Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kommunikációs és arculati KÖTELEZETTSÉGEK

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kommunikációs és arculati KÖTELEZETTSÉGEK"— Előadás másolata:

1 Kommunikációs és arculati KÖTELEZETTSÉGEK
Emberi Erőforrások Minisztériuma

2 tartalom Logók Táblák

3 Gratulálunk a nyertes pályázathoz!
A Projektgazdának a Támogatási Szerződésben és jogszabályban (16/2006 Korm. Rend) előírt kötelezettsége a projekttel kapcsolatos tájékoztatási és nyilvánossági feladatok ellátása. A Támogatási Szerződés alapján: a Kedvezményezett vállalja, hogy a Támogató elektronikus és nyomtatott kiadványaiban, média-megjelenéseiben és egyéb tájékoztató jellegű rendezvényein projektjét igény esetén bemutatja, és az erre irányuló megkeresést csak alapos okkal utasítja vissza

4 Tájékoztatási és nyilvánossági kötelezettségek
Uniós pályázati összeg elnyerésekor a pályázatban elkülönített összeg áll rendelkezésre a kötelező nyilvánosság biztosításához. Első sorban arról kell tájékoztatni a lakosságot, hogy Önök európai uniós pályázatot nyertek, és abból valósítanak meg egy konkrét projektet. Minden egyes magyarországi uniós pályázat ugyanazzal az arculattal valósul meg, a támogatási összeg határozza meg, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelni.

5 Kommunikációs és arculati kötelezettségek
Arculati változás! 2014. január 1-től új uniós programozási időszak, től új arculati kézikönyv és új Kedvezményezettek Tájékoztatási Kötelezettségei (KTK) útmutató lépett érvénybe. - A két dokumentum közös neve: KTK2020 Az új arculat neve: Széchenyi 2020 (kiejtve Széchenyi húsz-húsz)

6 Kommunikációs és arculati kötelezettségek
Arculati változás! Kire mi vonatkozik? Amennyiben a pályázat benyújtása vagy a támogatási szerződés megkötése megtörtént a KTK2020 hatálybalépése előtt, abban az esetben az ÚSZT KTK előírásai az irányadóak. Ettől függetlenül, valamennyi projekt esetében a Széchenyi 2020 arculati előírásait kell betartani annak megjelenésének időpontjától kezdve! Röviden: A kötelezettségek nem változtak, csak az arculat. - A KTK kötelező előírásaitól eltérően elkészített, előzetes jóváhagyás nélküli kommunikációs feladat teljesítése a projekt kommunikációs költségének keretére nem elszámolható.

7 Segédletek – alapdokumentumok 1.
Központi tájékoztatás Általános: Minden európai uniós pályázatra vonatkozó közlemény, útmutató, felhívás itt jelenik meg. Szakmai: Pályázati e-ügyintézés (pálytáj) felület Help menü A konkért pályázatra vonatkozó segédletek, sablonok, útmutatók helye.

8 Segédletek – alapdokumentumok 2.
ÚSZT KTK - Tartalmazza, hogy mit kell megvalósítani a projekt kommunikációja során - Leírja a kommunikáció alapjait - Tájékoztatást ad a Kommunikációs feladatok és eszközök értelmezésére, azok alkalmazására.

9 Segédletek – alapdokumentumok 3.
KTK 2020 Tartalmazza, hogy hogyan kell végrehajtani a projekt kommunikációját. Kötelező arculati elemek bemutatása, használatának szabályozása Infóblokkok és azok használata Tájékoztatási és emlékeztető táblák Kiadványok, nyomtatványok, hirdetési és reklámfelületek Elektronikus felületek Kiállítás installáció

10 Kötelező logók Befektetés a jövőbe szlogen Magyar Kormány logó
Széchenyi 2020 logó (normál méret) Széchenyi 2020 logó (nagy méret) EU logó (zászló + Európai Unió felirat) Befektetés a jövőbe szlogen Magyar Kormány logó

11 Kedvezményezetti infóblokkok
Alsó infóblokk: (Általánosságban mindenhol, kivétel a sajtóközleményen) Felső infóblokk: (Csak kiállítási installációkon és a sajtóközleményen)

12 Kedvezményezetti infóblokkok helyes alkalmazása
Fekvő formátum esetén: A felület jobb alsó sarkában kell feltüntetni (kivéve kiállítási installációk – ott jobb felső sarok). Az adott felület magasságának minimum 33%-nak kell lennie az infóblokk magasságának. Az infóblokknak tartalmaznia kell a helyes támogatási alap megnevezését.

