Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mekkora problémát okoz Önöknek kivárni a halasztott fizetésű vevők teljesítését? Mennyivel javulna a likviditásuk, hogyha halasztott fizetés helyett a.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mekkora problémát okoz Önöknek kivárni a halasztott fizetésű vevők teljesítését? Mennyivel javulna a likviditásuk, hogyha halasztott fizetés helyett a."— Előadás másolata:

0 Faktoring egyszerűen Dr. Baltay Zsombor – Vezérigazgató GF Faktor Zrt
Pénz de honnan? – „Pénz, piac, tudás” Piac&Profit december 11, Budapest

1 Mekkora problémát okoz Önöknek kivárni a halasztott fizetésű vevők teljesítését? Mennyivel javulna a likviditásuk, hogyha halasztott fizetés helyett a vevőik azonnal kifizetnék az árut/szolgáltatást? Amennyiben a vevőkövetelések jelentős része folyamatosan a bankszámlájukon lenne tudnák jövedelmezően használni?

2 FAKTORÁLÁS FOGALMA Workout faktoring: lejárt követelés vásárlás. Ennek keretében a már lejárt esedékességű számlák, tartozások kerülnek megvételre, majd behajtásra. Folyó faktoring: folyamatos megállapodás a faktorcég és az árut, szolgáltatást nyitva szállító eladó között a következőkről: A faktor megvásárolja az eladó/ügyfél vevőköveteléseit azonnali fizetés mellett Kezeli a vevőköveteléseket Beszedi a számlaköveteléseket (fizetési emlékeztető, felszólítás)

3 FAKTORING BEMUTATÁSA Faktorálás folyamata
teljesítés (áru) pénzforgalom számlaforgalom GF Faktor Zrt. Ön cége Ön vevője

4 FAKTORING BEMUTATÁSA Mire ad megoldást a faktoring a vállalkozásoknak?
A piac által kikényszerített hosszú fizetési határidők áthidalására A rapszodikus, sokszor kiszámíthatatlan fizetések tervezhetővé tételére Növekedés finanszírozására Vevőkockázatok csökkentésére Piacon maradásra

5 GRENKE CSOPORT 1978-ban alapítva
2000 óta a Frankfurti értéktőzsdén jegyzett cég. Lízing, Faktoring és Bank 28 országban van jelen 2006 óta van jelen Magyarországon 1,2 milliárd EUR (~ 370 milliárd HUF) tőzsdei érték S&P BBB+ minősítéssel.

6 GF FAKTOR ZRT- GRENKE CSOPORT Miben más a GRENKE, mint a többi piaci szereplő?
Portfolió szemlélet Gyors vevőminősítés és vevőmonitoring Kis értékű számlákat nagy mennyiségben is befogadunk On-line ügyfélportál Ügyfélreszabott felszólítási eljárásrend, teljes rálátással Bank-függetlenek és bank-semlegesek vagyunk Stabil refinanszírozási háttér Gyors és rugalmas működés

7 GF FAKTOR ZRT - GRENKE CSOPORT Faktoring főbb jellemzői
A GF Faktor Zrt. keretmegállapodás alapján folyamatosan megvásárolja vevőköveteléseit, ezáltal folyamatos finanszírozást és likviditást nyújt Önnek. Önnel egyeztetve kezeli a követeléseket (minősítés, adminisztráció, monitoring). Beszedi a kintlévőségeket (fizetési emlékeztetők, felszólítások). Nem igényli a szokásos bankári fedezeteket (ingó-ingatlan fedezet, jelzálog, hitelgarancia)! A fedezet maga a követelés!

8 GF FAKTOR ZRT – GRENKE CSOPORT
Köszönöm figyelmüket! Elérhetőségeim GF Faktor Zrt. 1139 Budapest, Váci út 91 Dr. Baltay Zsombor 1/ 30/


Letölteni ppt "Mekkora problémát okoz Önöknek kivárni a halasztott fizetésű vevők teljesítését? Mennyivel javulna a likviditásuk, hogyha halasztott fizetés helyett a."

Hasonló előadás


Google Hirdetések