Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

STARTKÉPZÉS 2014. szeptember 20.. Flavon termékek az egészségvédelemben Előadó: Dr. Deák Sándor Belgyógyász Szarvas, 2014.09.20.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "STARTKÉPZÉS 2014. szeptember 20.. Flavon termékek az egészségvédelemben Előadó: Dr. Deák Sándor Belgyógyász Szarvas, 2014.09.20."— Előadás másolata:

1 STARTKÉPZÉS szeptember 20.

2 Flavon termékek az egészségvédelemben Előadó: Dr. Deák Sándor Belgyógyász Szarvas,

3 Az emberi test csodái Másodpercenként egy millió sejt pusztul és keletkezik Sejten belül vegyi folyamat/sec Felnőtt ember 37,2 billió sejt (becsült érték) Rákos sejtek száma naponta megháromszorozódik Ffi: 2 milliárd spermium = /sec Agyban 10 milliárd idegsejt, mindegyik másik idegsejttel áll kapcsolatban Információ az agytól az izmokig 360 km/h Csontjaink 3x erősebbek a vasbetonnál, 30x a téglánál Testtömegünk 5-8%-át élő mikroorganizmusok alkotják

4 Sejtszintű egészség Ha a sejtjeid egészségesek, akkor te is az vagy. Ha a sejtjeid elpusztulnak, akkor te is meghalsz.

5 Az emberi sejt

6 Sejtmembrán

7 A szervezet építőkövei 1. Makrotápanyagok - Szénhidrátok - Fehérjék - Zsírok 2. Mikrotápanyagok - Vitaminok - Ásványi anyagok - Nyomelemek - Másodlagos növényi anyagok - Élelmi rostok 3. Víz (a szervezet ~ 60%-a) Energiát (is)szolgáltató tápanyagok „ Funkcionális” tápanyagok

8

9 A szervezet egyensúlyi állapota

10 Az anabolikus faktorok progresszív hiánya (A, C, B, D vitamin; Zn, Cu, Se, Fe, Ca, Mg; aminosavak, omega zsírsavak, rostok stb.) Az anti-katabolikus faktorok progresszív hiánya (E vitamin; Zn, Cu, Mn, Cr, Se; fitoszterolok, flavonoidok, karotinoidok, polifenolok stb.)3 Az egyensúly felborul, ha...

11 Az anabolikus faktorok progresszív hiánya  csökkent szöveti regeneráció, mikrosérülések helyreállításának zavara, funkcionális zavarok Az anti-katabolikus faktorok progresszív hiánya  növekvő szabad gyök aktivitás, gyulladások kialakulása, sejt- és szövetkárosodások A szervezet egyensúlyi állapota

12 Sejtjeink hatékonysága az öregedéssel csökken…

13

14

15 A krónikus stressz következményei Tartós szimpatikus idegrendszeri aktiváció Stressz hormonok tartósan magas szintje: vérnyomás-, vércukor-, zsírsavszint emelkedés, immunrendszer „lekapcsol”, emésztőrendszer vérellátása lecsökken, felszívódási zavar energiatermelés lebontó folyamatok, savasodás, szabadgyök képződés

16 Szív és érrendszeri betegségek Cukorbetegség Daganatok Allergiák, asztma Idegrendszert érintő krónikus elváltozások Autoimmun betegségek Emésztőrendszer gyulladásos betegségei Csontritkulás Krónikus degenerativ megbetegedések (Civilizációs kórképek) Közös pontok: -a szervezet normál anyagcsere-folyamatai megváltoznak -felépítő és lebontó folyamatok egyensúlya megváltozik -hiányállapottal társul: ok és következmény is lehet -gyulladást, mint kórjelző folyamatot találunk a háttérben Civilizációs betegségek

17 Hiánybetegségek kialakulásának okai 1. Tápanyag bevitel zavara: - A és B-típusú éhezés - élelmiszer feldolgozás - szokásrendszer és életmód, fogyókúra 2. Stressz, érzelmi zavarok, depresszió, krónikus betegségek miatt fokozott tápanyagigény 3. Felszívódási zavarok - bél mikroflórája, dysbiosis, májbetegségek, emésztőenzimek „hiánya”, 4. Nehézfémek, gyógyszerek és toxinok lerakódása

