Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tűz- és balesetvédelem Fizika szaktanterem. I. Szaktanterem A becsengetés előtt a tanulók, a folyosón rendezetten várják a tanárt A becsengetés előtt.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tűz- és balesetvédelem Fizika szaktanterem. I. Szaktanterem A becsengetés előtt a tanulók, a folyosón rendezetten várják a tanárt A becsengetés előtt."— Előadás másolata:

1 Tűz- és balesetvédelem Fizika szaktanterem

2 I. Szaktanterem A becsengetés előtt a tanulók, a folyosón rendezetten várják a tanárt A becsengetés előtt a tanulók, a folyosón rendezetten várják a tanárt Az óra befejezése után rendezetten hagyják el a termet a tanulók (rendezett, tiszta asztal, szék felrakása) Az óra befejezése után rendezetten hagyják el a termet a tanulók (rendezett, tiszta asztal, szék felrakása) A szaktanterembe a tanulók csak az órai felszerelésüket hozhatják be (Pl.: táskát és kabátot nem) A szaktanterembe a tanulók csak az órai felszerelésüket hozhatják be (Pl.: táskát és kabátot nem)

3 II. Alapvető laboratóriumi munkaszabályok Az érintésvédelem, a vegyszerkezelés, a tűzvédelem szabályait pontosan ismernünk kell, és ezek betartása minden körülmények között kötelező. Az érintésvédelem, a vegyszerkezelés, a tűzvédelem szabályait pontosan ismernünk kell, és ezek betartása minden körülmények között kötelező. A feladat megkezdése előtt pontosan ismernünk kell A feladat megkezdése előtt pontosan ismernünk kell – a kísérlet célját – a kísérlet elvi hátterét, – eszközök használatának módját.

4 Az összeállítást addig ne kezdjük el, amíg nem áll rendelkezésünkre pontos terv! Az összeállítást addig ne kezdjük el, amíg nem áll rendelkezésünkre pontos terv! Ne kezdjünk az összeállításhoz addig, amíg nem áll rendelkezésünkre minden szükséges eszköz! Ne kezdjünk az összeállításhoz addig, amíg nem áll rendelkezésünkre minden szükséges eszköz!

5 III. Eszközök használata Óvjuk társunk egészségét Óvjuk társunk egészségét Ha kell a tanuló a tanár utasítására védőeszközt használ Ha kell a tanuló a tanár utasítására védőeszközt használ Veszélyt jelentő rendellenességet azonnal jelezni kell Veszélyt jelentő rendellenességet azonnal jelezni kell

6 Balesetet, sérülést, rosszullétet azonnal jelenteni kell

7 Ha a szaktanteremben észleljük a tűzre utaló jelenséget (láng füst, szag) azonnal jelezni kell a tanárnak

8 IV. Tűz esetén  Egy percen keresztül tartó három-három rövid szaggatott csengőjellel, vagy kolomp segítségével jelzik  Az osztályban tanító pedagógusok vezetésével meghatározott sorrendben a tanulók elhagyják osztálytermet.  Ha az adott osztályban tartózkodókra a tűz nem jelent közvetlen veszélyt, akkor a tanulók az osztályteremben lévő ruhájukat, táskájukat magukkal vihetik.  A helyiség elhagyása után az ajtókat be kell csukni.

9  A menekülési útvonal veszélye esetén (pl. átláthatatlan füstfelhő) a körülmények mérlegelése után: - másik menekülési útvonalat kell választani - vagy az osztályban kell maradni ajtókat becsukni, ruhával eltömíteni ajtókat becsukni, ruhával eltömíteni ablakokat kinyitni ablakokat kinyitni tűzoltóságnak jelzést adni (ruhát az ablakból kilógatni) tűzoltóságnak jelzést adni (ruhát az ablakból kilógatni)  Ruházat meggyulladása esetén,: - Ne szaladgáljunk - Hemperegjünk a földön - Takarjuk le az égő részt takaróval, ruhadarabbal - Arcunk elé tegyünk vizes textilt a füst ellen  Ha tűz közelében kell elhaladnunk vizes takaróba burkolódzva, védhetjük magunkat. magunkat.

10


Letölteni ppt "Tűz- és balesetvédelem Fizika szaktanterem. I. Szaktanterem A becsengetés előtt a tanulók, a folyosón rendezetten várják a tanárt A becsengetés előtt."

Hasonló előadás


Google Hirdetések