Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A háztartások nagyobb szennyezők az iparnál A háztartások szennyezőanyag-kibocsátása már nagyobb, mint az iparé - állapították meg kutatók. A prágai Károly.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A háztartások nagyobb szennyezők az iparnál A háztartások szennyezőanyag-kibocsátása már nagyobb, mint az iparé - állapították meg kutatók. A prágai Károly."— Előadás másolata:

1 A háztartások nagyobb szennyezők az iparnál A háztartások szennyezőanyag-kibocsátása már nagyobb, mint az iparé - állapították meg kutatók. A prágai Károly Egyetem szakemberei szerint így a környezet minőségének javulása megtorpant, jóllehet az ipar legnagyobb szennyezőitől már jobbára sikerült megóvni természeti környezetet. Az iparra vonatkozóan ugyanis szigorú előírások léptek életbe, míg a háztartások szennyezőanyag- kibocsátása felett gyakorlatilag nincs semmiféle ellenőrzés. A nagy szennyvízkezelők az ipar vizét tisztítják, miközben a magánházakból a szennyvíz többnyire közvetlenül a folyókba, patakokba ömlik. Falvak, városok százainak nincs még lakossági szennyvízkezelője. Környezetvédelem

2 Háztartási termékek és környezetvédelem Mint a világ egyik vezető közvetlen értékesítő cége, az Amway tudatában van környezetünkkel szembeni felelősségének. Már az Amway által értékesített legelső termék, a Liquid Organic Cleaner (L.O.C.™) nevű univerzális tisztítószer is természetesen lebomló koncentrátum volt, és mint ilyen jóval megelőzte a korát.

3 Környezetvédelem Cégünk megalapításától kezdve kizárólag természetes alapanyagokat használ, és termékeit koncentrált formában forgalmazza, hogy a lehető legkisebbre csökkentse a szállítással kapcsolatos ráfordításokat. Csupán egy példa: azzal, hogy az L.O.C.™ (Liquid Organic Cleaner) univerzális tisztítószert koncentrátumként áruljuk, mintegy 18 millió liter víz felesleges szállítását kerültük el az elmúlt tizenöt év során. Ezzel üzemanyagot takarítottunk meg, valamint csökkentettük a levegő és a víz szennyezettségét. A koncentrált termékeknek az a további előnyük is megvan, hogy hosszabb ideig őrzik meg minőségüket, és kevesebb csomagolóanyagot igényelnek. Cégünk ez irányú célkitűzéseit a világ számtalan vezető vállalata vette át.

4 Környezetvédelem Cégünk már ötven évvel ezelőtt úttörőként biológiai lebomlású felületaktív összetevőket kezdett használni az SA8™ mosószerben és más tisztítószerekben.

5 Környezetvédelem Az Amway már több mint 30 éve, jóval az erre vonatkozó előírás megszületése előtt, úgy döntött, hogy nem használ halogénezett szénhidrogéneket, mivel azok károsítják az ózonpajzsot. Termékeink megfelelnek a szmog kialakulásáért felelős illékony szerves vegyületekre vonatkozó legszigorúbb előírásoknak. A cégünk által gyártott palackok többsége a hatályos ipari előírásokon túlmutató módon újrahasznosított nagysűrűségű polietilénből készült gyantával van bevonva. Az Amway a mai napig folyamatosan fejleszti termékeit annak érdekében, hogy azok maradéktalanul kielégítsék a környezetvédelmi kívánalmakat. A L.O.C.™ univerzális tisztítószer például biológiailag lebomló összetevőinek köszönhetően megfelel a hatályos OECD- előírásoknak. SA8™ mosószerünket pedig kizárólag újrahasznosított papírból készült kartondobozokban szállítjuk.

6 Környezetvédelem Az első díj: 1989. Az Amway számtalan nemzetközi díjban részesült környezettudatos üzletfilozófiájáért. Az ENSZ Környezetvédelmi Programja 1989-ben elismerő oklevéllel tüntette ki cégünket a környezeti oktatás és a fiatalok környezettudatos nevelése támogatásáért.

7 Környezetvédelem A második díj: 1992.

8 Nemzetközi díjak és elismerések a környezetünk érdekében végzett munkánkért A nemzetközi tevékenységünket kísérő környezeti folyamatokat a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) felülvizsgálta és engedélyezte. A michigani Adában, illetve a kínai Kantonban található gyáraink környezetmanagement-programjait az ISO 14001:2004 szerint tanúsítottuk. Az Amway adai nemzetközi központját ezenfelül a Wildlife Habitat Council elnevezésű környezetvédő szervezet is tanúsította. Környezetvédelem


Letölteni ppt "A háztartások nagyobb szennyezők az iparnál A háztartások szennyezőanyag-kibocsátása már nagyobb, mint az iparé - állapították meg kutatók. A prágai Károly."

Hasonló előadás


Google Hirdetések