Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

IP cím Készítette: Pandur Dániel. Az IP cím Internet Protokol része (hivatkozási modell). Egyedi hálózati azonosító a számítógépeket a hálózaton belül.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "IP cím Készítette: Pandur Dániel. Az IP cím Internet Protokol része (hivatkozási modell). Egyedi hálózati azonosító a számítógépeket a hálózaton belül."— Előadás másolata:

1 IP cím Készítette: Pandur Dániel

2 Az IP cím Internet Protokol része (hivatkozási modell). Egyedi hálózati azonosító a számítógépeket a hálózaton belül. Az Interneten minden hosztnak és routernek van egy IP-címe, amely a hálózat számát és a hoszt számát kódolja Az IP cím négy tagból álló pontokkal vagyis bájtokkal elválasztott számsorozat. Pl: 195.199.15.158 A tagok 0-255-ig vehetnek fel értékeket. Hálózati interfészhez tartozik.

3

4 A 32 bites IP cím hierarchikus, és két részből áll. Az első rész azonosítja a hálózatot, a második rész pedig egy állomást azon a hálózaton. Mindkét részre szükség van az IP címben. Az alhálózati maszk jelöli ki, hogy az IP cím melyik része a hálózatcím és melyik az állomáscím.

5 IP cím osztályok  A osztályú cím (7 és 24 bit)  első bájt értéke 1-től 126-ig terjed  első szám azonosítja a hálózatot, a következő három a számítógépet  ezzel a címzéssel 126 hálózat 16 millió számítógépét lehet címezni  B osztályú (14 és 16 bit)  első bájt értéke 128-től 191-ig közé esik  a hálózatot és a számítógépet két-két bájt azonosítja  16 ezer hálózat 64 ezer gépének címzését teszi lehetővé  C osztályú (22 és 8 bit)  első bájt a 192 és 223 közötti értékeket veheti fel  a hálózatot az első három, a számítógépet az utolsó bájt azonosítja  2 millió hálózat 255 számítógépe címezhető  a D osztály az Internet Multicasting* eljárására van fenntartva  az E osztály későbbi felhasználásra van fenntartva A multicasting* csökkenti a szükséges sávszélességet és biztosítja az adatok továbbítását több felhasználó számára.

6 IP cím osztályok

7 Vége


Letölteni ppt "IP cím Készítette: Pandur Dániel. Az IP cím Internet Protokol része (hivatkozási modell). Egyedi hálózati azonosító a számítógépeket a hálózaton belül."

Hasonló előadás


Google Hirdetések