18 ÁSVÁNYI ANYAGOK SZERVEZETÜNKBEN KIS MENNYISÉGBEN ( ts-4%) NÉLKÜLÖZHETETLEN SZERVETLEN ANYAGOK AZ ÉLETFONTOSSÁGÚ FOLYAMATOKHOZ 60 –BÓL CSAK 22 NÉLKÜLÖZHETETLEN; - 7 MAKRO- VAGY FŐELEM ( Ca, Cl, Mg, P, K, Na, S ) - 15 MIKRO- VAGY NYOMELEM SZÜKSÉGÜNK VAN 90 TÁPLÁLÉK KIEGÉSZÍTŐRE; - 60 ÁSVÁNY, - 16 VITAMIN, - 12 ALAPVETŐ AMINÓSAV, - 3 ALAPVETŐ ZSÍRSAV

19 Tápanyag felszívódási zavar Okai: - az elfogyasztott étel lebontási zavara (enzimhiány, bélperisztaltika) - a felszívó felület csökkenése (gyulladás, dysbiosis) - aktív felszívódás zavara (fertőzések, hormonális zavar, pH, fitátok, csersav, tej) - májbetegség vagy a máj fokozott terheltsége - rendszertelen táplálkozás, rossz ételkombinációk - gyógyszerek szedése (antacidum, PPI, kelátképzők, tartós antibiotikum szedés)

20 Gyógyszerek okozta hiányállapotok Savlekötők - enzimhiányt okoz - B12,folsav, vas, cink, D-vitamin, kalcium, magnézium felszívódását gátolja Savcsökkentők (PPI) - tartós szedéskor bélflóra pH-ja eltolódik, bélfertőzések Koleszterinszint csökkentők( sztatinok): Q10 hiány! Antibiotikumok - bélflóra károsítása, candidiasis, felszívódási zavar Aszpirin: C vitamin hiány főként gyomor nyálkahártyában

21 Gyógyszerek okozta hiányállapotok Fogamzásgátlók, hormonkészítmények: folsav, B6, B12, Mg, Zn és C vitamin hiány Szívritmus szabályozók (béta-blokkolók): Q10 hiány Vérnyomáscsökkentők (vízhajtók): kálium, kalcium, magnézium, B1,B6, folsav, cink, C vitamin Szteroid gyulladáscsökkentők: kalcium, D-vitamin, szelén, cink, réz

22 Táplálkozás és antioxidáns védelem Táplálkozás és antioxidáns védelem FITOKÉMIAI ANYAGOK polifenolok/flavonoidokS-vegyületekterpenoidokkarotinoidok VITAMINOK C,E, vitamin B9 ( folát) ANTIOXIDÁNS ENZIMEK NEM SZERVES ELEMEI ZnSeMnCuI TÁPLÁLÉK

23 FLAVONOIDOK Táplálékalkotók: az élelmiszerekben glicozidjaik formájában Nélkülözhetetlenek a normális sejtműködéshez, a redox egyensúly fenntartásában Nélkülözhetetlenek a jó/megbízható táplálékkiegészítőkben A FLAVONOIDOK AZ ÉLET „SZÜRKE EMINENCIÁSAI /Szent-Györgyi Albert, 1977/

24 Flavonoidok Növényvilágban elterjedt gyógyhatású vegyületcsoport, kb féle Flavin=sárga Flavonok: katechin, flavon, quercetin, rutin, kempferol Izoflavin fitoösztrogének (szója) Bioflavin: citrin (P-vitamin= Szent-Györgyi) C vit. hatását potencirozzák (citrusfélék, kamilla, csipkebogyó) Biofenolok: élettani hatással rendelkező flavonoidok: az antioxidáns bioflavonoidok nem vitaminok, de egyes hatásaik vitaminszerűek

25 Flavonoidok A növényekben a flavonoid szintézis szabályozása összhangban van az aktuális energiaállapottal, így a gyümölcsök érése, fejlődése során a flavonoid tartalmuk minőségi és mennyiségi összetétele megváltozik. Ezek teszik lehetővé a növény túlélését a rá káros külső hatásokkal szemben. SZEREPÜK: -UV-fény elleni védelem, -antioxidáns védelem, -antiproliferativ védelem, -rovarok,gombák,kártevők elleni védelem, -beporzás elősegitése(beporzórovarok vonzása), -növényekkel,rovarokkal szimbiotikus együttélés