13 Kedvezményezetti infóblokkok helyes alkalmazása
Álló formátum esetén: A felület jobb alsó sarkában kell feltüntetni (kivéve kiállítási installációk – ott jobb felső sarok). Az adott felület szélességének minimum 40%-nak kell lennie az infóblokk szélességének. Az infóblokknak tartalmaznia kell a helyes támogatási alap megnevezését.

14 A támogatási Alapok helyes megnevezése
A kommunikáció során hivatkozni kell a finanszírozó alapra az alábbiak szerint: - ERFA támogatás esetén: „Európai Regionális Fejlesztési Alap” - ESZA támogatás esetén: „Európai Szociális Alap” - Abban az esetben, amikor a megvalósuló projektet egynél több támogatási alap finanszírozza a következő hivatkozást kell feltüntetni: „Európai Strukturális és Beruházási Alapok”. - Az Európai Unió szöveges megjelenítésekor az Európai Unió elnevezés kiírása a helyes, rövidítés nem megengedett.

15 Nem használatos logók ÚSZT infóblokk NFÜ elérhetőséggel:
Régi ÚMFT logó: ESZA logó: ÚSZT logó

16 Kommunikációs csomagok és táblák
ÚSZT KTK oldal I. sz. : 500 millió forint felett II. sz.: millió forint között III. sz.: 50 millió forint alatt Tájékoztatási táblák: A típusú: 500 millió forint feletti infrastrukturális beruházások esetén B típusú: 50 millió forint feletti és infrastrukturális beruházás esetén C típusú: 50 millió forint alatti támogatási összegnél és nem infrastrukturális beruházás esetén D típusú emlékeztető tábla: mindenkinek kötelező kivétel, ha a „C” marad kint.

17 Kommunikációs és arculati kötelezettségek
A III. sz. Kommunikációs csomag tartalma Projekt szakasz Kommunikációs feladat Projekt előkészítés Nincs feladat A projekt megvalósítási szakasza „C” típusú tábla elkészítése és elhelyezése a fejlesztés helyszínén Fotódokumentáció készítése

18 Kommunikációs feladatok a projekt megvalósítási szakaszában 1
Kommunikációs feladatok a projekt megvalósítási szakaszában 1. „C” típusú tábla Projekt megnevezése maximum 100 karakterben MINDEN CSUPA NAGYBETŰ, A MILLIÓ FORINTOT KIÍRNI BETŰKKEL Támogatási összeg: - kék színnel - millió forint esetén 2 tizedes jegyig szükséges kerekíteni a matematika kerekítési szabályai szerint. Helyes kerekítés, ha a támogatási összeg Ft: 1,79 millió forint Helyes kerekítés, ha a támogatási összeg Ft: 2 millió forint Mérete: A2 (594 x 420 mm)

19 Kommunikációs feladatok a projekt megvalósítási szakaszában 2
Kommunikációs feladatok a projekt megvalósítási szakaszában 2. – Fotódokumentáció készítése A vállalkozás tevékenységéről Képzésekről, tanfolyamokról Anonimitás, adatvédelem Távolabbi fotókat készítsünk Csoportokról készítsünk fotókat (min. 4 ember) A portréképek készítése kerülendő, ha mégis ilyet készítünk, kérjük az alany beleegyezését!

20 Kommunikációs és arculati kötelezettségek
A III. sz. Kommunikációs csomag tartalma Projekt szakasz Kommunikációs feladat A projekt megvalósítás utáni szakasza Sajtóközlemény kiküldése a projekt zárásáról és a sajtómegjelenések összegyűjtése TÉRKÉPTÉR feltöltése a projekthez kapcsolódó tartalommal „D” típusú tábla elkészítése és elhelyezése a fejlesztés helyszínén

21 A sajtóközlemény részei és helyes megjelentetésük
Kommunikációs feladatok a projekt megvalósítása után Sajtóközlemény A sajtóközlemény részei és helyes megjelentetésük 1. A fejléc Széchenyi 2020 infóblokk, jobb oldalon felül, hivatkozással a helyes támogatási Alapra ami az Európai Szociális Alap. Egyedül itt van fölül az infóblokk. SAJTÓKÖZLEMÉNY felirat - ARIAL14 PT (ALL CAPS, FÉLKÖVÉR, KÉK) Dátum: Igazítsuk a (várható) megjelenés dátumához, éé∣hh∣nn∣ formátumban (Arial 10pt normál) Megtalálható rajta az elérhetőségünk, hogy az érdeklődő fel tudja venni velünk a kapcsolatot. (Arial 10pt normál)

