Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A szakmai gyakorlat megszerzésének lehetséges formái és tapasztalatok a non-profit szférától a for-profit vállalkozásokig. Dr. Fritz Péter főiskolai docens.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A szakmai gyakorlat megszerzésének lehetséges formái és tapasztalatok a non-profit szférától a for-profit vállalkozásokig. Dr. Fritz Péter főiskolai docens."— Előadás másolata:

1 A szakmai gyakorlat megszerzésének lehetséges formái és tapasztalatok a non-profit szférától a for-profit vállalkozásokig. Dr. Fritz Péter főiskolai docens EKF TTK Sporttudományi Intézet Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság alelnök

2 Rekreáció szervező és egészségfejlesztő szakos hallgatók  Milyen területről is van szó?  Mi a képzési struktúra?  Milyen kurzusokat tanulnak, milyen ismereteket szereznek a hallgatók?  Milyen kompetenciákkal rendelkeznek?  Milyen munkaköröket tudnak ellátni? Kötelező terepgyakorlat:  80 óra félévenként  3 félév

3 Sokan sokféleképpen… A rekreáció szabadidőben, a tevékeny pihenés érdekében végzett minden olyan szellemi és mozgásos tevékenység, melyet a napi fő elfoglaltság által okozott fáradtság, feszültség feloldása, a testi-lelki- szellemi teljesítőképesség helyreállítása-, fokozása érdekében tesz az ember. A rekreációt az életminőség tanának is nevezik (Kovács; 2007).

4 Elhelyezkedési lehetőségek

5 FITNESZ

6 WELLNESS Az élet átélésének tudatosabbá tétele!

7 Egészségturizmus

8 Sanus per aquam” SPA „ Sanus per aquam” SPA

9

10 Tematikusparkok Tematikus parkok

11 Örökségparkok

12 Falusiturizmus Falusi turizmus

13 Animációs munkák

14 Terápiásrekreáció Terápiás rekreáció

15 Munkahelyi egészségfejlesztés Települési egészségfejlesztés

16 Tapasztalatok a non-profit szférától a for-profit vállalkozásokig  A 6 féléves képzési rendszer nem veszi figyelembe a piaci igényeket, a szezonalítást,  A piaci szereplők nem ismerik a képzést,  A hallgatók nem tudják megfelelően képviselni a szakmai érdekeket,  Túlzottan bürokratikus a hallgatók foglalkoztatása, sok időt vesz el a foglalkoztatótól,

17 Foglalkoztatás  A for-profit cégek sok esetben félnek a hallgatóink munkaszerződéses alkalmazásától.  Előnyben részesül az idény diákmunka  A non-profit szféra nyitottabb a hallgatók foglalkoztatására, pályázati források igénybevételével.

18 A Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság tapasztalatai a szakos hallgatók iránti kereslet alakulásáról

19 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "A szakmai gyakorlat megszerzésének lehetséges formái és tapasztalatok a non-profit szférától a for-profit vállalkozásokig. Dr. Fritz Péter főiskolai docens."

Hasonló előadás


Google Hirdetések