Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Benedek Szabolcs: Focialista forradalom. Benedek Szabolcs 1973-ban született Budapesten 1975-től az érettségi Szolnokon élt A budapesti Közgazdaság-tudományi.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Benedek Szabolcs: Focialista forradalom. Benedek Szabolcs 1973-ban született Budapesten 1975-től az érettségi Szolnokon élt A budapesti Közgazdaság-tudományi."— Előadás másolata:

1 Benedek Szabolcs: Focialista forradalom

2 Benedek Szabolcs 1973-ban született Budapesten 1975-től az érettségi Szolnokon élt A budapesti Közgazdaság-tudományi Egyetemen (ma Corvinus) politikatudomány szakirányon szerzett diplomát Jelenleg is Budapesten él, polgári foglalkozása alapján köztisztviselőként Első novellái kamaszkorában a szolnoki napilapban jelentek meg, a nagyobb nyilvánosság elé 1994-ben lépett az Élet és Irodalomban megjelent publikációja révén Azóta a recenziók, kritikák, esszék és tárcák mellett folyamatosan jelennek meg regényei, tudományos munkái és fordításai 2010-ben József Attila-díjat kapott

3 Életmű A Nagy Degeneráció (regény) Berényi szerelme (novellák) Mathias rex (regény) Báthory Zsigmond (regény) Így élt John Lennon (novellák) Parázsvölgy (regény) Kommunikációs zavar (novellák) A szabadkőművesség eredete (kultúrtörténet) Rózsakereszt (regény) Budapest vőlegényei (regény) Haláldekameron (novellafüzér) Az élcsapat avagy Tanácsköztársaság 1919 (regény) Lollo keblei (novellák) A vérgróf (regény) Beatles-apokrif (életrajz) A vérgrófnő (regény) A vértanú (regény) Focialista forradalom (regény)

4

5 Bundesligaclassic.tumblr.comhttp://hu.wikipedia.org/wiki/Aranycsapat ighlights/eintrittskarte-finalspiel-5- fusball-weltmeisterschaft schweiz/

6 https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cKS1cKmsrCI n-az-emberek-elbuktuk-a-vb-dontot- %281954%29/ A berni világbajnoki döntő összefoglalója :

7

8 Az olvasást kiegészítő feladatok Esszéfeladat – Írj esszét a regény és az órai jegyzeteid alapján az akkori mindennapokról! Milyen munkaköröket láttak el a felnőtt emberek és mivel töltötték a szabadidejüket? Gyűjtőmunka – Keress a családi fotóalbumokban vagy az interneten minél több olyan felvételt, mely ebben az időszakban készült! A képekből készíts a kort minél átfogóbban bemutató tablót vagy PPT-prezentációt!

9 Térkép – Készíts olyan térképet Budapest belvárosáról, melyen bejelölöd a fontosabb helyszíneket és eseményeket! Értelmező szótár – Keress olyan szavakat a szövegben, melyeket ma már nem használunk! Ezeket gyűjtsd ki, majd írd melléjük a jelentésüket és – ha van – a mai megfelelőjüket! Interjú – Készíts interjút olyan valakivel, akinek személyes emlékei vannak ebből az időszakból (idősebb rokon, szomszéd stb.)!


Letölteni ppt "Benedek Szabolcs: Focialista forradalom. Benedek Szabolcs 1973-ban született Budapesten 1975-től az érettségi Szolnokon élt A budapesti Közgazdaság-tudományi."

Hasonló előadás


Google Hirdetések