok további kiterjesztéséhez. A szűkítők vagy bővítők alkalmazása után kattintson a Keresés gombra.

5 TALÁLATI LISTA: Vegye figyelembe, hogy a Találati lista olyan forrástípusokra mutató hivatkozásokat tartalmazhat, mint a Periodikumok és Előadások, amelyeket a találatok szűkítésére használhat.

6 MAPPÁK: Kattintson a Hozzáadás mappához hivatkozásra a találatok kigyűjtéséhez a keresési folyamat (ideiglenes) mappájába. A találatok aktuális keresési folyamaton túli mentéséhez jelentkezzen be a Saját EBSCOhost-fiókjába, és hozzon létre egy ingyenes mappafiókot, vagy jelentkezzen be egy meglévő mappafiókba.

7 Ezután bemutatjuk az Összetett keresés képernyőn végrehajtható keresést.

8 Az Összetett keresés képernyőn végrehajtott kulcsszavas kereséssel kezdünk. Írja be a diabetic foot szót a Keresés mezőbe. A Folyóiratok részhalmaza szűkítőjeként alkalmazza a Nursing elemet, és válassza ki a Kutatási cikk szűkítőt is, majd kattintson a Keresés gombra a kifejezésekhez kapcsolódó cikkek Találati listájának megjelenítéséhez.

9 TÁRGYFOGALMAK: A tárgyfogalmak keresése is hasznos lehet. A CINAHL szerkesztőcsapata a cikkekhez azok tartalma alapján tárgyfogalmakat társított, ami szélesebb találati kört eredményez, ha a keresés végrehajtása előtt a Keresés mező fölötti Tárgyfogalmak felajánlása négyzetre kattint.

10 A megfelelő tárgyszavak böngészéséhez a felső eszköztáron lévő CINAHL tárgyszavak hivatkozásra is kattinthat. A tárgyszavak használatával történő kereséssel kapcsolatos további információkért lásd a Using CINAHL and MeSH Headings oktatóanyagot az EBSCO támogatási oldalon.

11 TALÁLATI LISTA: Ne feledje, hogy a találatokat szűkítheti a Tárgykör: fő címsor kategória alatt egy tárgyszót kiválasztva, majd az Update (Frissítés) gombra kattintva.

12 A teljes online Súgórendszer megtekintéséhez kattintson a Súgó hivatkozásra.

13 Bővebb információért keresse fel az EBSCO támogatási oldalát az alábbi címen: http://support.ebsco.com


Letölteni ppt "Oktatóprogram CINAHL keresés"

Hasonló előadás


Google Hirdetések