Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tűz- és balesetvédelem

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tűz- és balesetvédelem"— Előadás másolata:

1 Tűz- és balesetvédelem
Fizika szaktanterem

2 I. Szaktanterem A becsengetés előtt a tanulók, a folyosón rendezetten várják a tanárt Az óra befejezése után rendezetten hagyják el a termet a tanulók (rendezett, tiszta asztal, szék felrakása) A szaktanterembe a tanulók csak az órai felszerelésüket hozhatják be (Pl.: táskát és kabátot nem)

3 II. Alapvető laboratóriumi munkaszabályok
Az érintésvédelem, a vegyszerkezelés, a tűzvédelem szabályait pontosan ismernünk kell, és ezek betartása minden körülmények között kötelező. A feladat megkezdése előtt pontosan ismernünk kell a kísérlet célját a kísérlet elvi hátterét, eszközök használatának módját.

4 Az összeállítást addig ne kezdjük el, amíg nem áll rendelkezésünkre pontos terv!
Ne kezdjünk az összeállításhoz addig, amíg nem áll rendelkezésünkre minden szükséges eszköz!

5 III. Eszközök használata
Óvjuk társunk egészségét Ha kell a tanuló a tanár utasítására védőeszközt használ Veszélyt jelentő rendellenességet azonnal jelezni kell

6 Balesetet, sérülést, rosszullétet azonnal jelenteni kell

7 Ha a szaktanteremben észleljük a tűzre utaló jelenséget (láng füst, szag) azonnal jelezni kell a tanárnak

8 IV. Tűz esetén Egy percen keresztül tartó három-három rövid szaggatott csengőjellel, vagy kolomp segítségével jelzik Az osztályban tanító pedagógusok vezetésével meghatározott sorrendben a tanulók elhagyják osztálytermet. Ha az adott osztályban tartózkodókra a tűz nem jelent közvetlen veszélyt, akkor a tanulók az osztályteremben lévő ruhájukat, táskájukat magukkal vihetik. A helyiség elhagyása után az ajtókat be kell csukni.

9 A menekülési útvonal veszélye esetén (pl
A menekülési útvonal veszélye esetén (pl. átláthatatlan füstfelhő) a körülmények mérlegelése után: - másik menekülési útvonalat kell választani - vagy az osztályban kell maradni ajtókat becsukni, ruhával eltömíteni ablakokat kinyitni tűzoltóságnak jelzést adni (ruhát az ablakból kilógatni) Ruházat meggyulladása esetén,: - Ne szaladgáljunk - Hemperegjünk a földön - Takarjuk le az égő részt takaróval, ruhadarabbal - Arcunk elé tegyünk vizes textilt a füst ellen Ha tűz közelében kell elhaladnunk vizes takaróba burkolódzva, védhetjük magunkat.

10


Letölteni ppt "Tűz- és balesetvédelem"

Hasonló előadás


Google Hirdetések