26 AZ ANTIOXIDÁNSOK KOMPLEXEN ELŐNYÖSEK A növények, gyümölcsök gazdagok antioxidánsokban mert ezekkel védekeznek az UV-fény,az oxidativ stressz hatások ellen. Ezek ellen termelik az antioxidánsokat, és nem azért, hogy a fogyasztót megvédjék. Egészségtudatosan,komplexen,kell őket fogyasztani az egy-kettő kiragadott összetevőjükből készült termék hatékonysága kérdőjeles!

27 Flavonoidok hatásai Szív-érrendszerre: Rusznyák és Szentgyörgyi 1937: érfalakra gyakorolt hatás, francia paradoxon (1990), európai paradoxon tünetek 75% szűkületnél! Agyi ischaemiás károsodás csökkentése Vérlemezkék összecsapzódásának gátlása Daganatos prevenció, radio-, kemoth mellékhatások csökkentése Hepatoprotektiv hatás Gyulladáscsökkentő (arachidonsav) Immunmodulans Baktérium, vírusellenes hatás Antiallergén Diabetes mellitus szövődményeinek kivédése Neuroprotektív hatás

28 A FLAVON – CSALÁD FŐ ÖSSZETEVŐI 1.POLIFENOLOK (FLAVONOIDOK), 2.VITAMINOK, 3.KAROTINOIDOK, 4.POLISZACHARIDOK, 5.NITROGÉN – VEGYÜLETEK (MELATONIN, BETALAINOK), 6.FITOHORMONOK, 7.ELEMEK (NYOMELEMEK) 8.PREBIOTIKUMOK 9.SZERVES KÉNVEGYÜLETEK 10.TERPÉNEK

29 Flavon termékcsalád (Flavon Max, Flavon max Plus+, Flavon Kids, Flavon Aktíve, Flavon Protect, Flavon Green ) Válogatott, egészséges alapanyagok – az összetevők szinergista hatással rendelkeznek Hatóanyag és vitaminkímélő, speciális előállítási technológia Valóban egészséges termék, tartósítószer nélkül

30 Tudományosan megalapozott tények és ismeretek, pontosan meghatározott, állandó receptúra Kiválóan illeszkedik a funkcionális élelmiszerek sorába Gluténmentesség, melyet az SGS (minőségellenörző) igazolt Flavon termékcsalád (Flavon Max, Flavon max Plus+, Flavon Kids, Flavon Aktíve, Flavon Protect, Flavon Green )

31 Flavon Max: homoktövis, cékla, ginzeng, kékszőlő, fekete áfonya, fekete ribizli, fekete bodza 50 év felett, dohányos, daganatos, kemoterápia, számítógép, érelmeszesedés

32 Falvon Max plus+: Flavon Max + acerola és gránátalma Sportolók, Menedzserek szív-érrendszeri betegek

33 Flavon Active: fekete berkenye, acai, acerola, ananász, málna, fügekaktusz, zöldtea, guarana főlek nőknek (fogyás, fiatalság, húgyutak, cellulitisz, cukorbetegség, pajzsmirigy), cukorbeteg, elhízott férfiaknak

34 Flavon Kids: Homoktövis, fekete ribiz, fekete áfonya, fekete szeder, cékla, meggy Kismamáknak: magzatvédelem, gyulladáscsökkentés, Betegség-, stressz mentesség, anyatej minősége Csecsemőknek, gyermekeknek: immunrendszeri védelem, látásjavítás, agyfejlődés (tanulás), májvédelem

35 Flavon Protect: Flavon Protect: fekete berkenye, ribizli, bodza, csipkebogyó, meggy, sütőtök, szőlőmag, tőzegáfonya Érrendszeri védelem – kortalan, stressz, daganatok ellen (kemo-, sugárkezelés), nőknek (tőzegáfonya) Férfiaknak (sütőtök), fertőzésekkel szemben, vitamin- és ásványi anyag, elektroszmog ellen

