Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kecskemét az I. világháborúban. Sándor István 1870-ben, kecskeméti gazdacsaládban született, iskoláit Csurgón, a Kecskeméti Református F ő gimnáziumban,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kecskemét az I. világháborúban. Sándor István 1870-ben, kecskeméti gazdacsaládban született, iskoláit Csurgón, a Kecskeméti Református F ő gimnáziumban,"— Előadás másolata:

1 Kecskemét az I. világháborúban

2 Sándor István 1870-ben, kecskeméti gazdacsaládban született, iskoláit Csurgón, a Kecskeméti Református F ő gimnáziumban, majd jogakadémián végezte. 1894-ben lépett a város szolgálatába; 1890-ben aljegyz ő vé, 1904-ben pedig f ő jegyz ő vé választották. Már Lestár Péter id ő szakában jelent ő sebb feladatokat kapott, majd Kada Elek helyetteseként a nagy polgármester bels ő és bizalmas munkatársa lett. Polgármestersége - Kada örökségét folytatandó - nagy tervekkel indult. Sikeresen folytak a városiasodás munkálatai: a vízvezeték-hálózat, közkórház, tanyasi iskolák, vasútállomás szépen haladtak a tervezett megvalósulás felé, azonban a világháború a közigazgatás funkcióiban jelent ő s változást hozott

3 Ezredesek,hadnagyok

4 Kada Elek nagy ív ű fejl ő dést hozó polgármesteri korszaka: 1897-1913

5 Kecskemétnek viszonylag jelent ő s szerepe volt az id ő szak országos történéseiben. A város és vidéke katonaállítása és vesztesége igen magas volt a világháborúban, 1918-20 között tragikus bels ő társadalmi összeütközések színtere volt a város és környéke.


Letölteni ppt "Kecskemét az I. világháborúban. Sándor István 1870-ben, kecskeméti gazdacsaládban született, iskoláit Csurgón, a Kecskeméti Református F ő gimnáziumban,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések