Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

KÖBE. Ahol a balesetmegelőzés is KÖTELEZŐ. Tudatos Vezetők Klubja.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "KÖBE. Ahol a balesetmegelőzés is KÖTELEZŐ. Tudatos Vezetők Klubja."— Előadás másolata:

1 KÖBE. Ahol a balesetmegelőzés is KÖTELEZŐ

2 Tudatos Vezetők Klubja

3 A tudatos vezetés – valamennyiünk érdeke

4 A biztosítás és a múlt A díjképzés a múltbeli káresemények alapján történik Az elemzés elsődlegesen a járművezetőt érinti A járművezetés feltételezhető területe Életkor Járművezetési tapasztalat

5 A biztosítás és a jövő Szabad – akár évenként is – az ügyfélmozgás Költséges emberi erőforrás igény Nehezen kimutatható a megtérülés?! Biztosítási szocializáció Ritka az egyedi biztosítói proaktivitás, mivel:

6 „Mindenki másként csinálja?” NEM A KÖBE IGEN

7 Tudatos Vezetők Klubja Folyamatos interaktív kommunikáció az ügyfelekkel!

8 Tudatos Vezetők Klubja www.kobe.hu/klub Havonta: rendszeres információk, aktuálisan megtörtént balesetekről beszámolók – a tanulságok levonásával, új közlekedésbiztonsági tesztek.

9 Tesztek, információs anyagok fő témakörei

10 A gyorshajtás, az ittas vezetés veszélyei Az elalvás vészhelyzetének kezelése A gyermekbalesetek, gyermekbiztonsági berendezések (autós ülések) A passzív biztonság (biztonsági öv, légzsák) A bírságolási szabályok A gépjárművek téli felkészítése

11 Tesztek, információs anyagok fő témakörei A motorkerékpárosok, kerékpárosok biztonsága A téli/nyári üdülésre felkészítés (gépjármű felkészítése, utasbiztosítás/gépjármű assistance/) Közlekedés az autópályán A városi közlekedés Gyermekek (iskolák környéke), idősek a közlekedésben Vezetéstechnika

12 Céljaink Azok megszólítása, akik többet akarnak tenni a családjuk és a saját biztonságuk érdekében. Nem sokkolunk, hanem gondolkodásra késztetünk. (Tanuljunk mások hibáiból!)

13 Céljaink

14 A felkészültebb, több tudással rendelkező gépjárművezetői kör bővítése. Partnereink, olvasóink, tagjaink tudatosabb, tapasztaltabb, felelősségteljesebb vezetővé váljanak.

15 Mindezek alapján alapvető célunk… …a balesetmentes vezetés – új, hatékony módszerrel történő – elősegítése.

16 „GRSP Magyarország - Partnerség a közlekedésbiztonságért”

17 Együttműködés elősegítése a közlekedésbiztonság javítása érdekében. Kapcsolattartás a közlekedésbiztonság területén érintett tárcákkal és szakmai szervezetekkel. A közlekedésbiztonság hatékony megjelenítése a hazai oktatásban.

18 KÖBE – GRSP közös célok, feladatok, együttműködés A balesetek számának, súlyosságának csökkentése.

19 KÖBE – GRSP közös célok, feladatok, együttműködés A balesetek főbb kiváltó okainak felmérése (pl. GRSP kutatások KÖBE ügyfelek bevonásával).

20 KÖBE – GRSP közös célok, feladatok, együttműködés A szabályos, biztonságos közlekedési magatartás tudatosítását szolgáló kommunikációs kampányok megvalósítása (KÖBE részről pl. maga a TVK oldal, ill. a közlekedésbiztonsági rajzpályázat).

21 KÖBE – GRSP közös célok, feladatok, együttműködés GRSP által elkészített statisztikák, elemzések bemutatása TVK tagoknak.

22 A tagok teendői, lehetőségei

23 Regisztrálni az oldalra új témák megismerése új kérdőív (teszt) kitöltése (a teszt kitöltését követően megjelennek a tudást ellenőrző helyes válaszok) Havonta belépni

24 A tagok teendői, lehetőségei

25 Az aktuális témához kapcsolódó tanulságos (a helyes válaszokat is érintő) cikkek figyelmes elolvasása. Korábbi hónapok témái, tesztjei újra átnézhetők. Elmulasztott hónap esetén a teszt pótlólagos kitöltése.

26 Tagságot vállalók feladata, lehetőségei Friss baleseti hírek, képekkel. Több gépjármű, egy szerződő esetén elég egyszer regisztrálni. TVK ügyfeleknek külön support e-mail cím (regisztrációval, tesztekkel kapcsolatos kérdések, észrevételek).

27 TVK/Ügyfélkapu új regisztrációk száma évenként

28 TVK/Ügyfélkapu regisztrációk összesítése

29 Havonta kitöltött kérdőívek összesítése

30 Beszédes számok Tízezres nagyságrendű állomány viselkedését elemeztük. Az évi, legalább 10 belépéssel rendelkező klubtagok esetében a kárgyakoriság csökkenése elérte a 20%-ot!

31 Vége? Csak e rövid áttekintésnek. Az innovatív balesetmegelőzési tevékenységünk töretlenül folytatódik. A fontos társadalmi felelősségvállalás mellett ez gazdaságilag is megtérülő befektetés egy biztosító számára. Különösen nagy érték ez, ha ezzel – biztosító egyesületként – a tagság érdekeit is szolgáljuk.


Letölteni ppt "KÖBE. Ahol a balesetmegelőzés is KÖTELEZŐ. Tudatos Vezetők Klubja."

Hasonló előadás


Google Hirdetések