22 A sajtóközlemény részei és helyes megjelentetésük
Kommunikációs feladatok a projekt megvalósítása után Sajtóközlemény A sajtóközlemény részei és helyes megjelentetésük 2. A cím, a lead és a törzsszöveg A címe rövid, kifejező, figyelemfelkeltő. (ARIAL 10PT FÉLKÖVÉR ALL CAPS) A lead (bevezető) a legfontosabb információkat tartalmazza. Már itt utaljunk az európai uniós támogatásra, a támogatási összeg mindig kerekítve szerepeljen, millió forint esetén 2 tizedes jegyig, a „millió” betűkkel kiírva. Pl.: 1,43 millió forint (Arial 10pt félkövér) - Törzsszöveg maximum egy, de inkább fél oldal, szerepelnek benne a fejlesztés sarokpontjai, céljai, a pályázati azonosító helyett a projekt címét használjuk.(Arial 10pt normál)

23 Kommunikációs feladatok a projekt megvalósítása után 1
Kommunikációs feladatok a projekt megvalósítása után Sajtóközlemény JÓ SAJTÓKÖZLEMÉNY Szabályos infóblokk, szerepel rajta a megfelelő támogatási alap. Az elrendezés, a betűtípus, szín és méret megfelelő. Utalás van az Európai Unió támogatására Rövid, tömör, lényegretörő, de mégis minden fontos információt tartalmaz a fejlesztésről

24 Kommunikációs feladatok a projekt megvalósítása után 1
Kommunikációs feladatok a projekt megvalósítása után Sajtóközlemény ROSSZ SAJTÓKÖZLEMÉNY Nem szerepel rajta semmilyen arculati elem. Nincs rajta pontos elérhetőség Az elrendezés, a betűtípus, szín és méret és a támogatási összeg kerekítése sem megfelelő. Nincs utalás az Európai Unió támogatására Sok gépelési és helyesírási hiba van benne.

25 A sajtóközlemény és a fizetett hirdetés
Kommunikációs feladatok a projekt megvalósítása után Sajtóközlemény A sajtóközlemény és a fizetett hirdetés Sajtóközlemény Sablon szerinti Ingyenes A sajtó nem köteles megjelentetni A sajtó nem köteles az arculati elemeket megjeleníteni A támogatási összeget 2 tizedes jegyre kerekítjük Sajtóhirdetés Sablon szerinti Térítésköteles A sajtó köteles megjelentetni A sajtó köteles az arculati elemeket megjeleníteni Kinek és hogyan küldjük el? - Olyan sajtóorgánumnak, amely profilját tekintve illeszkedik a projekt témájához - Helyi újságnak - Lehet elektronikus is

26 Kommunikációs feladatok a projekt megvalósítása után 2. - térképtér
TÉRKÉPTÉR feltöltése a projekthez kapcsolódó tartalommal Belépés a Pályázati E-ügyintézés (Pálytáj) felületen (Médiafeltöltés) A projekt során készült fotók, videók feltöltése galériákba A projekt egészét átfogó fényképeket készítsünk, ami bemutatja a teljes fejlesztést. (további információ a Fotódokumentáció c. dián) 1 helyszínhez 10 galéria hozható létre 1 galériába 100 db fotó (max. 10MB/db) tölthető fel

27 Kommunikációs feladatok a projekt megvalósítása után 3
Kommunikációs feladatok a projekt megvalósítása után 3. „D” típusú tábla Mérete: Minimum A3 (594 x 420 mm) Projekt megnevezése maximum 100 karakterben MINDEN CSUPA NAGYBETŰ, A MILLIÓ FT IS! Támogatási összeg: - kék színnel - millió forint esetén 2 tizedes jegyig, szükséges kerekíteni.

28 Táblagenerátor Online segítség a táblák elkészítésére
Csak az adatokat kell beírni, a többit elkészíti a program A kész táblakép azonnal küldhető a nyomdába Elérhetőség:

29 Kommunikációs és arculati kötelezettségek
„C” típusú tájékoztató tábla „D” típusú emlékeztető tábla Mérete: A2 (594 x 420 mm) Mérete minimum A3-as 420 x 297 mm A Széchenyi2020-as arculatú „C” típusú tábla kihelyezése esetén, a tábla a „D” típusú táblát kiváltva a fenntartási időszak végéig, azonos tartalommal kint hagyható.

30 Kommunikációs és arculati kötelezettségek
Köszönöm a figyelmet! Elérhetőségek: Központi telefon: 061/ kommunikációs és arculati kérdésekben: Arculati kisokos:


Letölteni ppt "Kommunikációs és arculati KÖTELEZETTSÉGEK"

Hasonló előadás


Google Hirdetések