Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A tűz. A t ű z kémiai jelenség, éghet ő anyag fény- és h ő hatással járó oxidációja. Közvetlen hatása, az égés, a szerves anyagokat visszafordíthatatlan.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A tűz. A t ű z kémiai jelenség, éghet ő anyag fény- és h ő hatással járó oxidációja. Közvetlen hatása, az égés, a szerves anyagokat visszafordíthatatlan."— Előadás másolata:

1 A tűz

2 A t ű z kémiai jelenség, éghet ő anyag fény- és h ő hatással járó oxidációja. Közvetlen hatása, az égés, a szerves anyagokat visszafordíthatatlan folyamattal elbomlasztja. A t ű z általában az oxidációs folyamat kísér ő jelensége. Önfenntartó folyamat. H ő mérséklete 1500 K- 2000 K közötti. Fogalma

3 A tűz mint energiaforrás Sokan meglepődnek, de még ma is a tűz által nyerjük az előállított energia legnagyobb részét.

4 A tűz veszélyei - elektromos tűz,eloltása:homokkal, NEM VÍZZEL - Bármilyen éghető anyag (papír,fa), eloltása:vízzel vagy poroltóval SEMMIKÉPP NE OLAJJAL

5 A tűz eloltói

6 Vége Készítette:Csanádi Zsófia 8.a


Letölteni ppt "A tűz. A t ű z kémiai jelenség, éghet ő anyag fény- és h ő hatással járó oxidációja. Közvetlen hatása, az égés, a szerves anyagokat visszafordíthatatlan."

Hasonló előadás


Google Hirdetések