36

37 Vitaminhiány a népesség %-os arányában (USA 1997) Vitaminhiány a népesség %-os arányában (USA 1997) C E A B1 B2 Niacin Folsav B6 B Vitamin %

38 B2 vitamin (riboflavin) Pajzsmirigy hormontermelés, vvs képzés, B6 aktiválás Egészséges bőr Hiányában a szájsarok berepedezik, a szemfehérje eressé válik, az arcon (orr, szem, száj) hámló bőrgyulladások jönnek létre. Fokozza az antioxidáns védelmet, részt vesz a glutathion regenerálásában. A májban a szervezetidegen anyagok (xenobiotikumok) lebontásához, átalakításához (metabolizmusához) is nélkülözhetetlen.

39 B6-vitamin (piridoxin) Az „emésztési vitamin” koenzimként az anyagcsere egyik fő szereplője. A máj és az izomzat részére glikogént biztosít, Az aminosavak felépítésében, a telítetlen zsírsavak hasznosításában és lebontásában részt vesz. Együttműködik a B12- vitaminnal, a folsavval és a pantoténsavval, Gondoskodik a magnézium és a cink hasznosulásáról Elősegíti a táplálékból a vas felvételét, a vörösvértestek képződését; Támogatja a központi idegrendszer és a csecsemőmirigy számos funkcióját. Stresszhelyzetben hozzájárul az egészséges pszichikai reakció biztosításához. Hiánya: idegesség, álmatlanság, szédülés, fogyás.

40 B7-vitamin (Biotin, H-vitamin) Hatás: A biotin nélkülözhetetlen a cukor felhasználásában, a fehérje-, a szénhidrát-, az aminosav és a koleszterin-anyagcserében. Megőrzi a bőr, a körmök és a haj egészségét. Növeli a sejtek inzulin-érzékenységét, így hatásos a cukorbetegség kezelésében Kedvezően befolyásolja a betegség folytán fellépő idegkárosodást Hiány: A H-vitamin (biotin) hiányára bőr és az ajkak gyulladása, ekcéma, a szőrzet kihullása figyelmeztet, a nemi vágy csökkenése, általános lehangoltság, nagyfokú kimerültség, étvágytalanság, vérszegénység, koleszterinszint-emelkedés. A tojásfehérjében lévő anyagok gátolják a biotin felszívódását, így sok tojásfehérje fogyasztása esetén is hiányállapot alakulhat ki.

41 Folsav Az „antistressz-vitamin” Fontos a várandós édesanyáknál, mert a terhesség korai szakaszában a fejlődő embrió gerincét, a velőcsövet lezáró folyamat csak folsav jelenlétében hibátlan. A sejtek osztódása szempontjából nélkülözhetetlen Fehérvérsejtek, vörösvérsejtek, vérlemezkék képzése Aminósavak, nukleinsavak anyagcseréje Gyomor-bélrendszer, és a szájnyálkahártya épsége. Az egészséges ember mintegy 5–15 mg folsavat raktároz szervezetében, melynek fele a májban raktározódik. A folsav felvételéhez és raktározásához B12 vitamin szükséges.

42 Folsav hiány A folsavszükséglet vashiányos állapotban növekszik. A folsavhiány következtében kialakuló kórképek: megaloblasztos anaemia (vérszegénység), neurológiai zavarok (perifériás neuropathia, myelopathia, funikularis myelosis), vegetatív zavarok, pszichiátriai zavarok (álmatlanság, ingerlékenység, feledékenység, depresszió Terhességben a sejtosztódáshoz (DNS) nagy mennyiségű folsav szükséges

43 B12-vitamin (kobalamin) - Agy és központi idegrendszer működése - sejtek anyagcseréje - nukleinsavak felépítése - fehérjeszintézis: aminósavak fehérjékbe épülése - legnagyobb szükséglet a terhesség és szoptatás ideje alatt van (3 mikrogramm) - hiányában megaloblastos anaemia alakul ki

44

45 Tartalmaz B2-, C-, D- és K-vitaminokat, ásványi anyagokat és koffeint Nagyon magas polifenol forrás, ezáltal nagyon magas az antioxidáns hatása ZÖLDTEA

