Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Oktatóprogram Saját EBSCOhost oktatóprogram

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Oktatóprogram Saját EBSCOhost oktatóprogram"— Előadás másolata:

1 Oktatóprogram Saját EBSCOhost oktatóprogram http://support.ebsco.com/training/resources.php

2 Üdvözli a Saját EBSCOhost oktatóprogram, amely bemutatja az ingyenes személyre szabott (Saját EBSCOhost) mappa beállításának és legjobb kihasználásának módját, és lehetővé teszi az EBSCOhost keresési eredményei felhasználásának kiterjesztését a jelen keresési folyamaton túl. A személyre szabott mappafiókok beállítása egyszerű, és az EBSCOhost rendszert elérő bármely felhasználó által létrehozhatók.

3 A keresési eredményeken túl a Saját EBSCOhost felhasználói tárolhatnak képeket, videókat, állandó linkeket a keresésekhez, mentett keresésekhez, keresési figyelőkhöz, folyóirat-figyelőkhöz és weboldalakhoz az EBSCO ingyenes oldalszerkesztő programjának használatával. A személyre szabott mappán belül a felhasználók kinyomtathatják, elküldhetik e-mailben vagy exportálhatják a találatokat, képeket vagy videókat.

4 A Saját EBSCOhost lehetővé teszi a felhasználóknak saját egyéni mappák létrehozását a Saját EBSCOhost mappán belül. Ez a kutatás során segíthet rendszerezni a mentett cikkeket azokat különböző mappákba helyezve. Csak kattintson az Új hivatkozásra, nevezze el a mappát, majd kattintson a Mentés gombra.

5 A rendszer hozzáadja az egyéni mappát a Saját anyagok területhez. Válasszon ki cikkeket a Saját mappa területen, kattintson a Másolás ide: vagy Áthelyezés ide: gombokra, és válassza ki az egyéni mappát a legördülő menüből a cikkek másolásához vagy áthelyezéséhez.

6 Hozzon létre Saját EBSCOhost mappát a Bejelentkezés hivatkozásra kattintva. Kattintson az Új fiók létrehozása hivatkozásra, töltse ki a mezőket, és kattintson a Továbbítás gombra. Az adatai elfogadása után automatikusan személyre szabott mappa felhasználójaként lesz bejelentkezve.

7 Ha a személyre szabott mappájába történő bejelentkezés után egyszerű vagy összetett keresést végez, mappájába elmentheti a találati lista egyes tételeit, ha a Hozzáadás mappához hivatkozásra kattint, amely a cikkek relevanciasávjától balra található. Ezek a mentett keresési eredmények később alaposabban megvizsgálhatók, kinyomtathatók, e-mailben elküldhetők, vagy menthetők a számítógépre.

8 A Megosztás hivatkozásra, majd a Keresés hozzáadása mappához melletti linkelt kifejezésekre kattintva hozzáadhat egy állandó linket a személyre szabott mappájában található kereséshez, amely ezután e-mailben elküldhető, menthető, vagy amelyre rákattintva a keresés később megismételhető az olyan új találatok megjelenítéséhez, amelyek később kerültek az adatbázisba.

9 A Keresés mező alatt található Keresési előzmények pontra kattintva menthet későbbi használat céljából visszakereshető kereséseket. A keresési előzményeket ki is nyomtathatja a Keresési előzmények nyomtatása hivatkozásra kattintva.

10 A keresés által érintett adatbázisban szereplő legtöbb folyóirat Kiadvány adatai oldalán beállíthat folyóirat- figyelőt, amely mindaddig megmarad személyre szabott Saját EBSCOhost mappájában, amíg nem törli azt. A folyóirat-figyelők automatikus e-mail értesítéseket biztosítanak a megadott publikáció új számának adatbázishoz adásakor, megszüntetve az új számok folyamatos keresésének igényét az adatbázisban.

11 A teljes online Súgórendszer megtekintéséhez kattintson a Súgó hivatkozásra.

12 Bővebb információért keresse fel az EBSCO támogatási oldalát az alábbi címen: http://support.ebsco.com


Letölteni ppt "Oktatóprogram Saját EBSCOhost oktatóprogram"

Hasonló előadás


Google Hirdetések