Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

KÖBE. Ahol a balesetmegelőzés is KÖTELEZŐ. Tudatos Vezetők Klubja.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "KÖBE. Ahol a balesetmegelőzés is KÖTELEZŐ. Tudatos Vezetők Klubja."— Előadás másolata:

1 KÖBE. Ahol a balesetmegelőzés is KÖTELEZŐ

2 Tudatos Vezetők Klubja

3 A tudatos vezetés – valamennyiünk érdeke

4 A biztosítás és a múlt A díjképzés a múltbeli káresemények alapján történik Az elemzés elsődlegesen a járművezetőt érinti A járművezetés feltételezhető területe Életkor Járművezetési tapasztalat

5 A biztosítás és a jövő Szabad – akár évenként is – az ügyfélmozgás Költséges emberi erőforrás igény Nehezen kimutatható a megtérülés?! Biztosítási szocializáció Ritka az egyedi biztosítói proaktivitás, mivel:

6 „Mindenki másként csinálja?” NEM A KÖBE IGEN

7 Tudatos Vezetők Klubja Folyamatos interaktív kommunikáció az ügyfelekkel!

8 Tudatos Vezetők Klubja Havonta: rendszeres információk, aktuálisan megtörtént balesetekről beszámolók – a tanulságok levonásával, új közlekedésbiztonsági tesztek.

9 Tesztek, információs anyagok fő témakörei

10 A gyorshajtás, az ittas vezetés veszélyei Az elalvás vészhelyzetének kezelése A gyermekbalesetek, gyermekbiztonsági berendezések (autós ülések) A passzív biztonság (biztonsági öv, légzsák) A bírságolási szabályok A gépjárművek téli felkészítése

11 Tesztek, információs anyagok fő témakörei A motorkerékpárosok, kerékpárosok biztonsága A téli/nyári üdülésre felkészítés (gépjármű felkészítése, utasbiztosítás/gépjármű assistance/) Közlekedés az autópályán A városi közlekedés Gyermekek (iskolák környéke), idősek a közlekedésben Vezetéstechnika

12 Céljaink Azok megszólítása, akik többet akarnak tenni a családjuk és a saját biztonságuk érdekében. Nem sokkolunk, hanem gondolkodásra késztetünk. (Tanuljunk mások hibáiból!)

13 Céljaink

14 A felkészültebb, több tudással rendelkező gépjárművezetői kör bővítése. Partnereink, olvasóink, tagjaink tudatosabb, tapasztaltabb, felelősségteljesebb vezetővé váljanak.

15 Mindezek alapján alapvető célunk… …a balesetmentes vezetés – új, hatékony módszerrel történő – elősegítése.

16 „GRSP Magyarország - Partnerség a közlekedésbiztonságért”

17 Együttműködés elősegítése a közlekedésbiztonság javítása érdekében. Kapcsolattartás a közlekedésbiztonság területén érintett tárcákkal és szakmai szervezetekkel. A közlekedésbiztonság hatékony megjelenítése a hazai oktatásban.

18 KÖBE – GRSP közös célok, feladatok, együttműködés A balesetek számának, súlyosságának csökkentése.

19 KÖBE – GRSP közös célok, feladatok, együttműködés A balesetek főbb kiváltó okainak felmérése (pl. GRSP kutatások KÖBE ügyfelek bevonásával).

20 KÖBE – GRSP közös célok, feladatok, együttműködés A szabályos, biztonságos közlekedési magatartás tudatosítását szolgáló kommunikációs kampányok megvalósítása (KÖBE részről pl. maga a TVK oldal, ill. a közlekedésbiztonsági rajzpályázat).

21 KÖBE – GRSP közös célok, feladatok, együttműködés GRSP által elkészített statisztikák, elemzések bemutatása TVK tagoknak.

22 A tagok teendői, lehetőségei

23 Regisztrálni az oldalra új témák megismerése új kérdőív (teszt) kitöltése (a teszt kitöltését követően megjelennek a tudást ellenőrző helyes válaszok) Havonta belépni

24 A tagok teendői, lehetőségei

25 Az aktuális témához kapcsolódó tanulságos (a helyes válaszokat is érintő) cikkek figyelmes elolvasása. Korábbi hónapok témái, tesztjei újra átnézhetők. Elmulasztott hónap esetén a teszt pótlólagos kitöltése.

26 Tagságot vállalók feladata, lehetőségei Friss baleseti hírek, képekkel. Több gépjármű, egy szerződő esetén elég egyszer regisztrálni. TVK ügyfeleknek külön support cím (regisztrációval, tesztekkel kapcsolatos kérdések, észrevételek).

27 TVK/Ügyfélkapu új regisztrációk száma évenként

28 TVK/Ügyfélkapu regisztrációk összesítése

29 Havonta kitöltött kérdőívek összesítése

30 Beszédes számok Tízezres nagyságrendű állomány viselkedését elemeztük. Az évi, legalább 10 belépéssel rendelkező klubtagok esetében a kárgyakoriság csökkenése elérte a 20%-ot!

31 Vége? Csak e rövid áttekintésnek. Az innovatív balesetmegelőzési tevékenységünk töretlenül folytatódik. A fontos társadalmi felelősségvállalás mellett ez gazdaságilag is megtérülő befektetés egy biztosító számára. Különösen nagy érték ez, ha ezzel – biztosító egyesületként – a tagság érdekeit is szolgáljuk.


Letölteni ppt "KÖBE. Ahol a balesetmegelőzés is KÖTELEZŐ. Tudatos Vezetők Klubja."

Hasonló előadás


Google Hirdetések