46 BROKKOLI A zöldségek királynője Tartalmaz A-, C-, E-vitamint, vasat, folsavat, káliumot, glükozinolátokat, inulint, rostot és fehérjét. Kiemelkedő a benne lévő tokoferol (E-vitamin), niacin, pantoténsav, B1- és B2 vitamin Gazdag klorofil forrás

47 Tartalmaz kalciumot, káliumot, nátriumot, foszfort, vasat, magnéziumot, krómot, sót, A-, B-, C-, E-, és K-vitaminokat Legnagyobb értékét a magas béta- karotin tartalma jelenti, de más karotinokban is bővelkedik SÁRGARÉPA

48 Tartalmaz A-, B2-, B6-, C-, E-, K- vitamint, mangánt, folsavat, kalciumot, káliumot, rezet, foszfort, cinket Daganatokban, keringési zavarokban, látás, lúgosítás Kiváló élelmi rost és Omega-3 zsírsav forrás SPENÓT

49 Legjobb minőségű protein bőséges forrása Tartalmazza a teljes B-vitamin sort, C- és E-vitamint, ásványi anyagokat, nyomelemeket WHO a tökéletes tápláléknak nevezi SPIRULINA SPIRULINA

50 BÚZAFŰ Ásványi anyagok, nyomelemek, vitaminok, enzimek, klorofill. Gyulladások, fertőzések, fekélyek, daganatok ellen (B17) emésztés javítás, székrekedés ellen intenzíven lúgosít immunerősítő haemoglobin szint emelő

51 Flavon Green

52 KLOROFILL A klorofill “befogja” az éltető napenergiát, lúgosit. Tulajdonságai: -segít a vérsejteknek abban, hogy az oxigén a szervezetben mindenhova eljusson - csökkenti a rákkeltő anyagok kötődését a DNS-hez a májban és egyéb szervekben, segíti a máj tisztulását - segít a kalcium-kövek lebontásában - erőteljes, természetes méregtelenítő - antibakteriális hatása is van - gyorsítja a sebek, sérülések gyógyulását, regenerálódását - lúgosít, méregtelenít - segít a vérszegénységben szenvedőknek - tisztítja a beleket és szagtalanítja

53 ZELLER Ca, P, Mg, Fe, nyomelemek, karotin, illóolaj, A, B, C vitamin forrás. Vizelethajtó, vágykeltő, emésztési zavarokban, erősen lúgosít.

54 PETREZSELYEM Gazdag, C, B, K-vitamin, flavonoid, ásványi anyag forrás. Víz- és vizelethajtó, vesetisztító, gyulladáscsökkentő, gyomorerősítő, étvágygerjesztő, székrekedés, vesekő, szájszag ellen, anyatej termelődés elősegítése

55 FOKHAGYMA Flavonoidok, enzimek (allnin és allicin) A-, B 1 -, B 2 - C- és E vitamin. Természetes antibiotikum, erős gombaellenes, emésztést elősegítő, epe-, májműködést elősegítő, féregűző, daganatellenes hatású, inulin! vérnyomás csökkentő.

56 GRAPEFRUIT Magas B, C, E, K vitamin, pektin, bioflavonoid tartalom. Szív- érrendszer, vírus ellen, daganatellenes, fogyó- és tisztítókúra májtisztító, lúgosító tágítja a kapillárisokat

57 Magas béta-karotin tartalom, kiemelkedő C- és E-vitamin tartalom. Immunrendszer, bőrbetegség, gyomor-nyombél, máj, hajhullás, ráncok ellen HOMOKTÖVIS

58 Miért van szükség Flavon Greenre? Rendszeres zöldségfogyasztás pozitív hatása Alapvető és speciális tápanyagok, élelmi rostok, vitaminok Rohanó életmód – alacsony napi zöldségmennyiség bevitel Minőségi alapanyagok, válogatott összetevők A zöldségfogyasztás forradalmian új, XXI. századi lehetősége Lúgosítás

59

60 FLAVON GREEN+

61

62

63 Vízben oldódó növényi rost, zselésítő, kocsonyásító anyag Tartalmaz A-, B-vitamin komplexet és C-vitamint, kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot és káliumot Prebiotikus hatású ALMAPEKTIN ALMAPEKTIN

