Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

B vitamin! A B-vitaminok vízben oldódó vitaminok, kiegyensúlyoz ott, változatos táplálkozással könnyen bevihetők így hiányállapot nem alakul ki. Legnagyobb.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "B vitamin! A B-vitaminok vízben oldódó vitaminok, kiegyensúlyoz ott, változatos táplálkozással könnyen bevihetők így hiányállapot nem alakul ki. Legnagyobb."— Előadás másolata:

1 B vitamin! A B-vitaminok vízben oldódó vitaminok, kiegyensúlyoz ott, változatos táplálkozással könnyen bevihetők így hiányállapot nem alakul ki. Legnagyobb szerepe az idegrendszer- ben, az emésztőrends zerben és a bőrgyógyászat i területeken mutatkozik.

2 B vitamin! A B 12 vitamin egy vízben oldódó, színtelen és szagtalan vitamin, amely nélkülözhetetle n a szervezet számára. Kémiai elnevezése – cyanocobalamin – onnan származik, hogy központi helyen cianidot és kobaltiont tartalmaz. A B 12 vitamin egy vízben oldódó, színtelen és szagtalan vitamin, amely nélkülözhetetle n a szervezet számára. Kémiai elnevezése – cyanocobalamin – onnan származik, hogy központi helyen cianidot és kobaltiont tartalmaz. Az egyik alapvető vitaminok a jó egészség B-vitamin, ami valójában egy csoportja a vízben oldódó vitaminok. Azért vagyunk itt, hogy tudja, a különböző tüneteket okozott a B-vitamin- hiány.

3 B vitamin! Az agy és idegrendszer működését vérképzés anyagcsere belül a sejtek DNS- szintézis és a szabályozás zsírsav szintézis energiatermelés. Az agy és idegrendszer működését vérképzés anyagcsere belül a sejtek DNS- szintézis és a szabályozás zsírsav szintézis energiatermelés.

4 B12 vitamin túladagolás A túladagolás igen nehéz, és még nem is írtak le ilyen tüneteket. Azonban lényeges betartani a szükséges és pontos adagolást, mivel nem ismert még a mellékhatása, és akár az addig fel nem ismert daganatos folyamatot is felgyorsíthatja a szervezetben. A túladagolás igen nehéz, és még nem is írtak le ilyen tüneteket. Azonban lényeges betartani a szükséges és pontos adagolást, mivel nem ismert még a mellékhatása, és akár az addig fel nem ismert daganatos folyamatot is felgyorsíthatja a szervezetben.

5 A B12 vitamin terápiában Leggyakrabban az izomba adják, de adható tabletta formában is, csak ilyenkor a felszívódása kevésbé jó. Terápiás célzattal anaemis periciosában alkalmazzuk. Leggyakrabban az izomba adják, de adható tabletta formában is, csak ilyenkor a felszívódása kevésbé jó. Terápiás célzattal anaemis periciosában alkalmazzuk. Ez egy olyan vérszegénységi típus, amikor az intrinsic faktorban ellenantitest képződik, ezzel megakadályozza annak működését, és így a B 12 vitamin felszívódását. Ebben az esetben 100 mikrogramm a dózis naponta 3 héten át, majd egész életen át havonta 100 mikrogramm izomba adagolva. Ez egy olyan vérszegénységi típus, amikor az intrinsic faktorban ellenantitest képződik, ezzel megakadályozza annak működését, és így a B 12 vitamin felszívódását. Ebben az esetben 100 mikrogramm a dózis naponta 3 héten át, majd egész életen át havonta 100 mikrogramm izomba adagolva. Megelőzésképpen vegetáriánusoknak, gyomorműtétet követően, gyulladásos bélbetegségben szokás adni. Megelőzésképpen vegetáriánusoknak, gyomorműtétet követően, gyulladásos bélbetegségben szokás adni.

6 Idegi és mentális egészség A B12-vitamin nemcsak részt vesz az idegeket borító myelyn képzésében, de a cianidokat megkötve a szervezetben védi is azt. Idegfájdalom, zsibbadás, fülzúgás és a sclerosis multiplex nev ű súlyos, gyógyíthatatlan betegség esetén jótékony hatásai lehetnek. Egyes feltételezések szerint enyhítheti a depressziós tüneteket is. A B12-vitamin nemcsak részt vesz az idegeket borító myelyn képzésében, de a cianidokat megkötve a szervezetben védi is azt. Idegfájdalom, zsibbadás, fülzúgás és a sclerosis multiplex nev ű súlyos, gyógyíthatatlan betegség esetén jótékony hatásai lehetnek. Egyes feltételezések szerint enyhítheti a depressziós tüneteket is.

7 A B12 vitamin szerkezete A molekula központi atomja a kobalt, amely heterociklusos bázishoz, az 5,6- dimetilbenzimidazolhoz kötődik. A kobalt atom hatodik koordinációs kötést több csoport is elfoglalhatja, ez a molekula izolálása során jellemzően cianidion, azonban a szövetekben többnyire víz vagy hidroxidion van a cianidion helyén. A molekula központi atomja a kobalt, amely heterociklusos bázishoz, az 5,6- dimetilbenzimidazolhoz kötődik. A kobalt atom hatodik koordinációs kötést több csoport is elfoglalhatja, ez a molekula izolálása során jellemzően cianidion, azonban a szövetekben többnyire víz vagy hidroxidion van a cianidion helyén.


Letölteni ppt "B vitamin! A B-vitaminok vízben oldódó vitaminok, kiegyensúlyoz ott, változatos táplálkozással könnyen bevihetők így hiányállapot nem alakul ki. Legnagyobb."

Hasonló előadás


Google Hirdetések