64 Az ezeréves Ayurvedikus gyógyítás alapanyaga; fűszeralkotó: curry, Kémiai összetevői: kurkuminoidok Hidrofób jellegű: át tud jutni a vér-agy gáton, emiatt neuroprotektív hatásokat mutat Erős antioxidáns, fokozza a SOD aktivitást és növeli a GSH szintet

65 Felfelé szabályozza a gén- expressziókat így fokozza az indukálható enzimek termelését. Növeli a GSH szintet, fokozza a GST és a karcinogén-detoxifikáló enzimek aktivitását; Szelektíven reakcióba lép lipoproteinekkel, gátolja reakcióikat (pl.COX,COX-2,LOX, iNOS) KURKUMA KURKUMA

66 A kurkuminról bizonyították, hogy sok hagyományos kemoterápiás szerekkel szinergikus hatást fejt ki. A kurkuminoidok bizonyosan átjutnak a vér-agy gáton, noha a bizonyítékok arra utalnak, hogy a turmeronok és a kurkuma apoláros frakciójának többi vegyülete szintén átjut a vér-agy gáton, ami miatt a jó kiegészítő terápiaként használható az agydaganatok kezelésében A kurkumin gátolja az NF-κB aktivitását, a COX-2, a STAT3 és az IL-8 expresszióját

67 A kurkuma (Curcuma longa) hozzájárul a bélrendszer megfelelő működéséhez, a megfelelő emésztéshez és az intisztinális komfortérzethez. A kurkumin erős antioxidáns, terápiás alkalmazása nagyon hasonló számos bioflavonoidéhoz, hatékony gyulladáscsökkentő, daganatellenes, antibakteriális, vírusölő, antimikrobás, immunstimuláló vegyület. A kurkumin gátolja az angiogenézist, a rákos sejtek növekedését, burjánzását és szóródását,. Blokkolja az ösztrogén és az ösztrogénhez hasonló vegyi anyagok képződését, ezzel gátolva a sejtek sokszorozódását. Elősegíti a sejtdegenerálódás első szakaszában, az úgynevezett rákmegelőző állapotban lévő sejtek pusztulását.

68 170 FITONUTRIENS, ebből 60 FLAVONOID: - döntően LIPOFIL FLAVONOIDOK (naringin, naringenin, hesperidin), - antociánok és egyéb polifenolok; Nagyon magas természetes C-vitamin tartalom! Karotenoidok: β-kriptoxantin; Limnoidok (terpének, terpén-glikozidok); Magas antioxidáns

69 A pektin nem oldódó, emészthetetlen rost; poli-galakturonsav: - Nem szívódik fel! Módositott citrus pektin(MCP): a citrus pektint kémiai (lúg és hő) kezeléssel kisebb (3-15kDa), jól oldódó és FELSZÍVÓDÓ egységekre bontják: Különösen jó (szinergetikus) hatása van alginátokkal együtt!! USA: táplálék kiegészítőként: GRAS

70 Levele/virága az Ayurvédikus orvoslásban ősi; Nutriensekben kivételesen gazdag! Rost tartalom: 22g/100g Aminosavak: Phe, Lys, Tre, Val, Vitaminok: D, C, B, E(α-T) Elemek: K, Fe, Ca, Mg, P, Zn fokozza az inzulin termelést, Immunerősitő OLAJFALEVÉL(Moringa oleifera)

71 Az olajfalevél kivonat talán a világ leghatékonyabb vírus-, baktérium-, gomba-, és parazitaellenes természetes anyaga az olajfalevél hatóanyagai annyira erősek, hogy magának a fának sincs természetes ellensége, parazitája; kedvező körülmények esetén 1000 évnél is tovább élhet a fa. OLAJFALEVÉL(Moringa oleifera)

72 Ie.3000: Egyiptom, India (Ayurvedikus orvoslás), Nutriens jellemzők: -nagyon alacsony energia tartalmú, - rost:11%, főkomponens: INULIN, - különleges aminósavak: Asp (aszparagin és aszparaginsav, Glu, Tr, His, Ser, Ala, Val, Cys) -vitaminok:B1,B2,B3,B6,K,C,fólsav, -elemek:K,Cu,Mn,Zn,Se,Ca, -flavonoidok:kvercetin,rutin,kempferol, -karotenoidok:lutein,zeaxantin,β-karotin; -szaponinok(gyulladásgátlók!), -GLUTATION(GSH,28MG/100g). SPÁRGA SPÁRGA

73 A bogáncs rokona! Őshonos: Észak-Afrika (Egyiptom, Etiópia), innen kerül át a Mediterrán-medencébe; Görögök/rómaiak: zöldség és gyógy/ dísznövény, ma tipikus „olasz” növény; Goethe „Itáliai utazások” c. könyvében arról ír, hogy „mennyire szeretik az olaszok az articsókát, ezt az ízetlen bogáncsot”. Részletesen vizsgált növény: sok humán- és állatkísérleti adat ismeretes; ARTICSÓKA

74 Nutriens jellemzők: - tipikus összetevő: cynarin (kaffeoilkiniksav-származék), - szénhidrát:10.%; protein:2.9%, - vitaminok: C, B1, B6, pantoténsav, folsav; - elemek: K, Mg, P, Fe, Mn, Cu, Zn, Se; - rost: 5.4% (INULIN!) - karotenoidok: zeaxantin, lutein, - keserű anyagok: sesqiuterpén-laktonok. Standardizált extraktja (2% cynarin tartalommal) forgalmazott. ARTICSÓKA

75 Természetben előforduló különleges poliszacharidok Piacon található legjobb minőségű, élesztőből kivont Béta-glükán BÉTA-GLÜKÁN

76  (1-3)-kötésű lánc  (1-6) leágazási pont n OH CH 2 O HO OH O CH 2 OH CH 2 OH O HO O CH 2 OH O HO O CH 2 OH O HO OO OH O CH 2 OH O HO OH O O HO OH O CH 2 OH  (1-3)-kötésű gerinc () Az élesztő beta glucan szerkezete

77 Antimikróbás hatás (baktérim, vírus, gombaellenes) Koleszterincsökkentő Vércukor csökkentő Allergiaellenes Daganatellenes hatás

78 B-G: hatásmechanizmus Tumorrölő granulocita 3. A béta-glükán a természetes falósejtekhez kötődik, „élesíti” azokat. 2. A komplement (iC3b) a ráksejthez kötődik, és kemotaxint bocsát ki Ráksejt Ráksejt 4. Az élesített természetes falósejtek a komplementhez kapcsolódnak a ráksejten, a megsemmisítési folyamat kezdetét veszi.  -G iC3b Y 1. A monoklonális antitest (mab) a ráksejthez kötődik és aktiválja a komplementet

79

80 Komplex kemopreventív és állapotbefolyásoló fitokémiai védelem Optimális hasznosulás Additív + szinergetikus hatások A Flavon-család tagjai szinergetikusan fejtik ki hatásukat ! FLAVON PROTECT + FLAVON GREEN FLAVON ACTIVE + FLAVON GREEN ++ A FLAVON GREEN IDEÁLIS α -LIPONSAV FORRÁS!

81 ÉRVEK A FLAVON GREEN PLUS+ MELLETT Hiánypótló, prémium kategóriás, tudományosan megalapozott, egészségtámogató, életminőség-javító, egyedülálló új termék. Mikronutriensekben, egészségvédő fitokémiai-összetevőkben gazdag termék (a növényi összetevők döntően koncentrátumok!). Fokozottan egészségtudatos összetételű és alkalmazású eredeti termék! Megtartja az eredeti, elismerten kitűnő, FLAVON GREEN, pozítív értékeit, és a tudomány első vonalába tartozó újakkal egészíti ki azokat, szélesíti ezzel a fogyasztói kört és szolgálja annak fokozott egészségtudatos igényeit! A HARMADIK NAGY ARANYÉREM VÁROMÁNYOSA!

82

83 A KÖVETKEZŐ VILÁGBAJNOK!

84 Köszönöm a megtisztelő figyelmet


Letölteni ppt "STARTKÉPZÉS 2014. szeptember 20.. Flavon termékek az egészségvédelemben Előadó: Dr. Deák Sándor Belgyógyász Szarvas, 2014.09.20."

Hasonló előadás


Google Hirdetések